Food-стартап якому вдалося об’єднати технології, високу кухню і завоювати три зірки Мішлен

На околиці Шанхая, знаходиться ресторан Ultraviolet, який зможуть відвідати тільки 10 чоловік за ніч. Саме приміщення ресторану являє собою невелику кімнату з білими стінами й відсутністю будь-якого декору. У центрі кімнати стоїть один стіл і десять стільців — це всі меблі закладу. Забронювати місце в цьому ресторані надзвичайно складно, а середній чек становить 600 доларів. Але не дивлячись на все це, заклад увійшов до топ 50 кращих ресторанів світу, про нього пише Time і Telegraph і він двічі завойовував три зірки Мішлен.

Причиною всьому союз передових технологій та авторської кухні. Як тільки відвідувачам подають страви, в закладі починається мультисенсорне шоу, що поєднує в собі освітлення, проекції, звуки, запахи і страви високої кухні.

Сцена осіннього лісу

Вечеря перетворюється в гру світла, звуку, запахів і смаку. Білі стіни, трансформується і занурюють відвідувачів в найрізноманітніші атмосфери – від похмурого Лондона до густого лісу.

Похмурий Лондон

Поки відвідувачі насолоджуються устрицями, вони можуть чути, як кричать чайки й пахне морем. Пізніше атмосфера може змінитися на простори великого поля, з ароматом зрізаної трави і співом птахів. Наступна сцена може змінитися на гірські Альпи і відвідувачам подадуть авторське морозиво.

Морські хвилі

Подібний ефект досягається завдяки великій кількості технологічного обладнання, що складається зі світлових установок, проекторів, ароматичних дифузорів, інфрачервоних камер і систем об’ємного звучання. Вся ця єдина система управляється техніками, що знаходяться в окремому приміщенні.

Осінні ліси

Страви такі ж оригінальні як і сам ресторан.

Стейк з тунця з гірчицею, місо і картоплею фрі.

«Курча в банці» складається з курки та фуа-гра

«Хрусткий гострий салат» включає чіпси з рису, булочки, сиру та картоплі, грибів, руколою і ріпи.

Ultraviolet позиціює себе як «перший у своєму роді ресторан, який об’єднує продукти харчування і мультисенсорні технології».

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

«Їжте майбутнє, платіть обличчям»: антиутопічна подорож до гамбургерної зі штучним інтелектом

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Штучний інтелект навчився покращувати смак пива

Google запускає в Україні кампанію «‎Google для бізнесу‎»