Роботи від Alphabet почали займатися прибиранням офісів Google

Alphabet, материнська компанія Google, оголосила, що її проєкт Everyday Robots Project зі створення універсальних роботів, досягнув чергової віхи. Компанія доставила деякі прототипи в кампуси Google Bay Area, де вони виконуватимуть низку нескладних завдань.

Роботи, про які йдеться, займатимуться прибиранням. Вони здатні виконувати такі завдання, як сортування сміття, збирання пилу з плоских поверхонь та багато іншого. Роботи можуть самостійно переміщати невеликі предмети, такі як чашки, і навіть відчиняти двері. Ці роботи мають вигляд невеликої вежі на колесах, до якої прикріплена «рука» з універсальним захопленням на кінці. На вершині вежі розташована свого роду «голова» з камерами та датчиками для реалізації машинного зору. Збоку встановлено пристрій, схожий на LiDAR, що обертається, який, імовірно, використовується для навігації.

Ханс Петер Брондмо (Hans Peter Brondmo), голова Everyday Robots, каже, що такі роботи вперше були використані для сортування та перероблення відходів у 2019 році. Компанія обіцяє, що нові роботи зможуть повноцінно працювати в «неструктурованому середовищі», наприклад, у будинках та офісах. Тобто, представлені Alphabet пристрої здатні виконувати нетипові завдання, такі як винесення сміття, прибирання на кухні або складання білизни.

Звичайно, це великий крок для роботехніки, однак з анімованих зображень, якими поділилася Alphabet, стає ясно, що нові роботи, як і раніше, дуже повільні й виконують покладені на них завдання невміло. Але важливим є те, що роботів тестують «у дикій природі», а не в лабораторії. Це дозволить визначити, наскільки вони ефективні в реальних умовах, а не у виконанні запрограмованих демонстраційних дій.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: The Verge

Читайте также:

Google запускає в Україні кампанію «‎Google для бізнесу‎»

Як робот-хірург Yomi допомагає встановлювати зубні імпланти

Небо не межа: стратосферні проекти Airbus, Google та SoftBank

Bard стає Gemini – що цікавого анонсувала компанія Google