Шкарпетки зі штучним інтелектом для людей з аутизмом та деменцією

Вони оснащені штучним інтелектом, їх можна покласти в пральну машину і їм не потрібні батарейки. Це те, що, як ми думали, ніколи не скажемо про шкарпетки, але можна сказати про SmartSocks від Milbotix.

Це медичні шкарпетки, які можуть виявити дистрес у людей з аутизмом і деменцією. SmartSocks спеціально призначені для використання в будинках для людей похилого віку або у власних будинках, де вони не можуть бути постійно оточені особами, які здійснюють основний догляд.

«SmartSocks, розроблені Milbotix, здаються найбільш відповідним типом розумних пристроїв, що носяться, оскільки вони потенційно менш стигматизують, ніж браслет або інші типи пристроїв, що носяться», — сказала Жакі Арнольд, керівник відділу клієнтського досвіду Milbotix.

Успішні випробування по всій Великій Британії

SmartSocks пройдуть випробування в будинках для людей похилого віку графства Дорсет на південному заході Англії. Шкарпетки, оснащені датчиками, які підключаються до програми на мобільному пристрої. Датчики збирають фізіологічну інформацію з щиколотки користувача та відправляють її в додаток. Ці дані передаються на хмарну платформу, де алгоритми машинного навчання обробляють інформацію.

Складні алгоритми, патент на які знаходиться на розгляді, потім оцінюють ймовірність того, що людина, яка носить SmartSocks, відчуває стрес. Коли програмне забезпечення штучного інтелекту виявляє якусь аномалію, воно попереджає про лихо через програму. Тоді команда з догляду може втрутитися та вжити необхідних кроків.

BBC взяла інтерв’ю у пана Пайпера, який страждає на деменцію і який живе в старому парафіяльному будинку з листопада 2022 року, і сказав, що не проти бути піддослідним.

«Я задоволений усім, що просто і легко зробити та покращує наш погляд на життя в цілому», — сказав він.

SmartSocks будуть випущені у 2024 році після виділення фінансування у рамках програми оцифрування соціальної допомоги.

Кожен 11-й пенсіонер Англії страждає на деменцію

За даними Національної служби охорони здоров’я (NHS), у Великій Британії понад 944 000 осіб страждають на деменцію. У Великобританії кожна одинадцята людина старше 65 років страждає на деменцію, і це число тільки збільшується зі зростанням тривалості життя. За оцінками Національної служби охорони здоров’я Великобританії, до 2030 року кількість людей з деменцією у Великій Британії перевищить 1 мільйон.

Ідея SmartSocks спала на думку винахіднику шкарпеток, коли він став свідком подорожі своєї бабусі з недоумством, під час якого вона стала тривожною та агресивною. Доктор Зік Стір, генеральний директор Milbotix, сказав: «Цьогорічний продукт є результатом великих досліджень, консультацій та розробок».

«Досі SmartSocks були неймовірно тепло прийняті в закладах догляду, і я дуже радий бачити, який вплив можуть надати наші продукти в забезпеченні раннього сповіщення про порушення і падіння, дозволяючи персоналу будинку для людей похилого віку прийняти раннє втручання і підтримувати людей залишатися у своїх будинках якомога довше», — додав доктор Стір.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: ІnterestingEngineering

Читайте также:

Штучний зір — наступний крок у розвитку мозкових імплантів

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Як робот-хірург Yomi допомагає встановлювати зубні імпланти

Прозорий ноутбук, смартфон-браслет та машина Xiaomi: що показали на виставці MWC 2024?