Роботи вже серед нас — футуристична кав’ярня Cafe X в Сан-Франциско

Футурістичне кафе, де кавові напої варять роботи-баріста? Це не сюжет фільму, а цілком реальний заклад в Сан-Франциско.

Компанія Cafe X була заснована на венчурних інвестиціях у 2015 році. Засновник Генрі Ху (Henry Hu) отримав кошти на реалізацію своєї ідеї від Фонду Тіля (благодійного фонду Пітера Тіля, співзасновника PayPal). Ідея проекту прийшла через брак і низьку кваліфікацію на ринку праці фахівців баріста.

Зовні кафе Cafe X виглядає як звичайна кав’ярня, а ось всередині …

… всередині розташована зона приготування кави, але вона повністю автоматизована. Автоматичні кавомашини вже не рідкість, але в Cafe X процес приготування кави супроводжується дією робота. Це забезпечує повністю ідентичну якість приготування напою.

Оформити своє замовлення можна на спеціальних стійках з мультимедійним тачскріном або через мобільний додаток. В асортименті є всі стандартні кавові напої: еспрессо, американо, латте, капучино, тощо. Також можна опціонально вибрати сорт кави і вид молока (органічне або вівсяне). Після вибору напою починається його приготування роботом-баріста.

Після закінчення приготування кавовий напій роборукою переміщається на спеціальну док-станцію, де відвідувач може забрати його ввівши код свого замовлення на екрані.

Генрі Ху заявляє, що перевага роботизованої кав’ярні – це швидкість приготування напоїв. Саме тому в цьому році буде відкрито ще одна, але на цей раз вулична кав’ярня, де швидкість видачі напоїв може доходити до 4 за хвилину. За словами власника понад 50% відвідувачів є постійними клієнтами, тому він має намір розвивати мережу, розміщуючи роботизовані кав’ярні в офісних будівлях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Джерело: Businessinsider

Читайте также:

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Google запускає в Україні кампанію «‎Google для бізнесу‎»

Як робот-хірург Yomi допомагає встановлювати зубні імпланти

Робот, який може навести порядок у кімнаті без сторонньої допомоги