8 сервісів для організації віддаленої роботи

Багато людей працюють поза офісом. Однак від планування завдань, управління бюджетом і роботи в команді це не звільняє. І тут на допомогу приходять різні сервіси: хмарні або прості. Вони стануть в пригоді не тільки фрілансерам і тим, хто працює на віддалено, але і всім, хто хоче організувати та спростити свою роботу. В умовах самоізоляції ці сервіси особливо актуальні.

Coinkeeper – сервіс для обліку бюджету

Coinkeeper – це мобільний додаток для планування витрат. Навіщо він потрібен?

Візьмемо фрілансера. Він отримує не зарплату, а проєктні. Вони можуть надходити щодня, за фактом виконаної роботи. Крім того, він може працювати не на одного замовника, а відразу на декількох — в цьому випадку управляти бюджетом і все тримати в голові не так просто.

Якщо ж говорити про штатного віддаленого співробітника, який звик жити «від зарплати до зарплати», планування бюджету також необхідно. Це дозволить грамотно розпоряджатися коштами.

Чим корисний Coinkeeper:

  • допомагає скласти план витрат на місяць;
  • попереджає, якщо ви витрачаєте надто багато;
  • ставить нагадування про надходження грошей;
  • веде облік витрат і точно знає, на що були витрачені кошти.

Крім іншого, Coinkeeper пропонує користувачам віртуальну карту, з якої можна знімати гроші в будь-якому банкоматі та розплачуватися в безконтактному режимі в магазинах.

Скільки коштує: Coinkeeper поширюється безкоштовно, але у нього є premium-версія, яку можна оформити за передплатою – 3,99 $ в місяць або 15,99 $ в рік. А тим, хто не любить підписку, розробники дають можливість купити програму за 25,99 $.

Trello – планувальник завдань

Про Trello не чув тільки ледачий: це сервіс для планування завдань. Він підійде людям, які звикли працювати в команді.

Що вміє Trello: з його допомогою зручно делегувати завдання, вносити правки в список завдань і контролювати процес. Навіть якщо тобі не потрібно нікого контролювати, в Trello є зручні повідомлення. Якщо запланував щось важливе, сервіс обов’язково про це нагадає.

А ще це відмінний спосіб для боротьби з прокрастинацією, через те, що всі завдання і терміни їх виконання ви бачите відразу. Тайм-менеджмент з використанням мікродедлайнів дозволяє краще організувати робочий час.

Скільки коштує: Trello можна використовувати безкоштовно. Але якщо у тебе велика компанія, то краще купити платну версію. Є стандартна за 5,99 $ в рік на 5 осіб, а також корпоративні підписки, які розраховуються індивідуально виходячи з потреб компанії.

Оffice 365 – хмарний пакет

Число шанувальників Google-документів і інших його інструментів постійно зростає. Однак завжди є альтернатива. Наприклад, хмарний сервіс від Microsoft. Єдиний недолік Office 365 – відсутність безкоштовної версії.

Чим він корисний:

  • працює набагато швидше аналогічних сервісів від Google;
  • дозволяє користуватися звичним інтерфейсом всіх додатків Microsoft Office, як і в офлайн-режимі;
  • в залежності від підписки хмарне сховище становить 1 ТБ або 6 ТБ. Це набагато більше, ніж доступне сховище на Google Drive – 15 ГБ.

Активувавши Office 365 і Azure на своїх пристроях, ви отримаєте миттєву синхронізацію всіх документів. Працюй у себе на комп’ютері, зберігай в теці, а офіс автоматично синхронізує документ з хмарою. Більше ніяких «версій документа» і «історій» – у тебе під рукою завжди буде актуальний .docx-файл.

Скільки коштує: стандартний пакет програм коштує 20$ на рік. При цьому ціна підписки може варіюватися. Це залежить від того, які програми з усього Office 365 ви хочете під’єднати.

Ментальні карти

Ментальні карти — вони ж діаграми зв’язків — універсальний інструмент для генерації ідей, візуалізації, презентації продукту, побудови стратегій. Хто працював над великими проєктами, знає, наскільки це важливо.

Для створення ментальних карт можна використовувати різні сервіси. Ось деякі з них:

  • Mind42;
  • Coggle;
  • Mindmeister;
  • Xmind;
  • IMindMap.

У ментальних картах в Coggle є чат, в якому командою можна обговорювати питання і їх рішення, що особливо зручно для проєктних робіт у сфері digital.

При роботі в Mind42 можна додати картинки та посилання на сайти. Можливо командне редагування — число користувачів не обмежена.

Функціонал цих сервісів практично ідентичний. Тому встановлюй, тестуй і вибирай той, який здається тобі найбільш зручним.

All In One Messenger для Chrome – все чати в одному місці

Це сервіс від Google, який об’єднує всі месенджери в одному зручному вікні.

Чим він корисний: ви зможете об’єднати все робоче листування незалежно від того, де її ведете — в Skype, Discord, Telegram, WhatsApp, і навіть під’єднати профілі соціальних мереж для зручного спілкування. З недавніх удосконалень — All In One Messenger, нарешті, навчився працювати з месенджером Viber.

Скільки коштує: сервіс безкоштовний.

Canva — графічний редактор

Canva — це хмарний сервіс для відтворення основних елементів графіки.

Чим корисний:

  • дозволяє зробити прототипування Landing-page;
  • відобразити приблизний веб-дизайн сайту;
  • зробити чернетку з позначками;
  • створити красиву графіку для свого проєкту.

Сервіс простий у використанні. Всі основні елементи інтерфейсу розташовані в прямій видимості.

З цікавого — в сервісі зручний набір шаблонів для швидкої верстки сайтів, маркетинг-китів і прес-релізів. А головне — один документ може редагувати відразу кілька дизайнерів. Є можливість вносити правки, корективи, а також подивитися найбільш вдалу версію верстки та порівняти її з поточною.

Скільки коштує: можна використовувати додаток безкоштовно. Але якщо потрібний розширений функціонал, доведеться доплатити. Розробники пропонують два варіанти підписки: PRO вартує $9,95 в перерахунку на користувача. Підписка дає можливість впроваджувати власні шрифти, використовувати більше шаблонів і підключати власні модулі для спрощення роботи з сервісом; та Enterprise вартує $30,95 в перерахунку на користувача. Корпоративна підписка надає розширений функціонал, додає функції для комунікації всередині команди (наприклад — система затвердження дизайнів), безмежне хмарне сховище і систему загального входу у проєкти.

SweetCV – сервіс для складання резюме онлайн

Найчастіше люди не знають, що писати в резюме, що не писати, і як зробити, щоб потенційному роботодавцю воно сподобалося. В цьому випадку допоможе сервіс SweetCV. Він підійде і фрілансерам, і співробітникам які працюють віддалено. Першим — допоможе спростити пошук роботи шляхом використання шаблонних резюме. Другим — в принципі освоїти складання резюме, а також реконструювати його в повноцінну комерційну пропозицію. Якщо правильно скласти резюме, можна не просто отримати бажану посаду, але і продати свої навички «дорожче».

Чим корисний:

  • набір шаблонів резюме, з якими можна працювати;
  • інструментарій для правок резюме;
  • рекомендації по використанню різних блоків, щоб сконцентрувати увагу роботодавця на основному;
  • широкі графічні можливості;
  • автоматична композиційна сітка;
  • дозволяє зберігати всі резюме в одній хмарі, змінювати їх, робити розсилку.

Скільки коштує: сервіс безкоштовний. Щоб створити резюме, потрібно тільки зареєструватися на платформі.

Channely — автопостінг для Telegram

Сервіс для автопостінга в Telegram відмінно виручає, якщо ви забули свій мобільний телефон або у вас немає доступу до облікового запису каналу для публікації важливих анонсів. Ще варіант — ви ведете кілька різних каналів і в кожному з них потрібно стежити за часом публікацій, відгуками, кількістю переглядів, новими передплатниками та відтоком старих.

Чим він корисний:

  • має зручний веб-інтерфейс, з яким можна працювати з будь-якого пристрою;
  • відрізняється зручною системою відкладеного постінгу. Для контролю за Telegram-каналом не обов’язково відкривати сам месенджер, все можна побачити через веб-інтерфейс.
  • дозволяє вести та контролювати до 100 каналів одночасно, що підійде не тільки окремим віддаленим співробітникам, а й цілій SMM-команді або агентству.

Крім того, в цьому сервісі доступна кнопка «Реакції» для Telegram, завдяки чому можна оцінювати пости, і нестандартне форматування, яке недоступно звичайним адміністраторам. Наприклад, потрібно створити пост, в якому картинка буде розташована над текстом, а не під ним. Channely прекрасно впорається з цим завданням.

Нещодавно розробники оголосили про розширення функціоналу, і, швидше за все, в наступному оновленні сервісу будуть доступні й інші соціальні мережі: Instagram, Facebook, VK.

Загалом, якщо ви SMM-менеджер, і на відпочинку або в дорозі вас терміново просять щось запостити в один з підконтрольних каналів Telegram, використовуйте Channely.

Скільки коштує: перші 7 днів — безкоштовно. Надалі підписка буде коштувати $5 на місяць.

Підбиваючи підсумки

Наостанок хотілося б згадати одну просте прислів’я: «Найгірший листок паперу краще відмінної пам’яті». Якщо ви постійно працюєте поза офісом і ведете кілька проєктів одночасно, не полінуйтеся і встановіть сервіси з цоьго списку.

І краще дратуватися від постійних повідомлень, ніж забути зробити важливе доповнення для ключового проєкту і втратити довіру замовника, а то і сам проєкт. І не забувай користуватися своєю головою — адже це твій головний інструмент і сервіс, який завжди з тобою.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Штучний інтелект забере у нас роботу? Думки візіонерів та дослідження

Як відеоігри допомагають знайти роботу

Після WeWork: яке майбутнє чекає на коворкінги?

Apple назвала номінантів на звання найкращих додатків App Store Awards 2023