Шукаєте що почитати літом? Список рекомендованих книг від Білла Гейтса

Щороку Білл Гейтс ділиться своїми книжковими рекомендаціями на літо. Ось що він радить прочитати на цей раз.

Мені подобається брати з собою у відпустку кілька книг — часто я беру більше, ніж зможу прочитати за час поїздки. Але я вважаю, що краще мати під рукою занадто багато книг, ніж надто мало.

Якщо ви така ж людина, як я, то напевно вже задумалися про список літератури на літо — і я всіляко рекомендую вам познайомитися з наступними книгами.

Жодну з них не можна назвати книгою для легкого читання. Все, крім однієї, присвячені ідеї революції — але не в тому сенсі, який зазвичай вкладають у це слово у світі технологій. Нещодавно я зацікавився книгами про перевороти (одна з них так і називається: «Переворот») – про те, що сталося в Радянському Союзі після повстання більшовиків, про події в США під час війни та глобальної переоцінки економічної системи.

Якщо ви шукаєте щось більше, ніж типове літнє чтиво, я рекомендую вам нову книгу Грема Сімсіона «Результат проекту “Рози”» (якщо ви не читали дві попередні частини з його трилогії, то літо — ідеальний час, щоб з ними познайомитися). Також я не можу не згадати про нову книгу моєї дружини Мелінди «Момент підйому». Я вважаю, що це одна з кращих книг, які я прочитав в цьому році.

Отже, ось мій повний список літератури на літо:

Джаред Даймонд. «Переворот»

Я великий фанат всього, що написав Джаред, і його остання книга не виняток. У ній розповідається про те, як суспільства реагують на кризові моменти. За допомогою дивовижних практичних прикладів автор показує, як різні країни справлялися з екзистенційними проблемами, такими як громадянська війна, загроза з-за кордону і загальне невдоволення.

Сюжет книги звучить трохи гнітюче, але після її прочитання я став сильніше вірити в те, що ми зможемо розв’язати свої проблеми.

Роуз Джордж. «Дев’ять пінт»

Якщо кров викликає у вас огиду, то, мабуть, вам краще пропустити цю книгу. Але якщо ви, як і я, вважаєте її чимось дуже цікавим, то вам сподобається ця книга від британського журналіста з особистою прихильністю до теми.

Я величезний фанат творів, які докладно розповідають про одну конкретну тему, так що «Дев’ять пінт» (стільки крові містить тіло дорослої людини) була тим, що треба. У ній ви знайдете суперцікаві факти, які змусять вас по-новому цінувати кров.

Амор Тоулз. «Джентльмен в Москві»

Цю книгу, схоже, читали всі мої знайомі. Я нарешті до них приєднався, коли мій шурин надіслав мені копію, і я радий, що з нею познайомився. Роман Тоулза розповідає про графа, засудженого до довічного домашнього арешту в московському готелі. Книга дуже весела, розумна і напрочуд життєрадісна.

Навіть якщо ви не поділяєте мого інтересу до творів про Росію (я прочитав всі книги Достоєвського), «Джентльмен в Москві» – це дивовижна історія, яка сподобається кожному.

Майкл Бешлосс. «Президенти війни»

Мені цікаві всі аспекти В’єтнамської війни — і це була основна причина, чому я взявся за цю книгу. Коли я її закінчив, то дізнався багато нового не тільки про В’єтнам, але і про інші вісім великих конфліктів, в яких брали участь США на початку XIX століття і в 1970-х.

Книга Бешлосса дасть вам цінні уроки про те, як керують президенти.

Пол Кольє. «Майбутнє капіталізму»

Остання книга Кольє змушує задуматися про тему, яка займає зараз уми багатьох.

Я не в усьому згоден з автором — аналізувати проблему у нього виходить краще, ніж пропонувати рішення — але досвід Кольє як фахівця з економіки, що розвивається дозволяє йому давати розумні прогнози про те, куди рухається капіталізм.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Gatesnotes

Читайте также:

Сім ідей технологічних подарунків на день всіх закоханих

15 гаджетів, які було б приємно отримати в подарунок на Новий рік

10 інструментів, які допоможуть знайти та видалити найбільші файли на диску

10 сайтів, які допоможуть створити логотип