Прозорий ноутбук, смартфон-браслет та машина Xiaomi: що показали на виставці MWC 2024?

MWC (Mobile World Congress) – це найбільша у світі технологічна конференція у сфері мобільних пристроїв, яка щорічно проводиться у Барселоні. На ній компанії представляють свої нові продукти, технології та розробки. MWC 2024 не стала винятком.

Цього року конференція MWC 2024 відбулася з 27 по 29 лютого. За ці кілька днів компанії з усього світу встигли представити цілу низку цікавих пристроїв. Ми зібрали головні анонси із сонячної Барселони в одній статті.

Прозорий ноутбук Lenovo

Одним із найгучніших анонсів виставки став прозорий ноутбук від Lenovo. Пристрій дозволяє користувачеві дивитися наскрізь, використовуючи 17,3-дюймовий інноваційний дисплей Micro-LED і скляну панель для клавіатури. За словами компанії, яскравість картинки на такому екрані може досягати 1000 ніт, що можна порівняти з флагманськими рішеннями на кшталт MacBook Pro.

У поточному вигляді пристрій у продаж не надійде, через те, що продемонстрований на виставці зразок лише концепт для демонстрації технології. Однак, майбутні ноутбуки Lenovo можуть отримати прозорі дисплеї в тій чи іншій формі.

Як вказано на офіційному сайті компанії, такі технології дозволяють змішувати віртуальну реальність, навколишній світ та штучний інтелект, створюючи комп’ютер майбутнього.

Смартфон-браслет Motorola

Ще один яскравий експеримент із дисплеєм відбувся на стенді Motorola. Компанія продемонструвала громадськості гнучкий смартфон, який можна обертати навколо зап’ястя та носити як браслет. Пристрій анонсували ще у жовтні 2023 року, але тільки тепер привезли на виставку, де його змогли протестувати журналісти з усього світу.

Концептуальний смартфон оснащений 6,9-дюймовим pOLED-дисплеєм із роздільною здатністю FullHD+, діагональ якого зменшується до 4,6 дюйма після складання. При цьому у складеному стані інтерфейс пристрою переходить в адаптований для носіння на руці режим. За задумом Motorola, гнучкий смартфон-браслет вийде за межі звичної техніки та стане креативним способом самовираження.

Електрокар Xiaomi

За важку техніку на MWC цього року відповідала Xiaomi. Компанія привезла на виставку свій перший електрокар SU7. Авто в яскравому блакитному кольорі може похвалитися запасом ходу 800 км, швидкою зарядкою (220 км за 5 хвилин) і максимальною швидкістю 265 км/год. За словами Xiaomi, з нуля до сотні SU7 розганяється всього за 2,78 секунди.

Факт, що електрокар показали на MWC, підтверджує чутки про плани вивести його на європейський ринок. Xiaomi досі не розкрила офіційний цінник на новинку, але відомо, що у Китаї за SU7 у базовій комплектації просять 250 000 юанів (35 тис. доларів).

Інноваційна батарея Honor

У рамках виставки бренд Honor показав глобальну версію чергового флагмана. На додаток до просунутих характеристик смартфон отримав інноваційну батарею нового типу. Кремнієво-вуглецевий акумулятор Magic 6 Pro дозволяє вмістити велику місткість у ті самі розміри. Через це відносно тонкий смартфон отримав рекордну батарею на 5600 мАг.

Також Honor Magic 6 Pro оснастили процесором Snapdragon 8 Gen 3, 12 ГБ оперативної пам’яті та 6,8-дюймовим дисплеєм LTPO OLED з роздільною здатністю 1280×2800 пікселів. У Європі пристрій коштує 1299 євро.

Розумна каблучка Samsung

У спробі перевинайти електроніку, що носиться, Samsung представила розумну каблучку Galaxy Ring. Гаджет вагою всього у 2,3 грама вміє відстежувати якість сну власника, його пульс, температуру та ряд інших показників, аналізуючи отриману інформацію за допомогою штучного інтелекту.

Каблучка надійде у продаж у трьох кольорах: керамічний чорний, платиновий сріблястий та золотий. Крім забарвлень, користувачі каблучки зможуть вибрати та місткість акумулятора, яка прямо впливає на вагу та розміри гаджета. Ціна та дата старту продажу Galaxy Ring на момент написання матеріалу оголошені не були.

Годинник OnePlus

Крім Samsung, свій девайс з категорії електроніки, що носиться, також показали OnePlus. Минула спроба компанії вийти на ринок розумного годинника не увінчалася успіхом, через що фанатам довелося чекати анонсу OnePlus Watch 2 понад три роки.

Нова модель отримала дивовижні характеристики, які роблять її конкурентоспроможнішою, а в чомусь навіть випереджаючою сусідів за ціновим сегментом. Зокрема, розумний годинник може похвалитися акумулятором, який працює до 4 днів без заряджання, в той час, як Apple Watch і Samsung Galaxy Watch в середньому тримаються менше одного дня. Як операційну систему Watch 2 використовують Wear OS від Google.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Потужність штучного інтелекту Google стане доступна в новій серії Samsung Galaxy S24

Новий мобільний пристрій на базі штучного інтелекту, який обіцяє нам революцію

Історія BBK Electronics: як бренди Oppo, Vivo, Realme та OnePlus завоювали світ смартфонів