Найпопулярніші сервіси для обробки фотографій заснованих на роботі нейромереж

Жоден маркетинг-план не обходиться без зображень. Вони потрібні для ілюстрації статей, рекламних креативів, тощо. Нейромережі можуть значно полегшити робочий процес з візуальним контентом. У цій статті було зібрано 17 сервісів заснованих на нейромережах для створення та обробки зображень. Усі вони безкоштовні, проте декотрі пропонують додаткові можливості за окрему плату.

This Person Does Not Exist

Співробітник Uber Філіп Ван створив сервіс, що генерує людські обличчя. Він працює на основі генеративної нейромережі StyleGAN від Nvidia.

Фото людських облич генерується автоматично на основі мільйонів оброблених зображень. Система аналізує їх та створює загальний образ. Кожного разу, коли ви оновлюєте сторінку, з’являється нове обличчя. Ви можете гадати, що ви десь бачили цю людину, але насправді її не існує. Цей сервіс – широке поле для тих, кому потрібні фейкові фото для відгуків або тих, хто боїться порушити авторські права при використанні фотографій реальних людей.

Можливо, ви побачите щось знайоме у цій дівчині. Але ваші здогадки даремні — цієї людини не існує.

У більшості випадків нейромережа показує дійсно якісні фото. Звичайно, трапляються проблеми – наприклад, розмитий фрагмент шкіри або додавання зайвого фрагменту на фотозображення, що приводить до спотворення.

Приклад згенерованого фотозображення з помилкою: незрозуміло, що у жінки на підборідді та чому це там опинилося.

Nvidia InPainting

Корпорація Nvidia, що розробляє графічні процесори, створила свій власний сервіс для ретушування зображень. У нього можна завантажити будь-яку картинку та виправити її за допомогою «розумного» пензлика.

Нейромережа здатна непомітно видаляти різні деталі з фотозображень. Обробка зображень займає декілька секунд: потрібно лише завантажити вибрані фото, замалювати деталі, які вам не потрібні та натиснути на кнопку «Apply Model».

На обробку цього фото витрачено 3 секунди. Нейромережа показує вихідне зображення та те, яке вийшло у вас – це можна сказати, обидва варіанти.

AutoDraw

Це графічний редактор від Google. Він допомагає створювати хороші ілюстрації тим, хто не вміє малювати. Сервіс був представлений у рамках проекту AI Experiments та відкритий восени 2016 року.

Зовнішньо нейромережа схожа на простий графічний редактор. У сервісі можна:

  • обрати три формати зображення – одне горизонтальне і два вертикальних;
  • просто малювати, як олівцем у Paint;
  • створювати фігури – кола, трикутники та чотирикутники;
  • писати текст будь-яким з 14 шрифтів, вибираючи розмір літер від 8 до 96;
  • заливати кольором фігури, зображення, фон, змінювати кольори будь-яких елементів;
  • переміщати та масштабувати об’єкти на малюнку.

Найголовніша функція сервісу – створення красивих та приємних малюнків на основі каракулів. Достатньо приблизно намалювати об’єкт, та мережа покаже зверху невеличкі іконки зображень. Клацніть на будь-яку з них, аби каракулі перетворились у виразний малюнок.

Панель управління окремими елементами малюнку розміщена з лівого боку, запропоновані ілюстрації – зверху.

За допомогою нейромережі легко створювати прості малюнки. Це ідеально для тих, хто вибирав мінімалізм в оформленні, наприклад, для соцмереж – за 1-2 секунди можна створювати унікальну просту ілюстрацію до посту.

Якось так наприклад, можна проілюструвати пост про космос. Або ж доробити малюнок за допомогою інших нейромереж.

Якщо ви будете працювати з AutoDraw, врахуйте те, що у нейромережі своєрідне сприйняття каракулів. Іноді вона не може визначити, що зображено та пропонує невдалі ілюстрації до посту.

Smart Sketch

Ще один сервіс, що демонструє роботу нейромережі GauGAN від Nvidia. Модель нейромережі назвали на честь художника Поля Гогена (Eugène Henri Paul Gauguin). Сам же сервіс перетворює схематичні змалювання у красиві пейзажі, використовуючи результати обробки понад 1 млн фото, отриманих від Flickr.

Аби отримати пейзаж, можна схематично намалювати його. У демо версії Nvidia для цього є все необхідне – можна вибрати пензлі для трави, пагорба, каміння, дерев та інших елементів. Якщо ви знаєте англійську мову хоча б на базовому рівні, проблем з розумінням не виникне.

Так виглядає результат роботи нейромережі: дитячий малюнок перетворився у доволі непоганий пейзаж.

Looka

Сервіс генерує логотипи, виходячи з інформації про вашу компанію. У роботі він використовує алгоритми Tensor Flow від Google.

Аби отримати декілька варіантів логотипів, потрібно розповісти нейромережі про те, чим компанія займається та які рішення вам подобаються. А саме:

  • вказати сферу діяльності;
  • вибрати 5 чи більше логотипів, котрі вам подобаються з запропонованих;
  • обрати 2 набору кольорів;
  • обрати 3 конкретних кольори для логотипа;
  • вказати назву компанії та слоган або ж УТП;
  • обрати до 5 символів, що характеризують вашу компанію.

Після цього нейромережа згенерує 12 варіантів, засновуючись на аналізі реально існуючих логотипів та інформації, котру ви надали нейромережі.

Такі варіанти логотипів згенерувала нейромережа для нашого блогу

Poem Portraits

Цей сервіс – результат співробітництва Google Arts та Culture Lab. Він створює портрети із віршами, накладеними на фотозображення.

Аби отримати унікальний портрет, потрібно спочатку ввести будь-яке слово, котре повинно бути присутнім у вірші. А потім дозволити доступ до камери. Через декілька секунд отримаєте готовий «віршований» портрет.

Існує два нюанси:

  • вказувати слово потрібно англійською мовою, нейромережа поки не вміє розпізнавати інші мови;
  • завантажити чиєсь фото не вийде, нейромережа працює лише з камерою вашого пристрою.

Можливо, нейромережа буде розвиватися далі та зможе оброблювати не лише фото, зроблені тут та зараз. А поки що її можна використовувати, аби згенерувати контент для особистого акаунту: наприклад для того, аби дивувати підписників в Instagram.

Приклад фону, який застосовується на фотозображення

DeepArt

Сервіс змінює стиль зображення на той, який ви обрали самостійно. До прикладу, можна створити абстракцію з нормального фотозображення або ж перетворити портрет у дещо футуристичне, зробити крутий контент для соцмереж або отримати унікальні ілюстрації на сайт.

Аби нейромережа правильно запрацювала, завантажте зображення, яке ви хочете змінити, та оберіть стиль, котрий вам потрібний. Потім укажіть вашу електронну адресу. Через велику чергу обробка зображень може тривати від 2 до 3 хвилин до години.

Нейромережа наклала одне зображення на інше: зліва – результат, посередині – картинка, а з правого боку – обраний стиль.

RemoveBg

Це нейромережа від компанії Product Hunt видаляє фон із зображень за 5 секунд. У компанії розповіли, що використовують штучний інтелект та декілька додаткових алгоритмів, проте не розкрили які саме технології допомагають обробляти ілюстрації.

Раніше сервіс працював лише з фотографіями, на яких є люди. Наразі автоматично розпізнає будь-які об’єкти на передньому плані та забирає фон позаду них. Просто завантажте зображення та отримайте готову ілюстрацію без фону: обробка займає 3-4 сек.

Так виглядає результат обробки

В цьому ж сервісі отримане зображення можна редагувати. Наприклад, стерти його частину, обрати колір фону або ж завантажити свій, відновити певну частину фона.

Ця нейромережа підходить для створення сайтів зі складною графікою, з ілюстраціями до статей та постам в соцмережах, креативів для реклами. Її можливості не безмежні, але достатні, аби згенерувати пристойний візуальний контент.

Colorize

Сервіс був створений на основі проекту DeOldify з відкритим кодом. Нейромережа здатна розмальовувати чорно-білі фотографії у реалістичні кольори.

Аби отримати готове зображення, просто завантажте чорно-білу ілюстрацію та залиште адресу електронної пошти. Обробка займає від 10 сек до 30 хвилин.

Чорно-біле фото розмальоване цілком реалістично, але морю не вистачає мальовничих барв.

Це майже безкоштовний сервіс. На кожній ілюстрації буде прикріплений напис «Created by colorize.cc». Максимальна кількість завантажених картинок – 50. Аби витерти написи та збільшити ліміт завантажень до 10 000, потрібно заплатити $10.

Reflect

Сервіс створений на основі генеративної мережі. Він уміє заміняти обличчя на фотографіях. Нейромережа не просто замінює обличчя на фото, але зберігає вираз обличчя, його колір та інші характеристики.

Аби обробити зображення, потрібно просто завантажити його або обрати щось цікаве з галереї сервісу. Там є навіть меми та образи героїв відеоігор, популярних мультфільмів, тощо. Потім оберіть обличчя, котрі ви хочете змінити та оберіть для кожного унікальний образ із запропонованих або завантажте своє зображення. Знімки вийдуть доволі реалістичними.

Прощай, Дейнеріс, привіт Джонні Депп!

У планах сервісу навчити нейромережу не лише замінити обличчя на фото, але і тіло разом з обличчями на відео. Поки що він генерує зображення з водяним знаком. Аби забрати його, зареєструйтесь та запросіть 5 друзів по реферальному посиланні. Тоді ви зможете завантажувати готові ілюстрації без водяних марок.

Let’s Enhance

Сервіс працює на основі нейронних мереж, котрі навчаються відновляти деталі, спираючись на данні про найпоширеніші текстури та об’єкти. Він дозволяє збільшити розмір зображення у 4 рази без втрати якості.

Нещодавно розробники додали можливість збільшення зображення у 16 раз. Але це не єдина функція сервісу. Він може додати текстури, покращувати кольори, робити ілюстрації чіткішими та гарними. Просто завантажте файл та оберіть, що саме потрібно з ним робити.

Розширення фото збільшилось, але якість залишилась такою ж.

Цей сервіс можна використовувати, аби запустити кампанії в рекламних мережах, що мають жорсткі обмеження. Наприклад, якщо мережа не дозволяє завантажувати креативні рішення розміром менші за 1000 px по ширині, можна використовувати сервіс для збільшення зображень.

Ostagram

Нейромережа, вміє розмальовувати зображення у кольори інших ілюстрацій. Ostagram дуже схожа на DeepArt та Instapainting, але у неї дещо інший принцип роботи. Вона оформлює вихідне зображення не у стилі вибраної картини, а в її кольорах. Аби почати обробку, потрібно просто завантажувати або обрати потрібне вам зображення, звідки можна взяти кольорову гамму.

Ось так гарно може бути, якщо з’єднати два різних зображення.

Основний функціонал сервісу безкоштовний, решта – частково безкоштовна. Без грошей можна отримувати готові ілюстрації у розширенні максимум 600 пікселів по ширині. По-перше, у нас є Let’s Enhance, а по-друге, можна оплатити послуги сервісу. Розмір зображення у версії Premium – до 700 пікселів, у версії HD – до 1 200 пікселів.

Convolutional Network

Цей сервіс створений вченим з Ноттингемского університету. У якості основи вони використовували надточну нейромережу, що використовуються для розпізнання об’єктів. Сервіс вміє робити 3D-моделі обличчя на прикладі лише одного фото.

Аби почати обробку фото, достатньо сфотографувати або ж завантажити потрібне зображення та пройти перевірку на «робота». Аби результат був нормальним, творці нейромережі рекомендують обрати фото великим планом без зайвих деталей.

Обробка тут займає 3-4 сек., а сам же результат можна «відчути» мишкою або ж завантажити у форматі .obj.

Так виглядає 3D-маска обличчя актора Аарона Джексона – цілком реалістично та впізнаваймо.

Prisma

Це додаток для смартфонів Android, що працює на основі нейронних мереж. Додаток працює як звичайний фоторедактор: дозволяє застосувати до зроблених фотографій різні стилі. Потрібно просто обрати, у якому стилі хочете оформити зображення. Отримане фото можна завантажити або ж поділитися їм у соціальних мережах.

Ось таку «картину» можна отримати зі звичайної фотографії

Додаток умовно безкоштовний. Можна користуватися їм як звичайним фоторедактором, але найкращі фільтри закриті. Окрім закритих фільтрів, при оформленні підписки додаток надає доступ до нових колекцій стилів, обробки у HD та відключає рекламу.

FaceHero

Ще один додаток, цього разу для пристрою Apple. Він уміє робити анімаційні 3D-аватари та багато іншого на основі однієї фотографії. Розробка та підтримка роботи додатку лежить на плечах компанії itSeez3D.

Додаток вміє:

  • перетворювати звичайні фотографії у трьохвимірні фігурки або ж бюсти для аватару;
  • анімувати трьохвимірні бюсти: наприклад, робити так, аби людина підморгувала або ж надсилала повітряний поцілунок;
  • ставити ваш аватар на стіл, підлогу або ж на іншу основу у режимі AR (доповнена реальність);
  • робити наліпки з аватарів та імпортувати їх у різні додатки та месенджери.

Аби почати обробляти знімок, достатньо завантажити його або зробити фото на камеру. Творці сервісу рекомендують робити фотографії в умовах хорошого освітлення – так аватари та наліпки виглядатимуть якнайкраще. Коли виберете знімок, зможете зробити аватар, поділитися їм з другом або ж створити свій набір наліпок.

Так виглядає аватар Кіану Рівза, отриманий з однієї фото з Google

Movavi

Програма для Windows від однойменної компанії Movavi працює як звичайний редактор та може відновлювати старі фото. В її основі також лежать алгоритми нейронних мереж.

Програма здатна ховати подряпини, відновлювати пошкоджені часом фрагменти, видаляти «шуми» та навіть розмальовувати чорно-білі фото. Достатньо встановити її на ПК та завантажити скан-копію фото, аби створити, до прикладу, приємні та правдоподібні ілюстрації до заміток про історичні події.

Скріншот з опису програми: так виглядає відновлення фотографії

Окрім відновлення фото, програма здатна:

  • видаляти зайві об’єкти зі знімків;
  • робити ілюстрації яскравішими;
  • міняти колір очей та волосся, малювати макіяж, видаляти дефекти шкіри на фото;
  • вертати знімкам природні кольори;
  • застосовувати фільтри;
  • робити колажі та багато чого іншого.

Наприклад, за допомогою редактора можна готовити контент для Instagram або ж обробляти фото для сайту, аби вони виглядали яскраво та привертало увагу користувачів.

Face App

Це комп’ютерна програма та додаток для обробки фото. Face App стала дуже популярною програмою через можливість зробити людину на фото старою. Окрім того, додаток на основі нейромереж може:

  • додати посмішку;
  • зробити людину молодою на фото;
  • додатки окуляри або бороду;
  • «приміряти» макіяж на фото;
  • змінити зачіску;
  • накласти фільтри та багато іншого.

Face App – це звичайний фоторедактор, але з розширеними можливостями. У ньому також існує можливість додавати фільтри та ефекти, робити знімки розмитими та одразу публікувати їх в соціальних мережах або зберігати на телефон.

Коли ви зробите старою дівчину, фото якої зображено в якості демонстраційного, ви отримаєте доволі правдоподібну версію, якби ж не волосся – воно майже не змінилися.

Додаток умовно безкоштовний – фото зберігається з водяною маркою, існує PRO-функції та PRO-фільтри, які становляться доступні після оформлення підписки.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Що таке Apple Vision Pro – кому потрібний цей гаджет і чи варто його купувати

Kodak: як змінити світ і все втратити. Період занепаду

Kodak: як змінити світ і все втратити. Період розквіту

Як штучний інтелект може змінити світ фотографії