Битва флагманів: Samsung Galaxy Note 10 Plus vs. iPhone XS Max

7 серпня компанія Samsung представила свій флагманський фаблет Galaxy Note 10. Новинка буде постачатися у двох розмірах: Note 10 Plus з 6,8-дюймовим дисплеєм і Note 10 з розміром екрана 6,3 дюйма. Модель Note 10 Plus має більший набір функцій, упакована найновішим обладнанням, стилусом S Pen нової конструкції та дисплеєм з майже нульовою рамкою.

Лінійка Note від Samsung – це найпотужніші та найдорожчі смартфони на базі Android. Серед «яблучного сімейства» найбільшу ціну має iPhone XS Max. І хоча цей апарат  було випущено майже рік назад, це все ще дуже привабливий та цікавий телефон. То ж яку модель вибрати: новий Galaxy Note 10 Plus чи не самий новий, та все ж таки найпотужніший  в сімействі «яблучних смартфонів» iPhone XS Max? Давайте проаналізуймо плюси та мінуси кожної з моделей.

Специфікація

Samsung Note 10 Plus Apple iPhone XS Max
Розмір екрану 6,8’’ Dynamic AMOLED 6,5’’ Super Retina HD OLED True Tone
Роздільна здатність екрану 3040 x 1440 пікселів (498 пікселів на дюйм) 2688 x 1242 пікселів (458 пікселів на дюйм)
Операційна система Android 9.0 Pie (з надбудовою One UI) iOS 12
Розмір SSD-накопичувача 256 ГБ, 512 ГБ 64 ГБ, 256 ГБ, 512 ГБ
Слот для карти MicroSD Так
Платіжний сервіс Google Pay, Samsung Pay Apple Pay
Процесор Qualcomm Snapdragon 855 Apple A12 Bionic
RAM 12 ГБ 4 ГБ
Камера Основна 4 об’єктиви: 16 МП, ультраширокий об’єктив, 12MP ширококутний об’єктив зі змінною апертурою, 12 МП телефото, об’єктив DepthVision,
10 МП фронтальна
Подвійна 12 МП (з подвійним стабілізатором зображення), фронтальна камера 7 МП  TrueDepth
Відео 2160p при 60 кадр/с, 1080p при 240 кадр/с, 720p при 960 кадр/с 2160p при 60 кадр/с, 1080p при 240 кадр/с
Bluetooth Bluetooth 5.0 Bluetooth 5.0
Порт USB-C Lightning
Сканер відбитків пальців Так, ультразвуковий сканер, вмонтований в дисплей Ні, тільки розпізнавання обличчя Face ID
Захист від вологи IP68 IP68
Батарея 4300 мА-г

45 Вт Fast charge (в комплекті зарядний пристрій 25 Вт)

Бездротове підзарядження 15 Вт стандарт Qi (Fast Wireless Charging 2.0)

3174 мА-г

Fast charge (потрібний додатковий зарядний пристрій)

Бездротове підзарядження 7 Вт стандарт Qi

Магазин програмних продуктів Google Play Store Apple App Store
Розмір, вага 162,3 x 77,2 x 7,9 мм, 196 г 157,5 x 77,4 x 7,7 мм, 208 г
Ціна $1100 $1100

 Продуктивність, автономність та швидкість зарядження

У Note 10 Plus використовується найновіший флагманський процесор року – Qualcomm Snapdragon 855. Це дуже швидкий чип і він чудово підходить як для ігор, так і для інших додатків. Але iPhone XS Max з процесором Apple A12 Bionic також не пасе задніх. Він забезпечує надзвичайну продуктивність та плавний геймплей. Обидва чипсети, ймовірно, дуже близькі по своїм характеристикам.

А що з часом автономної роботи? У Note 10 Plus більший акумулятор місткістю 4300 мА-г, проти 3174 мА-г в XS Max. Виходячи з продуктивності Galaxy S10 Plus, логічно очікувати, що Note 10 Plus можна використовувати цілий день і навіть після того буде певний запас енергії батареї в запасі. З іншого боку, більший екран і велика роздільна здатність скоріш за все скоротять час автономної роботи.

Обидва телефони пропонують можливість швидкої зарядки. Note 10 Plus підтримує Fast Charge до 45 Вт, тоді як XS Max максимум 30 Вт. Смартфон від Samsung оснащений зарядним пристроєм потужністю 25 Вт, завдяки якому, за твердженням виробника, батарея заряджається  від нуля до 100% менш, ніж за годину. І цей результат набагато кращий, ніж в XS Max, який взагалі не має зарядного пристрою Fast Charge в комплекті. Обидва гаджети також підтримують бездротову зарядку.

Втім поки що важко сказати, наскільки продуктивність і час роботи акумулятора Note 10 Plus більші чи менші у порівнянні з iPhone в реальних умовах. Тому в цій категорії немає переможця.

Дизайн та стиль

Мало хто стане заперечувати, що обидва телефони є стильними та оригінальними. iPhone вже давно є трендсетером в розробці дизайну мобільних пристроїв, а дисплей від краю до краю з монобровою та скляний корпус з ефектом позолоти виглядає приголомшливо. Note 10 теж вельми привабливий, але зовсім з інших причин. Тут немає «моноброви» чи так званої «каплі» на фронтальній панелі – дисплей займає всю фронтальну частину гаджета, рамка між екраном та корпусом фактично відсутня і це справді вражає.

iPhone XS Max

iPhone XS Max

Обидва телефони захищені від вологи по стандарту IP68, що означає, що вони можуть легко пережити, наприклад, падіння в басейн. В цій категорії знову немає переможця.

Дисплей

Обидва телефони оснащені великими екранами. В iPhone XS Max – чудовий 6,5-дюймовий Super AMOLED-дисплей з роздільною здатністю 2688×1242 пікселів. Але гігантський 6,8-дюймовий Dynamic AMOLED-дисплей у Note 10 Plus все ж таки вражає більше. Його максимальна роздільна здатність складає 3040 x 1440 пікселів, до того ж він відрізняється надзвичайною чіткістю. Отже, в цій категорії явний переможець – Galaxy Note 10 Plus.

Камера

На задній панелі iPhone XS Max знаходяться дві 12-мегапіксельні камери: основна з діафрагмою f/1,8 та телефото з діафрагмою f/2.4. Вони здатні робити чудові знімки, тому чимало експертів оцінили iPhone XS Max як один з найкращих камерофонів. Селфі-камера на фронтальній панелі з 7-мегапіксельним об’єктивом TrueDepth робить чудові селфі-знімки.

Однак ці характеристики програють у порівнянні з вражаючою системою з 4 камер в Note 10 Plus. Система складається з основного 12-мегапіксельного об’єктива, який має змінну діафрагму (що змінюється в межах від f/1,5 до f/2,4), ультраширококутного 16-мегапіксельного об’єктива з діафрагмою f/2,2, 12-мегапіксельного телефото об’єктиву з діафрагмою f/2.1 та четвертого об’єктива DepthVision, який використовується для збору даних про відстань до предметів, що оточують для більш точних портретних знімків. На передній панелі також є 10-мегапіксельна селфі-камера, яка підтримує нічний режим Samsung для знімків селфі в умовах низького освітлення.

Система з 4 камер в Note 10 Plus

Система з 4 камер в Samsung Galaxy Note 10 Plus

Таким чином, завдяки супертехнологічному фотомодулю переможцем в категорії стає Galaxy Note 10 Plus.

Програмне забезпечення та оновлення ОС

Вже давно минув той час, коли фірмовий інтерфейс Samsung був серйозним недоліком цих телефонів. Note 10 Plus працює під керуванням Android 9.0 Pie з інтерфейсом One UI від Samsung поверх операційної системи. Це комбінація функціонує дуже добре і забезпечує чудову можливість керування за допомогою жестів. Втім, iOS 12 на iPhone XS Max – також дуже хороша операційна система, яка пропонує прекрасну продуктивність, величезний асортимент програмних додатків у фірмовому магазині та чудові нові доповнення. Між цими системами важко зробити вибір на користь кращого варіанту, оскільки багато що залежить від персональних уподобань користувача.

Втім до зовсім іншого висновку можна прийти, якщо проаналізувати оновлення ОС у цих двох виробників. Apple є взірцем довготривалої підтримки свого програмного забезпечення і регулярно та швидко надсилає останні апдейти iOS навіть на пристрої, що були випущені ще 3 роки тому. На відміну від Apple, Samsung регулярно оновлює свої флагмани лише протягом 6-12 місяців після випуску, а телефони старше 2 років майже ніколи не бачать останні оновлення Android. Отже, з точки зору оновлення ОС, Apple займає надзвичайно сильні позиції й тому виграє в цьому раунді. 

Спеціальні функції

Обидва телефони є флагманами в лінійках виробників, тому мають безліч додаткових високотехнологічних функцій. iPhone XS Max оснащений усіма новітніми технологіями Apple, включно з функцією розпізнавання обличчя Face ID, генератором так званих емодзі (Memojis) з підтримкою доповненої реальності (AR), інтелектуальним асистентом Siri, тощо. У свою чергу Note 10 Plus може похвалитися наявністю помічника Bixby, підтримкою VR та декотрих функцій, які вже є в моделі Galaxy S10, наприклад, вбудованим в екран ультразвуковим сканером відбитків пальців та реверсивним бездротовим зарядженням Wireless PowerShare.

Cистема з 4 камер в Note 10 Plus

Стилус з S Pen

Але головна перевага Note 10 Plus полягає саме в наявності стилуса S Pen. Його дизайн був перероблений для більшої зручності, крім того, він має чимало нових функцій. Ви можете використовувати його для малювання облич людей в режимі AR, застосувати Air Actions для керування екраном (наприклад, проведіть пальцем вліво і вправо, щоб поміняти режими камери або намалюйте коло для зуму), також ви можете конвертувати рукописні нотатки в текст за допомогою Microsoft Word. Крім того, у нього є вдосконалений режим робочого столу Dex, який можна активувати, під’єднавши його до USB-порту ноутбука. Тому переможцем в цьому раунді стає Samsung Galaxy Note 10 Plus.

Ціна та доступність

На даний час iPhone XS Max продається за ціною від $1100 для моделі з 64 Гб SSD-пам’яті. Цей смартфон доступний у більшості роздрібних мереж по всьому світу.

Galaxy Note 10 Plus доступний для попереднього замовлення з 8 серпня, а у вільному продажі з’явиться після  23 серпня. Його ціна також починається від $1100.

Хто ж переможець?

Отже, якщо припустити, що за перемогу в категорії переможець отримає 2 очки, а за нічию кожна сторона  має по одному очку, то після важкої битви з рахунком 9:5 виграє Samsung Galaxy Note 10 Plus. Цей гаджет відрізняється неймовірним якісним екраном, системою з 4 різноманітних камер та чималим набором особливих функцій – в тому числі пером S Pen.

Та не слід думати, що iPhone сильно відстав від лідера. По-перше, ми розглядали модель минулого року, і не виключено, що вже восени Apple порадує своїх фанатів безліччю новітніх чудових характеристик. По-друге, хоча iPhone XS Max має всього 2 основних камери, а не 4, проте, вони забезпечують прекрасну якість знімання, і згідно з рейтингом DXOMark зовсім трохи відстають від лідера. І все ж таки, з точки зору співвідношення ціна-якість, Samsung Galaxy Note 10 Plus надає більшу кількість функцій за кожний витрачений долар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

За матеріалами: DIGITAL TRENDS

Читайте также:

Прозорий ноутбук, смартфон-браслет та машина Xiaomi: що показали на виставці MWC 2024?

Потужність штучного інтелекту Google стане доступна в новій серії Samsung Galaxy S24

Новий мобільний пристрій на базі штучного інтелекту, який обіцяє нам революцію

15 гаджетів, які було б приємно отримати в подарунок на Новий рік