Ілон Маск: освоєння Марса займе у SpaceX 20 років

SpaceX Ілона Маска провела презентацію на своїй базі Starbase Бока-Чіка (Техас), під час якої виступив і сам голова космічної компанії. Мільярдер поділився планами створення людської колонії на Марсі.

У своєму виступі Маск розповів, що на освоєння Марса у SpaceX піде близько 20 років. За цей час, за словами підприємця, на планету може бути доставлено близько 1 млн осіб, і цього буде достатньо для створення колоніального міста.

Бізнесмен вважає, що космічні кораблі мають вирушати на Марс кожні два роки. З такою регулярністю колонізатори будуть забезпечені стабільним надходженням ресурсів, а також можливістю повернутися на Землю за бажанням.

При цьому, за словами Маска, більшість новоспечених марсіан все ж таки не зможуть повернутися на рідну планету.

Базою для освоєння Марса стане гігантська багаторазова ракета Starship 3, обладнана двигуном Raptor нового покоління, з яким космічний апарат може нести на борту до 200 тонн вантажу.

Глава SpaceX не уточнив, коли Starship 3 буде введено в експлуатацію. Однак бізнесмен запевняє, що запуск гігантського космічного апарату обходитиметься в рази дешевше за експлуатацію ракети Falcon 1, ціна якої становила близько $10 млн.

За оцінками мільярдера, внаслідок можливості багаторазового використання всієї системи один пуск Starship 3 у майбутньому коштуватиме $2–3 млн.

«Це свого роду немислимі цифри. Ніхто ніколи не думав, що це можливо. Однак для досягнення цієї мети нам не доведеться порушувати закони фізики», – повідомив Маск.

Повне відео презентації нижче.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: YouTube

Читайте также:

Не тільки Neuralink: 4 конкуренти Ілона Маска в галузі нейроінтерфейсів

Яких роботів планують використовувати для дослідження планет

Не тільки космічний туризм. Varda — компанія, яка хоче виготовляти ліки в космосі

Добровольці проведуть рік на штучній станції, імітуючи життя на Марсі