Відеореклама у Facebook — чого чекати і як це працюватиме

23 лютого 2017 року Facebook оголосила початку тестування рекламних пауз, які переривають відео. Нова опція доступна для обмеженого кола партнерів, котрі отримуватимуть 55% рекламної виручки, а 45% буде йти на користь соцмережі. Тепер авторам відеороликів доведеться зробити контент настільки цікавим, аби глядачі погоджувалися терпіти відеорекламу — перерва між частинами ролика складатиме щонайменше 20 секунд. Facebook’s Audience Network вже експериментує із новим форматом в рамках додатків — чого чекати користувачам та відео-продакшнам від нового рекламного інструмента на Facebook?

Відеореклама у Facebook — чого чекати і як це працюватиме

Facebook не лише збирається змінити відеоролики за рахунок додавання у них реклами — ті ж рекламні паузи стосуватимуться прямих трансляцій. Сторінки та профілі користувачів у США із щонайменше 2 тис фоловерів та 300 глядачів під час нещодавніх прямих трансляцій тепер зможуть додавати рекламні паузи у свої наступні включення наживо. Щоправда, ці рекламні вставки для авторів будуть супроводжуватися попередженнями про те, що саме тут можна додати відеорекламу. Натиснувши на цей напис, можна вставити рекламний ролик тривалістю до 20 секунд — і такі вставки можна запускати щоп’ять хвилин.

Частку рекламної виручки отримуватимуть і автори записів, завантажених на Facebook, і ті, хто запускають включення наживо. Паузи у вигляді доданої реклами будуть насамперед корисні для тих, хто веде пряму трансляцію — бо цією паузою можна скористатися для зміни локації, приведення себе до ладу чи зміни допоміжного обладнання. До речі — цю опцію можна буде застосовувати і у вертикальному відео, яким Facebook намагається конкурувати із Snapchat.

Для авторів відеоконтенту з’явиться додаткова причина спробувати нативну відеорекламу у Facebook — і цьому новому інструменту вже пророкують звання основного стимулятора для відмови від Periscope чи інших подібних сервісів для проведення прямих трансляцій.

Про інші зміни в медіа-можливостях соціальних мереж читайте у таких матеріалах:

Джерело: TechCrunch

Читайте также:

OpenAI представила революційну нейромережу SORA, що генерує відео за текстом

Ефективне керування творчою командою: ключові аспекти для успіху у контент-індустрії

10 найкращих генераторів відео зі штучним інтелектом

Як у Facebook вигадали кнопку «Мені подобається» і змусили нас змагатися за популярність