Куди приведе українську науку щойно прийнятий Закон — версія вчених

Український парламент прийняв в цілому законопроект №2244а про наукову і науково-технічну діяльність. Документ готували до другого читання члени Комітету з питань науки і освіти.

До складу вказаного комітету входить і молодший науковий співробітник Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова Юлія Безвершенко. Для медіаресурсу Idealist.media пані Юлія розповіла про основні новели розробленого проекту, про закордонний досвід, який науковці намагаються впровадити в Україні, та про перспективи української науки в найближчому майбутньому.

Українські вчені та наукові діячі все частіше займаються популяризацією української науки, навіть незважаючи на те, що інколи це заважає безпосередній дослідницькій діяльності. Саме про це говорили із фізиком Антоном Сененком в інтерв’ю про співпрацю українських ЗМІ та вчених.

Популяризацією науки серед молоді займається українське видання «Куншт», яке заснували 20-річні Кирило Бескоровайний та Ангеліна Безнесюк. Ми розпитали співзасновників проекту, як і чим вони планують завойовувати увагу читача та де шукають якісний контент для свого видання.

Наша редакція підготувала добірку з 15 цікавих українських винаходів та розробок за 2015 рік в новому форматі.

Джерело: Idealist.media

Читайте также:

У Гарварді створили «розумну» рідинувластивості якої можна програмувати

12 багатообіцяючих стартапів, які шукають методи боротьби з раком

Вчені винайшли «робота», який може змінювати форму: бути рідким і твердим

Як біотехнологічні лабораторії використовують штучний інтелект щоб створити нові ліки