Gravity Industries провела в ОАЕ перші у світі перегони на реактивних ранцях

В Об’єднаних Арабських Еміратах провели незвичний захід, присвячений перегонам на реактивних ранцях. Івент під назвою Real Life Iron Man мав продемонструвати можливості сучасних технологій, яким можна знайти оригінальне застосування. Наприклад, організувати змагання з використанням незвичайного засобу пересування.

Саме таку мету поставили перед собою організатори із Gravity Industries. Британський стартап став першопроходцем у галузі виробництва реактивних джетів. Свій перший реактивний костюм компанія показала у 2017 році.

За цей час виробник продемонстрував технологію на більш ніж 260 заходах у 45 країнах. 27-кілограмові костюми на 1500 кінських сил потужніші за деякі спортивні автомобілі. Вони використовують реактивне паливо як у звичайних літаках.

З боку учасники Real Iron Man виглядали як марш із кількох Тоні Старків у костюмах Залізної Людини. Фактично концепція літаючих реактивних костюмів стала популярною завдяки персонажам коміксів. Gravity Industries дозволила максимально наблизитися до того, що відчувають супергерої, дозволяючи самому відчути себе Залізною Людиною.

Реактивні ранці можуть розвивати максимальну швидкість 128 кілометрів на годину. Учасники пролітали на висоті кількох футів над водою та орієнтувалися по гігантських плавучих маркерах. Одного разу два учасники навіть зіткнулися один з одним, на щастя, без негативного результату. Gravity Industries планує повторити перегони через якийсь час, але вже в іншому місці.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: TheWashingtonTimes