Samsung Galaxy Unpacked 2023: складні смартфони, нові планшети та годинник

26 липня 2023 року Samsung провела Galaxy Unpacked — традиційну презентацію нових пристроїв. Цього року на шанувальників чекали оновлення лінійок складаних смартфонів Fold і Flip, нові планшети Galaxy Tab і розумний годинник Galaxy Watch.

Galaxy Z Fold5 — складний смартфон-книга з новим механізмом

Моделі Galaxy Z Fold розкладаються як книжка. У складеному стані пристрій схожий на звичайний смартфон, а в розгорнутому — на планшет із майже квадратним екраном. Новий Galaxy Z Fold5 оснащений двома дисплеями: зовнішнім з діагоналлю 6,2 дюйма та роздільною здатністю 904 × 2316 пікселів та внутрішнім з діагоналлю 7,6 дюйма та роздільною здатністю 1812 × 2176 пікселів. Для внутрішнього передбачений багатовіконний режим – функція поділу екрана, з якою можна одночасно працювати у трьох програмах.

Як і в минулому поколінні, обидва екрани виконані за технологією Dynamic AMOLED 2X і підтримують частоту оновлення до 120 Гц, але яскравість внутрішнього екрана збільшена до 1750 ніт проти 1200 ніт у Z Fold4.

Galaxy Z Fold5 підтримує роботу з фірмовими стілусами S Pen, але вони продаються окремо.

У цьому оновленні Samsung посилила міцність шарнірного механізму Flex Hinge та змінила його конструкцію. Тепер обидві частини смартфона в закритому положенні повністю прилягають одна до одної, без люзу в районі шарніра, як у Z Flip4. При цьому залишився захист від попадання вологи за стандартом IPx8 – він не боїться неглибокого занурення у воду.

У Galaxy Z Fold5 встановлений процесор Snapdragon 8 Gen 2, модифікований спеціально для пристроїв Galaxy внаслідок підвищення частот ядер до 3,36 ГГц. Такий же стоїть у Samsung Galaxy S23 Ultra та інших флагманах лінійки.

Акумулятор порівняно з Z Fold4 не змінився – його місткість складає 4400 мА на год. Samsung обіцяє, що смартфон від однієї зарядки витримає до 73 години відтворення музики або до 21 години перегляду відео.

Набір камер такий самий, як у флагманах Galaxy S23 та S23+:

  • основна камера – 50 Мп,
  • телефото – 10 Мп, зум 3x,
  • ультраширококутна – 12 Мп.

Фронтальні камери дві. Для селфі та фотографій із друзями є камера на 10 Мп – вона вбудована у зовнішній дисплей. Додатковою камерою на 4 Мп зручно скористатися для відеодзвінків. Вона розташована під екраном, майже непомітна, якщо не придивлятися і доступна, якщо розкласти Galaxy Z Fold5.

Galaxy Fold5 доступний у трьох кольорах: блакитному, бежевому та чорному («чорний фантом»). Ціна у США починається від 1799 доларів.

Galaxy Z Flip5: смартфон-половинка зі збільшеним зовнішнім екраном

Якщо моделі Z Fold схожі на звичайні смартфони, які розгортаються як книга, то Galaxy Z Flip5 складаються по вертикалі — як старі телефони-розкладачки. А у складеному стані смартфон нагадує маленьку палетку тіней або MP3-плеєр із квадратним екраном. Завдяки оновленій конструкції шарніра обидві частини Galaxy Z Flip5 у складеному положенні повністю прилягають одна до одної. Це знижує ймовірність попадання пилу та дрібних предметів у люз між половинками пристрою.

Основний дисплей з діагоналлю 6,7 дюйма, матрицею Dynamic AMOLED 2X, частотою оновлення 120 Гц та роздільною здатністю 1080 × 2640 пікселів. На ньому можна переписуватись, дивитися ролики в соцмережах, відкривати сторінки в браузері.

У смартфона є невеликий Super AMOLED-дисплей, який видно у складеному стані, – Samsung називає цей екран Flex. У Galaxy Z Flip5 він став помітно більшим у порівнянні з попередньою моделлю Z Flip4 — тепер його діагональ 3,4 дюйма, а роздільна здатність 720×748 пікселів замість 1,9 дюйма та 260×512 пікселів у попередника.

Зовнішній мініекран необхідний кількох допоміжних завдань. Наприклад, він:

  • показує віджети програм, наприклад календаря, погоди або програвача;
  • транслює зображення з видошукача — можна поставити смартфон на другу половинку, як на підставку, відійти та зробити селфі за допомогою таймера або годинника Galaxy Watch;
  • виводить повідомлення, підтримує клавіатуру та віджет швидкого набору номера – можна відповісти або зателефонувати, не розгортаючи смартфон.

А ще екрани Flex просто допомагають виразити свій стиль – вони підтримують різні циферблати та моделі відображення елементів на дисплеї.

У Galaxy Z Flip5 встановлений той самий процесор Snapdragon 8 Gen 2 для Galaxy з підвищеною частотою до 3,36 ГГц, що й інших флагманських пристроях Samsung. Він приблизно на 10–20% потужніший за попередній Z Flip4.

Акумулятор не змінився, у нього та ж місткість 3700 мА на год. У тестах Samsung він протримався 57 годин під час відтворення музики та 20 годин під час перегляду відео.

Головний блок камер знаходиться під екраном Flex і складається з основного модуля на 12 Мп і ультраширококутного з такою самою роздільною здатністю. У розкладеному стані можна робити селфі на 10-мегапіксельний об’єктив.

Galaxy Z Flip5 доступний у чотирьох кольорах: м’ятному, бежевому, «графіті» та «лаванді». Ціна смартфона у США починається від 999 доларів.

Galaxy Tab S9: три планшети зі стилусом та захистом IP68

Samsung представила три нові планшети:

  • Galaxy Tab S9 з діагоналлю 11 дюймів,
  • Galaxy Tab S9+ з діагоналлю 12,4 дюйма,
  • Galaxy Tab S9 Ultra з діагоналлю 14,6 дюйма.

Всі дисплеї виконані за технологією Dynamic AMOLED 2X та підтримують автоматичне налаштування частоти в інтервалі від 60 до 120 Гц.

Є нова для планшетів Samsung функція Vision Booster — технологія, яка адаптує яскравість, контрастність і колір екрана під освітлення, щоб контент залишався читаним навіть під сонячними променями.

Будь-який із планшетів можна використовувати як другий монітор для комп’ютера під керуванням Windows.

Зануритися в контент та ігрові світи допомагають чотири динаміки від AKG за допомогою Dolby Atmos

У комплекті йде стилус S Pen — цього разу він так само захищений від води та пилу за стандартом IP68, як і самі планшети. За допомогою S Pen можна швидко робити нотатки або писати повідомлення — система розпізнає рукописний текст і переводить його до друкованого. Ще він допоможе в роботі з програмами: GoodNotes для складання нотаток та документів з журнальною версткою, LumaFusion для відеомонтажу, Clip Studio Paint для малювання та ArcSite для проєктування.

При покупці Galaxy Tab S9, S9+ або S9 Ultra користувачі отримують рік підписки на GoodNotes.

У планшетах встановлений традиційний для передових пристроїв Samsung процесор Snapdragon 8 Gen 2 та система охолодження з випарною камерою та двостороннім відведенням тепла – завдяки цьому, за словами компанії, пристрої Galaxy Tab S9 можуть витримувати довгі ігрові сесії та не нагріватися.

Місткості акумуляторів у планшетах різні:

  • 8400 мА·год — у S9;
  • 10 090 мА · год — у S9 +;
  • 11 200 мА·год — у S9 Ultra.

За заявою Samsung всіх трьох вистачає на цілий робочий день, навіть якщо скористатися функцією підзарядки смартфона через порт USB Type-C.

Моделі доступні у двох кольорах: бежевому та «графіті». Ціни починаються від 699 доларів.

Galaxy Watch6 та Galaxy Watch6 Classic: розумний годинник з функціями для сну та датчиком температури

Samsung представила чергове оновлення Galaxy Watch і вперше за два роки показала нові Galaxy Watch Classic — в класичному дизайні з безелем, що обертається. Моделі відрізняються розмірами: базова доступна з діаметрами екрана 40 та 44 мм, а Classic – з 43 та 47 мм. Продаються зі шкіряними або силіконовими ремінцями.

Обидві моделі оснащені дисплеєм з режимом Always On Display, що не згасає, з піковою яскравістю 2000 ніт і роздільною здатністю 480 × 480 пікселів.

У годиннику встановлено двоядерний процесор Exynos W930, 2 ГБ оперативної та 16 ГБ вбудованої пам’яті. Серед сенсорів: акселерометр, барометр, аналізатор складу тіла, компас, GPS, гіроскоп, датчики ЕКГ серцевого ритму, освітлення та температури. Samsung пропонує розробникам інтегрувати дані з нього до своїх сервісів. Наприклад, вже зараз він використовується в додатку Thermo Check — дозволяє виміряти температуру води перед купанням або перед обідом.

Поворотний безель на Galaxy Watch6 Classic використовується для навігації за інтерфейсом.

Одне з головних оновлень Galaxy Watch6 та Galaxy Watch6 Classic – функція докладного трекінгу сну. Тепер можна не тільки стежити за сном у додатку на смартфоні, але й отримувати сповіщення та персоналізовані поради на екран годинника. Крім того, годинник розпізнає, коли ви засинаєте, і автоматично переводяться в нічний режим: відключають повідомлення на мобільних пристроях і переводять світло датчиків в невидиму частину спектра.

Розумний годинник працює з іншими пристроями Galaxy: з них можна дистанційно керувати камерою на смартфоні або відстежувати показники тренувань в реальному часі на Samsung Smart TV або планшетах Galaxy Tab.

Ціни в США на Galaxy Watch6 та Galaxy Watch6 Classic — від 299 або 399 доларів відповідно.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Прозорий ноутбук, смартфон-браслет та машина Xiaomi: що показали на виставці MWC 2024?

Потужність штучного інтелекту Google стане доступна в новій серії Samsung Galaxy S24

Samsung анонсує Galaxy AI з функцією перекладу дзвінків у реальному часі