Харків’янин створив концентратор теплової енергії сонця, ефективніший за всі аналоги

Винахідник з Харкова запатентував розроблені ним концентратори сонячної енергії, які можуть використовуватись в повсякденному житті на звичайному домогосподарстві.

Конструкція складається з сегментованих концентраторов, які об’єднують велику кількість вузьких смужок. Між ними залишаються великі проміжки вільного простору, де може вільно рухатись потік повітря.

Розробка відрізняється від аналогів особливістю розташування так званої фокальної області (область максимальної концентрації енергії). Харків’янин домігся того, що у його винаході вона не залежить від положення сонця на небі.

У багатьох сучасних концентраторах фокальна область рухається слідом за сонцем, але сегментовані концентратори створюють абсолютно нерухому фокальную область.

1

Винахідник запевняє, що фокальна область не може вийти за межі концентратора, тому що формується з великої кількості маленьких сонячних «зайчиків», які можуть зійтися в єдиному місці при дотриманні однієї умови – точного наведення концентратора на сонце.

Сегментовані концентраторі знімають обмеження на розмір всієї установки, знижують вимоги до несучих конструкцій, як самого концентратора, так і системи спостереження за положенням сонця.

В результаті, концентратор перетворюється в легку конструкцію для отримання теплової енергії, яка навіть зовнішньо влучно доповнює господарські споруди на прибудинковій території.

Раніше в Харкові представили український електромобіль з суперконденсатором, створеним в Україні.

Джерело: Savenergy.info

Читайте также:

Большие данные и солнечная энергия – идеальная комбинация

Автомобілі на сонячній енергії: реальні та практичні

Как получить чистую воду из воздуха — Елена Савчук, об устройстве Water Cloud UA

Уроки истории: как разбогатела Европа