Єдиний портал відкритих даних коштуватиме 500 тис грн

Стали відомі результати тендеру на створення єдиного державного веб-порталу відкритих даних. Державне агентство з питань електронного урядування України замовило ТОВ «Авебіа» виконання робіт на загальну суму 550 тис грн.

Перша черга робіт зі створення порталу на платформі LAMP (Linux+Apache+MySQL+PHP) має бути виконана до кінця року. Передбачено виконання:

  • розробка, оформлення та узгодження техзавдання;
  • створення дизайну;
  • розробка, встановлення та налаштування модулів системи керування, інтеграція дизайну;
  • розробка програми та методики випробувань.

86221_1280

Технологічною основою стане Портал відкритих даних data.gov.ua, створений громадською організацією «SocialBoost», на якому відкриті та доступні близько 300 електронних реєстрів. Усі майнові та авторські права на програму отримає Держагентство. Компанія «Авебіа» входить до Асоціації інтернет-підприємців України, її засновником є ТОВ «Етера Інвест» Емми Хлібко, а керівником – Андрій Рачинський. Обидві компанії досі не вигравали тендерів.

В грудні почала функціонувати відкрита інтерактивна карта зі статистикою роботи загальноосвітніх шкіл в Україні. Про відкриті дані в освітній галузі нам розповіла аналітик Ірина Когут, одна з авторок проекту «Шкільна карта України» від центру CEDOS.

Джерело: «Наші Гроші»

Читайте также:

Политическое расфрендживание

Фешн с умом: украинские маркетплейсы с концептом reuse

Сергей Замикула, LEKORNA: «Рынок эко-продуктов растёт с каждым годом»

Не раніше 1 липня — підсумки аукціону та умови розгортання 4G в Україні