В українців з’явився ще один онлайн-кінотеатр — цього разу із Росії

Російська платформа легального відеоконтенту Ivi.ru розпочинає роботу за межами РФ. Про це повідомив генеральний директор компанії Олег Туманов. Користувачі онлайн-версії сервісу та власники Smart TV і смартфонів в 11 країнах за межами Росії відтепер зможуть переглядати фільми та передачі у високій якості на основі платної підписки. Доступні ці можливості і в Україні. Раніше діяло обмеження за геотаргетингом.

Як пояснюють в компанії, запуск в нових країнах став можливий завдяки домовленостям із правовласниками. Сам сервіс Ivi розпочав роботу ще 5 років тому і отримав декілька раундів інвестицій від російських фондів — близько $30 млн від ru-Net, Tiger Global Management, холдингу «Профмедіа»; потім ще $40 млн від акціонерів та Baring Vostok; у вересні 2015-го фонд Buran Ventures інвестував $3,5 млн. В планах компанії — запуск власного виробництва відеоконтенту. В одній лише Росії послугами платформи користуються близько 24 млн осіб.

Цікаво, як на цей крок російських конкурентів відреагують українські VOD-сервіси. Нагадаємо, раніше ми публікували інтерв’ю з одним із керівників та інвесторів платформи DivanTV Андрієм Колодюком.

Джерело: «Ведомости»

Читайте также:

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж

12 стартапів з України на CES 2023