Cтартапи, які будуть швидко зростати в 2020 році, на думку венчурних інвесторів

Найкращий спосіб зрозуміти, які технології будуть найбільш популярними у 2020 році — це опитати венчурних капіталістів, які фінансують, консультують та розвивають бізнес стартапів. Саме тому  експерти Business Insider звернулися до ряду успішних венчурних капіталістів з проханням назвати стартапи, які мають найкращі перспективи розвитку в цьому році. Кожен фінансист  мав озвучити один стартап у своєму інвестиційному портфоліо, а також назвати ще один стартап, в який він не інвестував, але який, з його точки зору, буде успішним. Окрім того, інвестор мав пояснити, чому саме він вважає, що продукт або сервіс певного стартапу буде популярним у 2020 році.

В результаті вийшов захопливий перелік компаній, що перебувають на різних стадіях розвитку, до того ж деякі з них отримали величезні інвестиції. Чого вартий хоча б Joby Aviation, які залучив більш, ніж 700 млн доларів у свій проект по розробці чотиримісних електрокоптерів. До речі, такий рівень довіри інвесторів до Joby Aviation говорить про те, що рано чи пізно літаючі електромобілі таки прийдуть в наше життя. Серед інших проектів з великими інвестиціями: інструменти для оптимізації праці розробників ПЗ та DevOps-інженерів, засоби стимулювання продажів, системи пошуку кредитів для покупців нерухомості, а також розробки в галузі здоров’я,  серед яких — проект Елона Маска по інтеграції комп’ютера в мозок.

Ось найбільш видатні стартапи, які будуть «на піку» популярності у 2020 році: вони відсортовані у порядку зменшення обсягу інвестицій.

Joby Aviation: Електричні літаючі машини

Всього залучено інвестицій: $718,3 млн

Спеціалізація стартапа: розробка нового класу електричних персональних чотиримісних літальних апаратів, що комбінують характеристики та риси гелікоптера, літака та електричного автомобіля.

Чому продукт буде популярним у 2020: Joby — одна з багатьох компаній, що випускає  електричні мобільні транспортні засоби з вертикальним зльотом та посадкою (eVTOL) і прагне нарешті принести в наше життя літаючі машини. Правда, ця перспектива не дуже швидка, адже окрім самих літальних апаратів, доведеться будувати мережі електричних зарядних станцій, посадкові майданчики, до того ж оновлювати законодавство.

Accolade: усвідомлення працівниками важливості турботи про здоров’я

Всього залучено інвестицій: $240,34 млн

Спеціалізація стартапа: Програмне забезпечення, яке допомагає компаніям та працівникам розуміти, використовувати та керувати їхніми здобутками у сфері охорони здоров’я.

Чому продукт буде популярним у 2020: Accolade докорінно покращує можливості споживати саме ті медичні послуги, які потрібні.

Snyk: Пошук дірок в безпеці в проектах з відкритим вихідним кодом

Всього залучено інвестицій: $229,51 млн

Спеціалізація стартапа: Snyk — це інструмент безпеки для розробників, який дозволяє їм легко знаходити та закривати дірки в безпеці у бібліотеках та контейнерах з відкритим кодом.

Чому продукт буде популярним у 2020: Безпекою повинні займатися безпосередньо розробники та з самого початку будувати свої додатки надійними. Не варто в усьому покладатися на аудиторські перевірки команд безпеки. Snyk знаходиться в авангарді цієї тенденції й має величезний потенціал.

Auth0: Керування безпечним входом для розробників

Всього залучено інвестицій:  $213,47 млн

Спеціалізація стартапа: Auth0 забезпечує безпеку аутентифікації та авторизації як сервіс, який використовується розробниками для своїх додатків.

Чому продукт буде популярним у 2020: Auth0 розробив елегантне рішення для розв’язання проблеми авторизації для всіх типів розробників і у всіх видах додатків. Їхній підхід, орієнтований на розробника і простота використання, справді є дуже вдалими.

Highspot: Програмне забезпечення з продажу та маркетингу

Всього залучено інвестицій:  $212,2 млн

Спеціалізація стартапа: команда пропонує широкий набір програмного забезпечення для продажу та маркетингу, обслуговуючи ринок, що відомий як стимулювання продажів.

Чому продукт буде популярним у 2020: Ринок стимулювання продажів доволі гарячий, і компанії зрозуміли, що їм потрібна система розвідки, яка допоможе орієнтувати своїх продавців на те, що знати, що сказати і як показати своїм клієнтам перспективи, які дозволять максимально збільшити продажі.

1Password: Керування паролями для споживачів та компаній

Всього залучено інвестицій: $200 млн

Спеціалізація стартапа: пропонує менеджер паролів для кінцевих споживачів та корпорацій.

Чому продукт буде популярним в 2020: 1Password має величезний попит в корпоративному сегменті: користувачі люблять цей продукт і впроваджують його на своїх робочих місцях за принципом «знизу вгору». Всього за три роки з моменту запуску корпоративного продукту і з дуже невеликим бюджетом по маркетингу, продукт 1Password накопичив клієнтську базу з більш ніж 50 тисяч корпоративних клієнтів і мільйонів кінцевих користувачів, які купили платну підписку.

Divvy: Новий спосіб фінансування нерухомості

Всього залучено інвестицій: $180 млн

Спеціалізація стартапа: Divvy — це компанія з нерухомості та іпотеки, яка купує житло та здає його в оренду клієнту, при цьому частина щомісячної орендної плати відкладається як авансовий платіж, що дозволяє врешті решт придбати цей будинок.

Чому продукт буде популярним у 2020: Після тривалого зростання цін на ринку нерухомості, чимало людей не можуть собі дозволити купити власний будинок. Divvy перетворює ваші щомісячні орендні платежі в авансовий платіж для купівлі в кредит, що дозволить коли-небудь отримати будинок у володіння.

HashiCorp: Популярні інструменти для хмарних адміністраторів та розробників додатків

Всього залучено інвестицій: $174,53 млн

Спеціалізація стартапа: пропонує ряд популярних інфраструктурних продуктів, які дозволяють розробникам підприємств відмовлятися від успадкованих застарілих програмних додатків, мігрувати в  хмару та створювати хмарні програми.

Чому продукт буде популярним у 2020: Набір продуктів HashiCorp для корпоративної інфраструктури набув неймовірного попиту серед розробників, оскільки допомагає компаніям переходити в хмару та створювати сучасні програми.

Neuralink: проект Елона Маска по об’єднанню мізків та комп’ютерів

Всього залучено інвестицій: $158 млн

Спеціалізація стартапа: Neuralink — це ще одна компанія, заснована Елоном Маском, відомим як генеральний директор Tesla, головний інженер та засновник SpaceX. Він розробляє інтерфейси мозок-машина, які можуть бути імплантовані в організм людини.

Чому продукт буде популярним у 2020: Технологія Neuralink має найкращі шанси вилікувати численні неврологічні захворювання, збільшити пропускну здатність між людиною і машинами, і коли-небудь сприяти симбіозу зі штучним інтелектом

Flyhomes: Програмний рієлтор, який самостійно купує будинки та знаходить заставу

Всього залучено інвестицій: $158 млн

Спеціалізація стартапа: Програмний агент з нерухомості, який допомагає людям купувати та продавати будинки, надаючи фінансові гарантії. Це дозволяє покупцям домашніх коштів робити грошову пропозицію, а потім допомагає у фінансуванні.

Чому продукт буде популярним у 2020: Flyhomes пропонує абсолютно новий вид фінансової гнучкості для покупців нерухомості. Flyhomes швидко став знаменитим завдяки неймовірно успішному першому продукту: він допомагає пересічному споживачу зробити повну готівкову пропозицію при купівлі. Це виглядає так: спочатку він надсилає готівковий аванс, а потім Flyhomes допомагає забезпечити традиційну заставу в службовому режимі.

Calm: Додаток для медитації, що піклується про психічне здоров’я

Всього залучено інвестицій:  $143,63 млн

Спеціалізація стартапа: Calm — це популярний додаток для медитації, який має партнерські стосунки зі знаменитостями, включаючи Метью Макконахі та Леброном Джеймсом.

Чому продукт буде популярним у 2020: Calm зараз має повноцінний функціонал для піклування про психічне здоров’я та медитацією, йогою, майстер-класами та історіями сну. Часто його називають «додатком Меттью Макконахі», а завдяки своєму останньому партнерству з Леброном Джеймсом, Calm успішно використовує знаменитостей для завоювання нових аудиторій.

LaunchDarkly: безпечний запуск нового функціоналу

Всього залучено інвестицій: $132,84 млн

Спеціалізація стартапа: LaunchDarkly допомагає командам DevOps спокійно протестувати нові функції в їхньому тестовому середовищі, перш ніж розгорнути їх у виробничому середовищі.

Чому продукт буде популярним у 2020: Розробники хочуть витрачати свій час на створення нових інструментів, а не на пошук помилок та збоїв. LaunchDarkly надає їм інструменти саме для цього.

Clari: Інтелектуальний аналіз доходу

Всього залучено інвестицій: $121 млн

Спеціалізація стартапа: Система отримує дані з корпоративних додатків компанії, а потім використовує штучний інтелект для аналізу доходів і прогнозування.

Чому продукт буде популярним у 2020: Все більше підприємств шукають лідера вищого рівня, який цілісно оцінює аспекти операцій з доходами.

За думкою експертів, Clari більш точно, ніж торговий представник, менеджер з продажу або віцепрезидент з продажу прогнозує, як буде працювати бізнес в цьому кварталі.

Moveworks: IT-підтримка на базі штучного інтелекту

Всього залучено інвестицій: $108,15 млн

Спеціалізація стартапа: пропонує автоматизовану ІТ-підтримку на базі AI.

Чому продукт буде популярним у 2020: Штучний інтелект починає ставати мейнстрімом в корпоративному сегменті та Moveworks — чудовий приклад компанії, яка знайшла потужний напрямок бізнесу внаслідок скорочення навантаження на команди ІТ-підтримки.

Figma: Інструмент співпраці для команд веб-дизайну

Всього залучено інвестицій: $82,87 млн

Спеціалізація стартапа: Figma — це хмарний інструмент для співпраці команд веб-дизайну.

Чому продукт буде популярним у 2020: Figma є одним з провідних інструментів веб-дизайну. Дизайнери можуть легко співпрацювати над розробкою своїх проектів в стилів системи Google Docs. Контроль версій тепер не буде плутаниною електронних листів, імен файлів та постійних внутрішніх суперечок та конфліктів.

Doximity: Ділова соціальна мережа для медичних працівників

Всього залучено інвестицій: $81,80 млн

Спеціалізація стартапа: Ділова та професійна соціальна мережа для медичних працівників, яка також надає їм змогу отримувати кредити на постійну освіту завдяки читанню медичних журналів зі своїх телефонів.

Чому продукт буде популярним у 2020: Зараз на платформі зареєстровано понад 70% усіх лікарів США. Компанія стверджує, що має понад 1 мільйон користувачів.

Restaurant365: Облік для ресторанних мереж

Всього залучено інвестицій: $127,5 млн

Спеціалізація стартапа: програмне забезпечення для бухгалтерського обліку, яке користується популярністю серед мереж та франшиз.

Чому продукт буде популярним у 2020: Історично так склалося, що розробники програмного забезпечення майже не звертали увагу на ресторани. Водночас тільки в США налічується понад 1 мільйон ресторанів і Restaurant365 атакує один з найбільших вертикальних ринків програмного забезпечення.

Eight Sleep: технологічне ліжко для сну

Всього залучено інвестицій: $73,86 млн

Спеціалізація стартапа: випускає «розумний» матрац, обладнаний технологіями для сну, такими як динамічний термальний контроль, персоналізований аналіз сну та тренування сну.

Чому продукт буде популярним у 2020: Eight Sleep вирішує основні проблеми, з якими люди стикаються під час сну, щоб фактично допомогти їм поліпшити фізичну форму в цій важливій області здоров’я. До речі, інвестор, що вклав гроші в цей стартап, перед тим був користувачем такого матрацу.

Webflow: Дозволяє не програмістам створювати складні веб-сайти

Всього залучено інвестицій:  $73,5 млн

Спеціалізація стартапа: пропонує візуальне програмне забезпечення, яке полегшує створення веб-сайту без необхідності кодування.

Чому продукт буде популярним у 2020: Webflow визначає нову категорію навколо візуальної розробки, і що найбільше подобається в цьому, так це те, що він дозволяє людині з будь-яким досвідом створювати красиві сайти, використовуючи прості, але потужні інструменти.

Deliverr: Послуги складського зберігання та доставки на вимогу

Всього залучено інвестицій: $70,1 млн

Спеціалізація стартапа: побудована мережа складів та програмне забезпечення на базі штучного інтелекту дозволяє будь-якому продавцю електронної комерції запропонувати швидку доставку товарів покупцям.

Чому продукт буде популярним у 2020: Deliverr створює аналог Amazon Prime для будь-якого магазину. Компанія розробила розгалужену складську мережу, яка дозволяє будь-якому комерсанту отримати доступ до швидкої та доступної дводенної доставки.

Lightstep: Перегляд програмних додатків, усунення неполадок

Всього залучено інвестицій: $70 млн

Спеціалізація стартапа: допомагає розробникам знаходити та виправляти помилки та проблеми з продуктивністю в мобільних додатках, класичних програмах та новомодних додатках мікросервісів.

Чому продукт буде популярним у 2020: Програмне забезпечення рухається до більш масштабованих архітектур, які використовують мікросервіси; цей новий формат вимагає нових інструментів управління, таких як Lightstep для APM.

Verkada: Розумні камери безпеки для компаній

Всього залучено інвестицій: $69,8 млн

Спеціалізація стартапа: Verkada будує для корпорацій розумні, підключені до інтернету камери безпеки будинків.

Чому продукт буде популярним у 2020: Історично існував великий розрив між камерами для домашнього користування та тих, що призначенні для застосування в корпоративному сегменті. Verkada закриває цю нішу завдяки функціонально насиченим камерам з елегантним користувальницьким інтерфейсом.

Productboard: Помічник для продуктових команд

Всього залучено інвестицій: $64,7 млн

Спеціалізація стартапа: хмарна система керування продуктами, яка допомагає продуктовим командам розставляти пріоритети та створювати пропозиції, які найбільше потрібні клієнтам.

Чому продукт буде популярним в 2020: Компанії все більше прагнуть стати лідерами у своїй категорії, а Productboard — це система шляху до рекордів для високопродуктивних товарних організацій.

Bevi: Створіть власну ароматизовану воду

Всього залучено інвестицій: $64,03 млн

Спеціалізація стартапа: Розумна машина для води, яка наливає негазовану, газовану та ароматизовану воду на вимогу.

Чому продукт буде популярним у 2020: генії Массачусетского технологічного інституту витратили кілька років свого життя, щоб зробити офісний кулер більш чудовим та дешевшим рішенням, ніж наявні апарати для офісних напоїв. Саме тому Bevi зростає неймовірно швидко.

Benchling: Платформа співпраці для дослідників ліків

Всього залучено інвестицій:  $61,8 млн

Спеціалізація стартапа: Платформа для співпраці та управління даними під час розробки медпрепаратів

Чому продукт буде популярним у 2020: Benchling допомагає дослідникам фармацевтичних компаній краще співпрацювати та керувати своїми внутрішніми дослідженнями. Вони вже співпрацюють з деякими найбільшими компаніями з біофармацевтики у світі.

Abstract: Інструменти спільної роботи для дизайнерських команд

Всього залучено інвестицій: $54,25 млн

Спеціалізація стартапа: Забезпечує співпрацю та контроль версій для проектних команд.

Чому продукт буде популярним у 2020: На відміну від software-інженерів, які користуються інструментами типу GitHub, щоб здійснювати контроль версій своїх розробок, дизайнерам приходилося вручну відстежувати всі зміни. Abstract визначила цю прогалину і швидко стала інструментом для дизайнерських команд, які хочуть рухатися швидше та оптимально співпрацювати.

Abnormal Security: Хмарний захист електронної пошти на базі штучного інтелекту

Всього залучено інвестицій: $24 млн

Спеціалізація стартапа: Забезпечує безпеку електронної пошти завдяки інструментам на базі штучного інтелекту, мета — зупинити відомі та невідомі загрози.

Чому продукт буде популярним у 2020: За даними ФБР, компрометація електронної пошти є кібер-злочином №1 в корпоративному сегменті. На відміну від інших корпоративних рішень, технологія Abnormal Security моделює індивідуальні риси користувачів, вимальовує їх взаємозв’язки та аналізує вміст, щоб зупинити ті кібератаки, яким не здатні протистояти інші рішення.

AMP Robotics: Роботизовані машини для брудної, непопулярної роботи в переробних центрах

Всього залучено інвестицій: $22,58 млн

Спеціалізація стартапа: Створює роботів для галузі перероблення, які сортують сміття та інші речі

Чому продукт буде популярним у 2020: стартап AMP Robotics був створений ще у 2012 році з розумінням того, що глибоке навчання робить можливим існування комп’ютерного зору, а комп’ютерний зір плюс роботизовані руки-маніпулятори — це майбутнє автоматизації. Переробка сміття була першою метою для компанії, оскільки вона передбачає виконання певної найбруднішої та найнебезпечнішої роботи, якою ніхто не хоче займатися. На цьому фоні, коли є величезний дефіцит робочої сили, роботи для перероблення сміття були б дуже корисні для планети в цілому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Джерело: Business Insider

Читайте также:

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

Чому YouTube – найздоровіша інтернет-економіка

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця