Microsoft знову випустила найпершу версію Windows

Microsoft заново випустила найпершу версію Windows, яка вийшла в 1985 році. Операційна система вже доступна на сайті компанії. Несподіваний реліз пов’язаний з новим сезоном серіалу «Дуже дивні справи».

Microsoft почала натякати на перевипуск ОС у твіттері Windows 1 липня.

«Представляємо абсолютно нову Windows 1.0 з MS-Dos, годинником й іншими функціями!», — говорилося в повідомленні, яке багато хто сприйняв як жарт.

Компанія навіть провела опитування, щоб з’ясувати, чи пам’ятають користувачі, скільки пам’яті потрібно для роботи Windows 1.0.

Надалі стало зрозуміло, що перевипуск Windows 1.0 пов’язаний з виходом третього сезону Netflix «Дуже дивні справи», події якого розвиваються якраз в 1985 році.

Примітно, що всі серії нового сезону вийшли 4 липня, однак, судячи з напису на азбуці Морзе у твіттері Windows, перевипущену ОС була б доступна тільки 8 липня.

На сайті Microsoft вона вже опублікована. Відповідно до опису, це додаток для ПК на базі Windows 10, створене на основі Windows 1.0. Додаток наповнений пасхалками, додатковими матеріалами, іграми та головоломками про серіал.

Читайте также:

Як використання штучного інтелекту впливає на нашу продуктивність?

Вперше за 30 років на клавіатурі Windows з’явиться нова клавіша

7 техногігантів із США зрівнялися з 5 країнами за часткою в індексі ACWI

Як і навіщо Facebook обігріває житлові будинки