Rutube все? Як IT-army of Ukraine веде боротьбу з агресором

9 травня IT-army of Ukraine атакувала пропагандистські ресурси країни-агресора, зокрема відеохостинг Rutube, де планувалося провести трансляцыю параду до дня Перемоги.

Після можливої ​​заборони в росії YouTube, цей майданчик може стати основним для відеоблогерів. На ній уже зараз ведуть мовлення заборонені на YouTube пропагандистські телеканали.

Практично весь день сервіс не працював і видавав заставку «ведуться відновлювальні роботи», а ввечері адміністрація заявила, що було здійснено найбільшу атаку в історії сервісу.

На офіційному телеграм-каналі Rutube з’явився запис українською, де вони зверталися до міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова. У пості команда сервісу стверджує, що полагодить сайт.

На що Федоров написав:

«Непрацюючий другу добу Rutube заговорив українською. Працюватимемо далі, поки кремль не заговорить».

Видання The Village з посиланням на свої джерела в Rutube заявляє, що «з сайту було повністю вилучено код» і сервіс не підлягає відновленню. Як запевняє команда відеохостингу, контент від атаки не постраждав. Джерело видання додає, що такий злом міг статися лише через витік паролів доступу до сайту.

У самому Rutube цю інформацію назвали такою, що не відповідає дійсності.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж

Захист персональних даних українців залишається одним із найбільших викликів у кібервійні росії проти України

Звіт «Туман війни» від Google або як війна в Україні змінила ландшафт кіберзагроз

RAM II UAV — українська «народна помста»