Розумні сонцезахисні окуляри для мотоциклістів від BMW

Якщо автовиробники вже давно використовують елементи доповненої реальності, проеціюючи показання приладів та підказки навігації на певну область вітрового скла перед очима водія, то виробникам мотоциклетної техніки подібних цілей досягати складніше. BMW вирішила цю проблему, запропонувавши власникам мотоциклів окуляри з крихітним проєктором, які дозволяють бачити потрібну інформацію перед очима.

Пристрій ConnectedRide своїми контурами нагадує спортивні окуляри зі світлофільтрами, при цьому лінзи зроблені змінними. Користувач може змінювати ступінь їх прозорості шляхом заміни одного комплекту на інший, так і кривину поверхні – можна змінювати показники діоптрій відповідно до приписів лікарів. На поверхню правої лінзи перед оком водія проєктується інформація про швидкість руху, поточну передачу мотоцикла, обмеження швидкості на даній ділянці дороги, а також підказки навігаційної системи.

Покупець може вибирати між двома габаритними виконаннями окулярів BMW ConnectedRide, залежно від відстані між зіницями очей. У досить витонченому для пристрою з вбудованою електронікою корпусі розміщено акумулятор, що допускає експлуатацію окулярів протягом 10 годин без заряджання.

Пристрій підключається до смартфону та отримує інформацію через додаток BMW Motorrad. Нові моделі мотоциклів BMW повинні підтримувати бездротове сполучення із цими окулярами. Принаймні, електричний BMW CE 02 сумісний з цим дуже корисним аксесуаром. Окуляри мають надійти у продаж у США до кінця 2023 року. Їхня вартість поки не розкривається.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Gizmodo

Читайте также:

Кращі VR та AR-пристрої в 2024

Що було цікавого на виставці CES 2023. Коротко про нові розробки

«Тостер розміром з людину»: як виглядає самоврядний автомобіль від Zoox

Google I/O 2022: нові гаджети та декілька програмних новинок