Зонд LISA Pathfinder вивела на орбіту ракета з українським двигуном

Європейське космічне агентство здійснило успішний пуск з космодрому Куру у Французькій Гвіані європейської ракети-носія «Вега» з космічним апаратом LISA Pathfinder.

Ракета-носій «Вега» розроблена Європейським космічним агентством спільно з Італійським космічним агентством, приємна для українського користувача деталь — маршовий двигун для 4-го ступеня ракети-носія RD-868P розроблений ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля та виготовлений ДП «Виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова».

LISA Pathfinder — космічний зонд Європейського космічного агентства, який повинен протестувати технології, необхідні для запланованого на 2034 рік запуску обсерваторії Laser Interferometer Space Antenna, яка має реєструвати гравітаційні хвилі.

Найвизначніші досягнення українських вчених за останній рік ми зібрали в спеціальному матеріалі, а також спробували передбачити найближче майбутнє науки в Україні. Що самі вчені думають про розвиток науки та як на всі ці процеси вплине прийнятий нещодавно Закон – дивіться у нашому відео.

Джерело: Facebook-представництво Державного космічного агентства України

Читайте также:

Незвичайний ракурс: що відбувається всередині ракети у космосі

Які компанії планують вирушити на Місяць у 2024 році

Три галузі технологій, за якими варто стежити у 2024 році

Мільярди ресурсів у космосі, але як і хто може їх здобути?