В Україні розпочався перший конкурс біомедичних стартапів MBioS Challenge

Платформа «Дім інновацій», бізнес-акселератор Borsch Ventures та Українська медична асоціація Великобританії (UMAUK) оголосили про проведення першого в Україні конкурсу біомедичних стартапів MBioS Challenge. До участі в конкурсі запрошуються винахідники і команди інноваторів, які мають технологічні розробки в області медицини, біології, охорони здоров’я на стадії ідеї, pre-seed, прототипу, готового продукту або навіть бізнес-моделі.

Вирішальну перевагу в конкурсі матимуть новаторські IT-розробки і підходи, пов’язані з технологіями блокчейн, штучного інтелекту, доповненої реальності, великих даних, персоналізованої медицини і телемедицини. Оголошення та презентація переможців відбудеться на конференції iForum 25 квітня 2018 року.

Нагадаємо, що Borsch Ventures інвестує та розвиває молоді технологічні компанії, пов’язані зі сферами біомедицини, фармацевтики і охорони здоров’я, а також підтримує крос-програми з найвідомішими акселераторами світу. Українська медична асоціація Великобританії, яка об’єднує медичних працівників українського походження, багато років підтримує талановитих українських медиків.

Умови участі

Як пояснили організатори, мета конкурсу – розвиток української інноваційної екосистеми, підтримка вітчизняних вчених, винахідників і підприємців в галузі медицини, біології та охорони здоров’я. Учасникам буде надано можливість представити свої розробки вітчизняним та іноземним бізнес-янголам і венчурним інвесторам. Перспективні українські стартапи зможуть отримати експертизу, фінансування своїх проектів і вихід на глобальні ринки.

Оскільки конкурс орієнтований на вітчизняні проекти, засновник або автор ідеї має бути громадянином України. Бажаючим взяти участь необхідно заповнити анкету українською та англійською мовами до 23 березня 2018 року. Додатково, потрібно записати короткий презентаційний відеоролик англійською мовою і надати посилання на відео в анкеті.

Визначення переможців

Фіналісти конкурсу представлять свої проекти на ювілейному iForum 25 квітня цього року членам журі та представникам українських та іноземних венчурних фондів. А вже 12 травня 2018 року переможці фіналу отримають можливість презентувати свої проекти представникам британського співтовариства інвесторів, залучити інвестиції і взяти участь в акселераційних програмах в Лондоні, Берліні та Парижі. Всі витрати на участь в закордонних презентаціях беруть на себе організатори та партнери MBioS Challenge.

Олександр Ольшанський, президент холдингу Internet Invest Group, який входить до складу українського журі, зазначив, що на iForum не перший раз проходять фінали різних конкурсів. В цьому році відбудеться вже 10-й ювілейний iForum, організатори чекають щонайменше 10 000 гостей. Важлива особливість конференції iForum є в тому, що для її організації та проведення ніколи не залучалися кошти з державного бюджету. І тому оргкомітет із задоволенням підтримує такі події, як конкурс медичних стартапів, адже в проведенні цього конкурсу також не використовуються державні гроші.

«– Сьогодні Міністерство охорони здоров’я рухається попереду всіх інших державних органів в плані реформ. І мені приємно чути, що МОЗ підтримує впровадження e-health та надання інших якісних медичних послуг. Колись, в радянські часи, у кожної людини була своя медична карта в районній поліклініці, де була записана історія її хвороби. Зараз подібні речі не актуальні, тому що ми лікуємося в різних медичних установах. Отже таку картку треба зробити дистанційно доступною для різних лікарів. Дуже зручно, коли пацієнт приходить до лікаря, називає свій ID, і фахівець одразу бачить якими хворобами він перехворів, чи є алергічні реакції на певні ліки та інше. Я дуже сподіваюсь, що система e-health в підсумку приведе до реального підвищення якості нашого життя».

Алла Олійник, партнер Borsch Ventures та ініціатор конкурсу, наголосила, що чекає на величезну кількість стартапів та інноваційних ідей. Для участі в конкурсі організатори спеціально не роблять ніяких жорстких обмежень.

Уляна Супрун, в.о. Міністра охорони здоров’я, зауважила, що їй дуже цікаво дізнатися про якість українських стартапів, та які ідеї вони запропонують.

Євген Уткін, голова Borsch Ventures, додав, що подібні здорові ініціативі дуже важливі в наш «нездоровий» час.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Штучний зір — наступний крок у розвитку мозкових імплантів

Як робот-хірург Yomi допомагає встановлювати зубні імпланти

Як стартапи намагаються знешкодити цукор

Британський стартап обіцяє відновити льодовики Арктики