RAM II UAV — українська «народна помста»

Поки Росія нещадно обстрілювала українські міста, Сергій Притула та Сергій Стерненко збирали кошти на RAM II UAV. Збір «Народна помста» — всього за добу (з 12:00 10 жовтня по 12:00 11 жовтня) зібрав колосальні 352 мільйони гривень.Про це волонтери розповіли у спільному відеозвіті. RAM II UAV це дрони-камікадзе українського виробництва. Що про них відомо розберемо нижче.

Дрон-камікадзе RAM ІІ UAV – що це

Як зазначається на офіційному сайті виробника, RAM ІІ UAV — це сучасні бойові безпілотні авіаційні системи, які відрізняються високоточним баражувальним боєприпасом і розробляються на базі одного з найкращих українських дронів «Лелека-100» від компанії DEVIRO.

Важливо додати, що це розробка об’єднання провідних підприємств України, які спеціалізуються на виробництві БПЛА, вибухових пристроїв, озброєння та компонентів для безпілотних систем. Зокрема, Ukrainian Armor, CDET, Ukroboronprom, Neo Tech, Spectechnoexport.

Також виробник зазначає: «Понад 22 роки “колективного” досвіду на ринку озброєння та БПЛА стали ключем до створення універсального та ефективного рішення — революційно простого у використанні високоточного дрона-камікадзе».

RAM ІІ UAV — основні характеристики

Дрон-камікадзе RAM ІІ UAV має загальну вагу близько вісім кілограмів. З них – три кілограми вибухівки. Влучає безпілотник з точністю до 1 метра.

Завдяки електричному двигуну дрон-камікадзе українського виробництва може безшумно діставатися до цілі. В повітрі він може перебувати близько 55 хвилин і відслідковувати ціль на відстані до 30 км.

Для ідентифікації цілі RAM ІІ UAV використовує гіростабілізаційну камеру Full HD з 10-кратним оптичним зумом. А зафіксувати потрібний об’єкт в режимі реального часу допомагає активна система візуального відстеження. В разі потреби дрон-камікадзе може відстежити переміщення цілі та відреагувати потрібним чином.

Які боєприпаси може нести дрон-камікадзе RAM ІІ UAV

RAM ІІ UAV може нести три види боєприпасів:

  • протитанкові снаряди – для знищення важкоброньованих цілей на суші чи в морі;
  • термобаричні снаряди – для ураження об’єктів, які розташовані в будівлях, та малої броньованої техніки з людьми;
  • уламково-фугасні снаряди – ліквідація живої сили ворога на відкритому просторі.

А ось так ефективно дрон-камікадзе RAM II UAV впорався з російським ракетним комплексом «Оса»:

Примітним можна назвати той факт, що ЗРК «Оса» був створений саме для того, щоб уражати повітряні цілі. Проте ракетний комплекс окупантів зі своїм завданням в цьому випадку не зміг впоратися. Він не виявив дрона-камікадзе RAM II UAV вчасно, а тому не зміг відбити атаку.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: RAMUAV

Читайте также:

Небо не межа: стратосферні проекти Airbus, Google та SoftBank

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

Доставка їжі безпілотником стало вже повсякденним життям в Шеньчжені

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023