Нова радіостанція зі 100% контенту українською мовою — FM в зоні АТО та інтернет-мовлення по всій країні

У Києві презентували нову радіостанцію – Radio1.ua – винятково з українським мовленням. «Говорити сьогодні, що ми хочемо зробити україномовний продукт, — цього не достатньо. Ми хочемо зробити україномовний актуальний, креативний продукт, наповнений тим, що сьогодні може викликати резонанс. Будь-які спроби заробити на українській музиці не були успішні і часто мої колеги переходили на інший контент, тому що вони там просто більше грошей отримували,» — сказала на презентації радіостанції у Києві співачка і композитор Руслана Лижичко.

Її чоловік і продюсер, засновник студії «Люксен» Олександр Ксенофонтов зазначив, що нове радіо — це «спроба неквотної українізації»:

«—Програми, інформаційне наповнення — все це буде україноцентричне. Там не буде агресії, ми не будемо цього нав’язувати. Це не квоти, це — наша відповідь квотам. Те, що ми робимо, не має викликати спротиву, тому що це лагідна, дуже конструктивна українізація».

Один з організаторів проекту, засновник та ідеолог радіо «Львівська хвиля» Юрій Зелик пояснив, що засновники ставлять перед собою досить амбітне завдання — зробити Radio1.ua популярним на всю Україну:

«—Національні ФМ-мережі, які працюють в Україні, як правило, стикаються з проблемою популярності з Заходу на Схід і зі Сходу на Захід за невеликим винятком. Якщо якась мережа популярна на Сході, то на Заході – халепа, і навпаки. Це пов’язано з тим, що пріоритети слухачів у Франківську і Львові відрізняються, можливо, незначно, то в Харкові, Полтаві і у Львові вони різняться принципово. Одне з завдань, яке ми створюємо, – збалансувати інтереси і пріоритети в різних регіонах. Ми спробуємо зробити радіо, яке буде популярне у всіх регіонах України – від Одеси до Львова та Ужгорода включно. Завдання непросте, проте підходи для його вирішення існують».

Водночас автор і реалізатор проектів радіо «Ютар», «Star FM», «Star TV», «Погода ТБ» Юрій Лященко розповів, як організатори проекту планують отримувати кошти для проекту:

«—Ми розраховуємо на широку інтернет-аудиторію за кордоном і відповідно плануємо її монетизувати. Ми розраховуємо на допомогу діаспори, донорів. Цей проект не суто бізнесовий. Він має важливу роль для України».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Фото: «Укрінформ»

Фото: «Укрінформ»

За словами Лященка, організатори вже мають проект роботи нового радіо на контрольно-пропускних пунктах на лінії розмежування. Також організатори планують перекрити “сепаратиські” сигнали на українській території:

«—Ми розробили проект тимчасового мовлення в зоні АТО. Зокрема, проект малопотужного FM-мовлення на КПВВ. Ідея цього проекту в тому, щоб малими передатчиками охоплювати місця дислокації КПП – не секрет, що там є довгі черги. У принципі, ми відпрацювали всі технічні моменти на КПВВ «Зайцеве», котре зараз переміщено в «Майорськ». Також у нас є проект мовлення Radio1.ua на захоплених донецьких і луганських частотах аби перекрити сепаратиські сигнали на українській території».

Також серед організаторів нового радіо – Павло Грицак, засновник міжнародної компанії «Євромедіа», організатор турів українських музикантів (в т.ч. «Підтримаємо своїх» у 2014 році).

Джерело: «Новинарня»

Читайте также:

ШІ музика: як стартап Suno робить створення пісень доступним кожному

Новинки геймерської індустрії з виставки CES 2024

Google представила онлайн нейромережі для створення музики! Огляд та приклади використання

Чому при виборі гаджетів важливо звертати увагу на версію Bluetooth?