Як виглядає захід сонця на різних планетах?

Як відомо, промені нашого Сонця мають білий колір, який, заломлюючись через велику кількість дрібних крапельок води в атмосфері, утворює величезну палітру різних кольорів і фарб. Завдяки такому природному явищу, вранці небо може мати перлистий відтінок, вдень воно забарвлюється в блакитний колір, а ввечері того ж дня ми можемо милуватися неймовірним заходом сонця, що охоплює практично всю колірну палітру. Цікаво, як же проходить аналогічний процес на інших планетах? Чи можуть бути інопланетні заходи сонця настільки ж мальовничими, як і на Землі?

Якого кольору небо на Марсі?

Марс — одна з найбільш вивчених людиною і при цьому одна з найзагадковіших планет Сонячної Системи. Через те, що марсіанська атмосфера дуже слабка, а вміст води в ній мінімальна, вважається, що днем ​​марсіанське небо має жовтувато-коричневі кольори. Якщо на нашій планеті сонячне світло розсіюється завдяки дрібним краплям води, то на Марсі роль подібних відбивачів грає пил червонуватого відтінку, який надає марсіанським світанкам та заходам рожевий колір.

Марсіанські заходи мають блакитно-рожевий відтінок через великий вміст пилу в атмосфері планети

Якого кольору небо на Венері?

Венера — сестра-близнюк Землі, тільки в багато разів більш зла і гаряча. Її поверхня оточує настільки товста атмосфера, що Сонце з поверхні Венери являє собою просто розмиту пляму, заховану за щільним хмарним покровом. Через великий вміст сірчаної кислоти в хмарах Венери, сонячне світло, розсіюючись крізь них, надає венеріанському небу жовто-оранжевий колір з зеленуватим відливом.

Венера являє собою далеко не той тропічний рай, яким бачили цю планету радянські письменники-фантасти

Якого кольору небо на Меркурії?

Через те, що Меркурій не має будь-якої атмосфери, денний і нічне небо на планеті практично не відрізняється від виду з космосу. Точно така ж ситуація виникла і на Місяці, який, до речі, схожий на Меркурій за багатьма параметрами. Однак маленька залізна планета, яка розташована близько до Сонця, може похвалитися іншою видатною якістю: з її поверхні Сонце здається у 2,5 раза більше, ніж при погляді з Землі. У такого мальовничого нюансу є тільки один недолік — близьке розташування планети до своєї зірки практично завжди йде рука об руку з величезним рівнем радіації, здатним миттєво знищити все живе, що може виявитися на поверхні подібного недружнього світу.

Світанок на Меркурії може здатися мальовничим тільки в ті кілька секунд, протягом яких ви будете жити, ступивши на поверхню найближчої від Сонця планети

Якого кольору небо на планетах-гігантах?

Не існує будь-яких правдивих зображень, які б передали колірну палітру неба планет-гігантів Сонячної Системи. Разом з тим, вважається, що небо Юпітера забарвлене в темно-блакитний колір, а його хмари мають відтінки всіх кольорів веселки. Крім того, на тлі такого мальовничого неба, з поверхні Юпітера (уявімо, що воно у нього є) можна побачити всі 4 галілеєєвих супутника. Найяскравішим об’єктом з супутників в небі планети-гіганта є Іо, який з огляду на свою близькість до Юпітера, виглядає навіть більше повного Місяця в нічному небі Землі.

Можливо, саме так виглядає вид з Іо на Юпітер

Небо Сатурна забарвлене в яскраво-жовті відтінки, які перериваються величезною смугою через все небо планети. Як ви думаєте, чим може бути ця загадкова смуга? Правильно! Кільця Сатурна привносять своєрідну мальовничість заходам та світанкам на другий за розмірами в Сонячній системі планеті.

Особливу мальовничість неба Сатурна надають розкішні кільця планети

Небо Урана і Нептуна може похвалитися яскравим блакитним кольором. Кільця цих планет будуть абсолютно непомітні спостерігачеві, якимось невідомим чином перейнявшись крізь атмосфери цих планет. Єдиними яскравими об’єктами в небі цих Урана і Нептуна можуть бути їхні супутники, іноді пробігають по небосхилу.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Ілон Маск: освоєння Марса займе у SpaceX 20 років

Незвичайний ракурс: що відбувається всередині ракети у космосі

Які компанії планують вирушити на Місяць у 2024 році

Три галузі технологій, за якими варто стежити у 2024 році