Новорічне побажання: розпрощайтеся з microUSB

Тривалість стосунків не є приводом для їх продовження. В редакції The Verge впевнені: треба дозволити помираючому стандарту з’єднання microUSB таки померти. Аргументи досить прості й очевидні, — пропонуємо ознайомитися із перекладом статті.

akrales17

У кожного власника персональних мобільних пристроїв неодмінно є такий, що під’єднується до зарядки, стаціонарних ПК через порт microUSB. Цей формат багато років домінує серед Android-пристроїв, а також найчастіше використовується для зарядки навушників. Навіть компанія Apple, що полюбляє встановлювати свої правила і нові стандарти, використовує microUSB в останніх моделях Beats Studio 3 та Solo 3; Sony оновила гарнітуру 1000XM2s, але не оновила порт; новий гравець ринку мобільної електроніки Oppo R11s також не відмовився від популярного роз’єму.

Однак, за версією автора The Verge, залежність від формату microUSB шкодить користувачам. Справа в тому, що і конектор, і роз’єм у техніці не настільки міцні, як новіший формат USB-C. Навіть техніка преміум-сегменту з доволі високим цінником не може похвалитися надійними кабелями підключення до зарядки чи до ПК. Автор наводить приклад, що його навушники вартістю понад $2 000 оснащені microUSB, але в перші ж місяці користування кабель зіпсувався і під’єднання через нього стало ненадійним.

В той час, як нові моделі ноутбуків і смартфонів переходять на USB-C, більш зручний, а тому — надійніший порт для під’єднання, гарнітура все ще орієнтується на застарілий формат. Хоча і вартість, і популярність навушників мали би спонукати виробників, ту ж Sony, модернізувати пристрої.

Звісно, microUSB сьогодні є практично у кожного власника техніки, та це не привід відмовлятися від переходу на новіший стандарт. Технології постійно змушують нас опановувати нові навички, змінюють наш користувацький досвід, але ж, разом із тим, покращують наше життя. Перехід на надійніше підключення USB-C є одним з важливих кроків для модернізації пристроїв.

Більш прогресивні виробники навушників перейшли на USB-C: Master & Dynamic, Bowers & Wilkins. Відповідно до прогнозів, наступні покоління мобільних пристроїв, що з’являться у 2018-му, будуть обладнані лише USB-C. Враховуйте цю тенденцію, коли обиратимете новорічні IT-подарунки собі чи своїм близьким.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ:

Джерело: The Verge

Читайте также:

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Активне шумозаглушення в навушниках: шкода та користь

Потужність штучного інтелекту Google стане доступна в новій серії Samsung Galaxy S24