Мікрохвильова піч може знизити швидкість Wi-Fi-доступу до інтернету

Мільйони людей сьогодні працюють дистанційно у зв’язку з суворим карантином, що був введений урядом до середини квітня. Втім не всі мають змогу працювати з дома, тому дехто просто вимушено сидить біля телевізора та дивиться різні відеокліпи  на стримінгових платформах типу YouTube, Vimeo та інших. Великий обсяг відеотрафіку створює додаткове навантаження на канали інтернет-провайдерів та самі платформи відеохостингу. Це вже привело до планового зниження роздільної здатності відео з боку таких сервісів як YouTube, Netflix та інших з метою зменшити навантаження на мережі. Більшість експертів вважає це правильним рішенням, адже чимало користувачів використовують інтернет для роботи та інших більш важливих завдань, аніж перегляд розважальних відеороликів.

Втім, якщо вам не вистачає пропускної здатності інтернет-каналу, спробуйте вдатися до наступних лайфхаків. По-перше, якщо ви проводите віртуальні зустрічі з колегами чи партнерами, вимкніть відео: передача  тільки голосового трафіку набагато менше завантажує інтернет-канал.

По-друге, спробуйте проводити ці дзвінки не дуже часто, хоча б кожної години, а не через кожні 30 хвилин. Крім того, якщо ви маєте стаціонарний телефон, використовуйте його, де можливо, що зменшити навантаження на мобільні мережі.

Як поліпшити сигнал Wi-Fi?

Іноді проблема слабкої пропускної здатності інтернету залежить не від вашого провайдера, а від обладнання, що ви використовуєте вдома. Особливо багато проблем виникає при застосуванні бездротових мереж. Ось що може створювати перешкоди для розповсюдження сигналу Wi-Fi:

  • Чимало домашнього обладнання працює на тій же частоті, що точка доступу Wi-Fi. Наприклад, більшість побутових СВЧ-печей функціонує на частоті 2,45 ГГц, в той час як Wi-Fi-маршрутизатори використовують діапазон 2,4 ГГц. Тому не варто вмикати мікрохвильову піч, коли ви здійснюєте відеодзвінки, переглядаєте HD-відео чи робите щось важливе в інтернеті. Інший варіант — придбати дводіапазонний Wi-Fi-маршрутизатор і під’єднатися до бездротової мережі в діапазоні 5 ГГц. Але вища частота означає менший радіус дії Wi-Fi-сигналу.
  • Серед інших пристроїв, що також можуть перешкоджати сигналам маршрутизатора: бездротові телефони, дитячі монітори, галогенні лампи, реостатні (dimmer) вимикачі, стереосистеми та комп’ютерні колонки, телевізори та монітори відеоспостереження.
  • Крім того, чим більше гаджетів під’єднано до вашого Wi-Fi, тим меншу швидкість ви отримаєте. Такі пристрої, як планшети та смартфони, часто працюють у фоновому режимі, тому спробуйте вимкнути в них прийом Wi-Fi, якщо ви їх не використовуєте.
  • Розмістить свій Wi-Fi-маршрутизатор якомога далі від інших пристроїв, що можуть створювати перешкоди сигналу, наприклад, поставте його на столі чи полиці, а не на підлозі.
  • По можливості намагайтеся не застосовувати подовжувач телефонного кабелю, оскільки це може спричинити перешкоди, які здатні знизити вашу швидкість.
  • Якщо вам потрібний мобільний зв’язок, спробуйте здійснювати голосові дзвінки через інтернет, використовуючи такі програми, як Facetime, Skype або WhatsApp.

А взагалі, для найкращої швидкості широкосмугового зв’язку використовуйте кабель Ethernet для підключення комп’ютера безпосередньо до маршрутизатора, а не через Wi-Fi. Звичайно, якщо ваше комп’ютерне обладнання це дозволяє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Джерело: BBC

Читайте также:

Як користуватися Artbreeder — нейромережею, яка вміє «схрещувати» зображення та створювати нові

Сім ідей технологічних подарунків на день всіх закоханих

15 гаджетів, які було б приємно отримати в подарунок на Новий рік

10 інструментів, які допоможуть знайти та видалити найбільші файли на диску