Футуристичне авто від Mercedes-Benz та Джеймса Камерона

Mercedes-Benz показав на виставці CES свій концепт-кар Vision AVTR, натхненний фільмом «Аватар».

Головна ідея Vision AVTR – єднання людини з навколишньою природою і самим автомобілем. Концепт-кар може зчитувати пульс і дихання пасажира і транслювати його за допомогою підсвічування і вібрації сидінь.

Автомобіль оснащений спеціальними закрилками, або, як Mercedes-Benz називає їх, “біонічними клаптями” – які, як вказує компанія, можна використовувати для спілкування з людьми поза автомобілем. Він також має спеціальні сферичні колеса з підсвіткою. Ці колеса можуть обертатися таким чином, що AVTR може рухатися збоку або навіть по діагоналі.

Mercedes-Benz в презентації також витратив багато часу, розповідаючи про живлення та оснащення Vision AVTR. За словами розробників концепт-кар “живиться” від органічних акумуляторних батарей на основі графену, які не потребують рідкісних корисних копалин, а інтер’єр виготовлений з переробленої пластмаси та веганської шкіри. Mercedes-Benz також наголосили, що вони вважають, що спеціальні сферичні колеса чинять менший вплив на лісовий ґрунт, якщо авто буде переміщатися по ньому.

Презентація Mercedes-Benz Vision AVTR

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: The Verge

Читайте также:

7 концептів транспорту майбутнього з Japan Mobility Show 2023

ПДР майбутнього: як голограми можуть убезпечити ситуацію на дорогах

Що було цікавого на виставці CES 2023. Коротко про нові розробки

12 стартапів з України на CES 2023