В Україні розпочав роботу перший благодійний онлайн-магазин

На цьому тижні офіційно почала працювати Перша благодійна торгова платформа Murahy.com. На сайті кожен може придбати виставлені речі, або ж продати свої зайві товари, а усі виручені гроші автоматично підуть на соціальні потреби.

Щоб виставити на продаж свій товар користувачу потрібно зареєструватись на сервісі, викласти фото предмету з коротким описом та запропонувати його до продажу, а також обрати напрям пожертви своїх коштів: допомога військовослужбовцям, пораненим у зоні АТО, переселенцям, хворим дітям чи покинутим тваринам.

Домовившись з покупцем, продавець відправляє товар з найближчого відділення «Нової пошти». Після того, як покупець отримує товар, перевіряє його на відповідність і розраховується, гроші автоматично потрапляють до фонду, який опікується обраним продавцем напрямом.

image

Ідея створення на 100% благодійного аукціону прийшла соціальному підприємцю та IT-фахівцю Дмитру Федоренку під час участі у Революції Гідності. Початкова ідея платформи «Мурахи» була презентована ще в жовтні 2014 року, навесні 2015-го організатори брали участь в iForum та провели там благодійний збір застарілих гаджетів. На сьогодні в системі вже зареєстровано близько 3 тис. користувачів, 5 благодійних фондів. Під час тестового періоду було реалізовано товарів приблизно на 15 тис. грн.

Цього року в Україні розпочала роботу онлайн-платформа для донорів крові. Ми поспілкувалися із керівниками проекту Олександром Краковецьким та Іриною Славінською про те, що собою являє Donor.UA і яким чином він допоможе у вирішенні проблем донорства засобами сучасних технологій.

Джерело: «Мурахи»

Читайте также:

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж

12 стартапів з України на CES 2023