Освітня платформа Prometheus вийшла на «Спільнокошт», мета — 400 тис грн

За словами засновника проекту Івана Приймаченка, 14 червня — важливий день для усієї команди Prometheus, бо саме нині стартувала кампанія колективного фінансування, мета якої — зібрати через «Спільнокошт» щонайменше 400 тис грн для реалізації трьох ключових напрямків роботи упродовж наступних 9 місяців.

Першим напрямком станет створення та переклад нових масових безкоштовних онлайн-курсів від провідних викладачів України та світу — не лише для програмістів чи менеджерів, але й для маркетологів та тих, хто цікавиться саморозвитком та соціальними науками.

Другий напрямок, на якій буде витрачено кошти — це вдосконалення технічної інфраструктури проекту, адже з минулої весни проект зріс учетверо за чисельністю користувачів, а отже зростає і навантаження на сервери та сайт в цілому. Кошти потрібні для масштабування, вдосконалення зручності навігації та додавання нових освітніх функцій на сайт проекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

А головним стане третій напрямок роботи. Вже восени 2016 року Prometheus запустить пілотний проект зі змішаного навчання для декількох провідних українських вишів у різних містах країни. У цьому форматі передбачено, що студенти дивитимуться лекції найкращих викладчів світу та України, виконуватимуть завдання онлайн, а у вузівських аудиторіях працюватимуть лише на практичних заняттях та складатимуть підсумкові екзамени. Кожен український студент таким чином здобуде можливість пройти Гарвардський курс програмування чи послухати лекції професора Грицака у власному виші. Від успіху цього проекту залежатиме перспектива подальшого реформування та осучаснення української освіти із використанням ІТ.

Підтримати Prometheus на «Спільнокошті» можна за цим посиланням.

Читайте также:

У британському університеті з’являться лектори-голограми

«Навчайте, де б ви не були»: Історії трьох українських освітян, котрі створюють освіту майбутнього з Google

Роботи на уроках як альтернатива онлайн-навчанню. Ініціатива в Японії

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції