Boston Dynamics показала, як робот може допомагати на будмайданчику

Часи, коли «працюють роботи, а не людина» з кожним роком виглядають все менш віддаленими, і цілком імовірно, що ця подія станеться вже протягом найближчих кількох десятків років. Зокрема, компанія Boston Dynamics, відома своїми розробками в галузі робототехніки, опублікувала відеоролик, присвячений своєму новому людиноподібному роботу Atlas в умовах роботи на будмайданчику.

У ході невеликого відеоролика Atlas удосконалює будівельні риштування, а також асистує людині, подаючи сумку з необхідними інструментами. За словами представників Boston Dynamics, у даному конкретному випадку поведінка робота була повністю запрограмована заздалегідь, однак у перспективі цілком можливо, що робота можна буде використовувати автономно.

Залишається лише фантазувати, скільки рутинної роботи можна перекласти на могутні металеві плечі механічного помічника: від банального перенесення сумок від машини до будинку до допомоги у будівництві. Поки що, зрозуміло, це недоцільно з економічної точки зору, враховуючи поодинокі екземпляри таких машин і дорожнечу їх виробництва, але прогрес на місці ніколи не вартий.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Boston Dynamics

Читайте также:

Як робот-хірург Yomi допомагає встановлювати зубні імпланти

Виростити котедж: як виглядатимуть приватні будинки з живих дерев

Робот, який може навести порядок у кімнаті без сторонньої допомоги

Кишеньковий робот-тамагочі AIBI з лапками та ChatGPT