Сан-Франциско знову дивує: тепер вже роботизованим бургер-рестораном

Зовсім скоро в Сан-Франциско відбудеться відкриття першого роботизованого гамбургер-ресторану. Власник закладу Алекс Вардакостас (Alex Vardakostas) захопившись ідеєю автоматизації закладів швидкого харчування отримав підтримку Google Ventures. І ось нарешті його ідея втілилася в життя завдяки майже п’ятиметровому роботу Creator.

Робот має 20 різних вбудованих програм, які керують 350 сенсорними датчиками і 50 механізмами. Весь процес приготування відбувається повністю автоматично. Співробітники тільки допомагають зробити замовлення відвідувачам і видають його, а також стежать за тим, щоб запас продуктів в «бургеророботі» не закінчувався.

Після того, як ви замовляєте вибраний вид бургера співробітник дає команду роботу і відразу ж починається приготування. За допомогою стиснутого повітря свіжа булочка проходить через вібруючий ніж, розрізаючи її на дві ідеальні половинки. Далі йде зажарювання булочки і змазування її маслом після чого вона потрапляє на конвеєр.

Додається соус і спеції з точністю до грама після чого булочка рухається далі для укладання на неї свіжонарізаних овочів і сиру. Одночасно з цим процесом з іншого боку робота йде приготування котлети з добірного м’яса. В результаті ми отримуємо ідеальний гарячий ароматний бургер, який немов тане у роті.

За заявою Алекса Вардакостаса робот може виробляти до 130 бургерів на годину і вартість такого бургера становитиме всього $6, що дозволить ефективно розподіляти роботу співробітників і замість рутинних завдань підвищувати їх кваліфікацію тренінгами, семінарами та курсами.

Поки для замовлення доступно всього кілька варіацій бургерів з різними соусами, але власник в майбутньому розглядає розширення асортименту.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали про унікальну роботизовану кав’ярню Cafe X в тому ж місті.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: TechCrunch

Читайте также:

Новий Atlas від Boston Dynamics

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Google запускає в Україні кампанію «‎Google для бізнесу‎»

Як робот-хірург Yomi допомагає встановлювати зубні імпланти