Спроба №2: Microsoft тестує новий чатбот, цього разу — в китайському WeChat

У травні компанія Google показала вражаючі можливості свого алгоритму штучного інтелекту, вбудованого в аудіопомічника (ми розповідали про це тут), а тепер Microsoft розповіла про масштабні тестування схожої технології на реальному ринку в КНР.

Під час тематичного AI-заходу в Лондоні, Великобританія, Сатья Наделла (Satya Nadella) розповів про перші результати тестування AI-алгоритму Xiaoice (транскрипція англійською shao-ice) в китайському мобільному додатку WeChat. Бот може дзвонити користувачам додатку і підтримувати розмову в режимі реального часу. За словами CEO компанії, Xiaoice вже здійснив мільйон дзвінків, навчаючись вести адекватну розмову. Як видно з демонстрації, алгоритм вміє передбачати деякі відповіді й миттєво реагувати. На демонстрації розмова користувача з технологією переведена в текст:

Алгоритм Xiaoice поки що відсутній у Cortana, віртуальному голосовому помічнику від Microsoft, а тестування проводяться лише на китайському ринку, китайською мовою і для китайських користувачів. Оглядачі вважають, що така закрита територіальна політика є результатом «роботи над помилками» в Microsoft — занадто гучним і скандальним був досвід запуску англомовного бота Tay в 2016 році, що перетворився на нациста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Читайте также:

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця

Штучний інтелект навчився покращувати смак пива

ШІ музика: як стартап Suno робить створення пісень доступним кожному

Штучний інтелект забере у нас роботу? Думки візіонерів та дослідження