Apple представила iOS 9, OS X El Capitan та оновила голосового помічника Siri

Вже традиційно під час своєї конференції для розробників WWDC корпорація Apple представила нові версії своєї основної ОС та мобільної iOS, а також презентувала нову версію голосового помічника Siri.

iOS 9 та Siri

Siri в новій версії здатна розуміти складні запити пошуку та інтегрована з пошуковим механізмом Spotlight. Також в API для Siri додали підтримку deep-linking для інтеграції з додатками та автоматизацію без прив’язки до Apple ID чи передачі даних стороннім особам.

Також в дев’ятий версії iOS стартує міжнародна мобільна платіжна система Apple Pay: в липні її першими побачать британці і одразу ж її буде інтегровано в систему оплату проїзду в Лондоні.

Оновились «Нотатки» для мобільної ОС та підтримка карт із маршрутами громадського транспорту. Також з’явиться новий додаток News — він замінить Newsstand і буде сортувати випуски періодики за номерами та статтями і тематиками (а не лише за найменуваннями видань). Першими новий додаток випробують великі видання у США, Великобританії та Австралії — The New York Times, ESPN, Conde Nast.

В планшетах iPad компанія представила режим одночасної роботи із двома вікнами додатків та підтримку мультизадачності, а також режим «картинка в картинці». Щоправда, новинкою зможуть скористатися лише власники iPad Air 2. Зате власників решти пристроїв втішили тим, що iOS 9 буде сумісна із такими відносно застарілими гаджетами, як iPad 2 та iPhone 4s.

Нова настільна операційна система

Настільна система отримала ряд косметичних покращень та прискорення швидкості роботи додатків та перемикання між ними — 1,4 та 2 рази відповідно. Також анонсовано нові операції із вікнами додатків, нову технологію Metal для розробників ігор, та покращення комплексного пошуку Spotlight і підтримку «свайпів» у поштовому клієнті та в браузері.

Бета-версії мобільної та настільної систем будуть доступні розробникам від сьогодні, решта користувачів побачать і завантажать їх вже восени цього року.

Читайте также:

Що таке Apple Vision Pro – кому потрібний цей гаджет і чи варто його купувати

Новинки геймерської індустрії з виставки CES 2024

7 техногігантів із США зрівнялися з 5 країнами за часткою в індексі ACWI

Apple назвала номінантів на звання найкращих додатків App Store Awards 2023