Meizu знову націлилася на український ринок смартфонів

В Києві презентували дві нові моделі смартфонів Meizu: молодіжний й доступний М10 та більш просунутий та дорогий фаблет Note 9. Але цікаво не тільки те, що презентували, але й те, як презентували. Адже на прем’єру двох далеко не самих преміальних гаджетів від китайського вендора з’їхалося мало не все високе керівництво компанії. Так, у заході, що пройшов з великою помпою, взяли участь старший віце-президент Meizu Джеймс Вонг, віце-президент Meizu по закордонних операціях Даніель Дінг і європейський директор Meizu Тоні Леї. Також був присутній торговий представник Meizu в Україні Анатолій Гончарук.

Зліт, падіння, реструктуризація бізнесу та плани на майбутнє

Компанія Meizu (дослівно назву Meizu можна перекласти як словосполучення «група гіків) офіційно була заснована ще в 1998 році, але почала свою активну діяльність на ринку тільки у 2003 році, запустивши виробництво MP3-плеєрів. У 2008 році починається розробка першого смартфона компанії під назвою Meizu M8, що працював на базі Windows CE 6.0. У січні 2011 року відбувся анонс Meizu M9 — першого Android-смартфона Meizu. Інтерфейс гаджета був сильно перероблений — фірмова оболонка Flyme, в якій поєднувалися ідеї Android і iOS, стала відмітною рисою апарату.

Джеймс Вонг, старший віце-президент Meizu

У лютому 2015 року китайська компанія Alibaba Group інвестувала в Meizu $590 млн і модельний ряд китайського виробника істотно збільшився: з’явилися бюджетна серія Meizu Mxx та фаблети Note, пізніше до них додалися музичні флагмани з лінійки Pro.

Завдяки тому, що Meizu довгий час випускала по одному флагману в рік, всі вони ще довгий час по тому отримували підтримку та оновлення до актуальних версій Android.

Анатолій Гончарук, представник компанії Meizu в Україні

Анатолій Гончарук, представник компанії Meizu в Україні

У серпні 2018 року компанія представила два потужних флагмани верхньої цінової категорії – Meizu 16 і 16 Plus. Обидва пристрої були оснащені сканером відбитків пальців, вбудованим прямо в дисплей.

В січні поточного року компанія представила концептуальну модель першого у світі смартфону без отворів – Meizu Zero. Для поповнення енергії батареї такого смартфону використовувалась виключно бездротова технологія зарядження, для підключення навушників – Bluetooth-гарнітура чи колонки, замість звичайної SIM-картки – віртуальна e-SIM. Звичайні фізичні кнопки активації екрану та регулювання гучності замінили на сенсорні кнопки. Ідея була дуже цікава, але в серію розробка все ж не пішла.

Бездротові навушники POP2 на базі Bluetooth 5.0

Бездротові навушники POP2 на базі Bluetooth 5.0

У квітні 2019 року Meizu анонсувала новий смартфон Meizu 16s, презентація якого відбулася тільки в Китаї. Тоді ж компанія презентувала нові бездротові навушники POP2 на базі Bluetooth 5.0 з функцією інтелектуальної шумоізоляції.

Приблизно рівночасно в Meizu пройшла потужна хвиля скорочень: усього з початку року штат виробника скоротився на третину. Також в рамках скорочення операційних витрат компанія закрила майже всі роздрібні магазини. Здавалося, що компанія, яка на піку продавала до 22 млн смартфонів на рік і мало близько 100 млн користувачів оболонки Flyme, переживала дуже складні часи. Втім, виробнику вдалося провести реструктуризацію свого бізнесу та отримати інвестиції від державної влади. В результаті Meizu сфокусувалася на випуску смартфонів в середній та вищій цінових категоріях, шляхом чого змогла наростити дохід, хоча збут в штуках значно знизився.

Цифро-аналоговий підсилювач для навушників. Взагалі, ща словами Анатолія Гончарука, аксесуари Meizu користуються великим попитом і за обсягом збуту не поступаються смартфонам

Цифро-аналоговий підсилювач для навушників. Взагалі, за словами Анатолія Гончарука, аксесуари Meizu мають великий попит і за обсягом збуту не поступаються смартфонам

В наступному році вендор має намір зосередитеся  на випуску смартфонів з підтримкою 5G для китайського ринку, а для просування на закордонних ринках, таких як Україна, планується випускати пристрої, що будуть максимально оптимальні саме для її споживачів. Прикладом є модель з великим екраном M10, яка орієнтована на молодіжну аудиторію, та фаблет Note 9.

За словами топ-менеджерів компанії, в цьому році Meizu планує зайти в кілька роздрібних мереж в Україні й налагодити тут стабільний бізнес, без затримок в постачанні нових товарів.

Meizu М10 – новий молодіжний смартфон

11 жовтня компанія оголосила про вихід на український ринок смартфону M10. У корпусі, товщина якого складає 8,45 мм, розміщений 6,5-дюймовий екран з дуже тонкими рамками, зі співвідношенням сторін 19.5: 9 і роздільною здатністю HD+. В основі моделі М10 – потужний 8-ядерний процесор Helio P25, тактова частота якого 2,5 ГГц, графічний чіп – Mali-T880. Новинка буде доступна у версії з 2 ГБ і 3 ГБ оперативної пам’яті. Обсяг вбудованої пам’яті в обох випадках 32 ГБ, але є можливість встановити карту пам’яті  до 128 ГБ.

Фронтальна панель Meizu М10

Фронтальна панель Meizu М10 з краплевидним вирізом під селфі-камеру

М10 оснащена потрійною камерою з основним 13Мп модулем, спалахом, автофокусом і кількома режимами фотографування. В тому числі тут є режим фотографування зі штучним інтелектом 3-ї генерації, на розробку якого компанія витратила близько 3 років.

Потрійна камера з основним 13МП фотомодулем є одною з переваг моделі М10

Потрійна камера з основним 13МП фотомодулем є одною з переваг моделі М10

Крім того, у Meizu подбали про те, що М10 не підвів користувача в найвідповідальніший момент, тому новинка отримала акумулятор місткістю 4000 мА-г. Працює модель M10 під управлінням «чистої версії» операційної системи Android P+.

Додайте до цих характеристик кілька модних градієнтних кольорів корпусу, стильне 2.5D скло на передній панелі, і в результаті отримаєте дизайн куди дорожче реальної вартості смартфона. З іншого боку, наявність морально застарілого порту Micro USB та відсутність підтримки технології Wi-Fi 802.11 ac все ж свідчить про бюджетне походження гаджета. До речі, вартість Meizu M10 в конфігурації 3ГБ+32ГБ складе 3999 грн.

Meizu Note 9 з фотомодулем 48 МП

Смартфон Note 9 вже доволі давно на ринку, але тільки зараз вдалося завести його в Україну, заявили представники компанії. Новинка оснащена 6,2-дюймовим IPS-дисплеєм з роздільною здатністю 2244 х 1080. Щільність пікселів – 403 ppi, що вище, ніж у багатьох конкурентів. Мінімальні рамки (верхня крайка – всього 3 мм) і максимально зменшений краплевидний виріз під фронтальну камеру забезпечують співвідношення площі екрану до площі фронтальної панелі на рівні 89,3%. Це дуже хороший показник, яким не можуть похвалитися навіть дорожчі флагмани інших виробників. До речі, Анатолій Гончарук звернув увагу, що на кастомізацію дисплея було витрачено майже $1 млн.

Екран Note 9 займає 89,3% від площі фронтальної панелі, що є дуже хорошим показником

Екран Note 9 займає 89,3% від площі фронтальної панелі, що є дуже хорошим показником

В основі системи лежить 8-ядерний чипсет Qualcomm Snapdragon 675 з максимальною частотою у 2 ГГц. Графічний процесор – Adreno 612. У продажу новинка доступна у версії з 4 ГБ або 6 ГБ оперативної пам’яті. Різним є й обсяг вбудованої пам’яті – 64 ГБ і 128ГБ.

Що стосується бездротових модулів та інтерфейсів, то Meizu Note9 підтримує всі найновіші технології: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth v5.0 + BLE та інше. Також тут є сучасний порт USB Type-C, аудіо-конектор 3,5 мм, сканер відбитків пальців та сканер обличчя.

На задній панелі Meizu Note 9 – подвійна основна камера з 48-мегапіксельним сенсором та сканер відбитків пальців

На задній панелі Meizu Note 9 – подвійна основна камера з 48-мегапіксельним сенсором та сканер відбитків пальців

Meizu Note 9 отримав здвоєний модуль основної камери з 48-мегапіксельним сенсором від Samsung та діафрагмою f/1.7. Додатковий об’єктив, який служить для створення ефекту боке у портретному зніманні, має сенсор 5 МП.

Технології на основі штучного інтелекту, а також технічні можливості камери дозволяють отримувати якісні та насичені мобільні фото. Технологія об’єднання 4 пікселів в один – так зване збільшення пікселя – забезпечує хороші фото при недостатньому освітленні. Селфі-камера 20 МП з діафрагмою f/2.0 та штучним інтелектом дозволяє робити селфі-фото при різному освітленні й отримувати прийнятні результати.

На нижній боковій грані розташовані порт USB Type-C, аудіогніздо та динамік гучномовця

На нижній боковій грані розташовані порт USB Type-C, аудіогніздо та динамік гучномовця

Батарея Meizu Note 9 ємкістю 4000 мА-г гарантує до 10 годин перегляду відео або до 5 годин геймінгу. Швидка зарядка потужністю 18 Вт дозволить швидко поповнити заряд батареї. До речі, згідно з офіційними даними, «штатний» mCharge повністю заряджає акумулятор всього за 1,35 години.

Працює новинка під управлінням операційної системи Android 9, поверх якої встановлена оболонка Flyme7. Така оболонка оптимізує роботу всіх додатків і програм, забезпечує хорошу продуктивність системи в пікові навантаження, підтримує високу енергоефективність.
Вартість Meizu Note 9 в конфігурації 4ГБ + 64 ГБ складає 5299 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Читайте также:

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Прозорий ноутбук, смартфон-браслет та машина Xiaomi: що показали на виставці MWC 2024?

Потужність штучного інтелекту Google стане доступна в новій серії Samsung Galaxy S24

Новий мобільний пристрій на базі штучного інтелекту, який обіцяє нам революцію