10 сайтів де можна безкоштовно завантажити шаблони для After Effects

After Effects — це програма, в якій створюють спецефекти, композиції та анімацію для відеороликів як професійні кіностудії, так і дизайнери-аматори.

Накладення відео, відблиски, анімація, видалення об’єктів з кадру, робота з зеленим фоном — все це робиться в After Effects. Створювати все це з нуля — дорого і довго, тому більшість дизайнерів використовують готові шаблони. Не варто думати, що відеодизайнери просто беруть готові проєкти й роблять з них відео.

Всі шаблони можна легко змінювати під свої потреби. Один і той же шаблон можна використовувати в декількох відеороликах, причому глядач навіть не здогадається про це.

Ми зібрали 10 сайтів, на яких можна звантажити шаблони для After Effects безкоштовно. На кожному з описаних сайтів можна знайти тисячі різних шаблонів і плагінів різних видів — від фільтрів до моушн графіки.

HUNTERAE.COM

Цей сайт повинен бути в закладках у кожного відеодизайнера. Ми поставили його на перше місце в списку, тому що він надає дизайнерам багато унікального і якісного контенту:

  • 27 000 шаблонів і плагінів для After Effects;
  • 2500 шаблонів для Premiere Pro;
  • 1200 проєктів для Final Cut Pro від Apple;
  • 17 000 стокових відео і моушн графіки.

Купівля готових шаблонів може стати серйозною статтею витрат для великого проєкту. У магазинах один шаблон для After Effects може коштувати 20-100 доларів. HunterAE — найкраще рішення для тих, хто хоче і заощадити на створенні проєкту, і отримати якісний відеоролик, нічим не поступається відеороликів конкурентів.

Всі проєкти на сайті розділені на дві категорії: «free» і «premium». Free-шаблони можна завантажити абсолютно безкоштовно, причому вони не поступаються в якості платним шаблонам. Щоб завантажити premium-шаблон, потрібно придбати підписку.

Для створення професійного проєкту вистачить і free-шаблонів, адже їх дійсно багато. Не варто турбуватися про авторські права, всі шаблони поширюються абсолютно легально, причому з ліцензією, яка дозволяє використовувати їх в необмеженій кількості проєктів.

Знайти потрібний шаблон дуже легко, досить відкрити потрібну категорію або використовувати пошук за ключовими словами. Крім того, кожен шаблон має докладний опис і демонстраційний ролик, що дозволяє оцінити шаблон, навіть без його завантаження. А якщо виникнуть питання або проблеми, завжди можна звернутися до технічної підтримки сайту.

VIDEOHIVE.NET

Це один з найбільших майданчиків, де дизайнери розміщують свої унікальні проєкти. Тут можна знайти всі види проєктів для After Effects — від тем до скриптів.

Знайти потрібний шаблон дуже легко. Videohive має зручну систему категорій і пошук. Користувачі можуть залишати коментарі та оцінювати шаблон, на підставі цього формується рейтинг автора, який дозволяє легко оцінити якість його робіт.

Через величезну кількість різних проєктів VideoHive використовує багато різних ліцензій. Переконайтеся, що обрана ліцензія підійде для вашого проєкту, адже деякі ліцензії забороняють продавати кінцевий продукт, в якому був використаний шаблон. Також більшість ліцензій забороняє використовувати придбаний шаблон в декількох проєктах.

VIDEOBLOCKS.COM

VideoBlocks одними з перших запровадили систему необмеженого доступу до контенту по підписці. Є кілька варіантів передплати, що дозволяє користувачам отримати тільки те, що вони хочуть:

  • відео в HD якості до 5 завантажень на місяць — 19 доларів;
  • відео в HD і 4K, а також шаблони для AE — необмежену кількість завантажень за 39 доларів;
  • безлімітний доступ до всіх матеріалів на сайті (відео, аудіо, фото та шаблони) — 65 доларів.

Проєкт VideoBlocks піклується про своїх користувачів. Купівля підписки на цілий рік дозволить заощадити більш як 50% від її вартості.

Проєкт використовує два види ліцензій: стандартна і корпоративна. Стандартна ліцензія ідеально підійде для блогерів, фрілансерів, дизайнерів-аматорів, а корпоративна — для компаній і студій.

MOTIONVFX.COM

Motionvfx — це проєкт, створений командою професійних відеодизайнерів. Основна мета проєкту — дати відео- і моушндизайнерам високоякісні інструменти для роботи.

Тут ви знайдете безліч професійних шаблонів і плагінів для Final Cut Pro. Компанія Apple визнала Motionvfx одним з провідних творців контенту для їх програм. Більш того, деякі з їхніх робіт розміщені на офіційному сайті компанії.

Також на сайті зберігається більш як 300 проєктів для After Effects. Якщо на інших подібних проєктах розміщені шаблони від різних авторів, то тут всі теми створені перевіреною командою професіоналів. Один шаблон коштує близько 50 доларів, ви легко можете оцінити його до покупки, подивившись демонстраційне відео і прочитавши опис.

Знайти потрібний шаблон дуже просто, достатньо використовувати пошук за ключовими словами та фільтрами, які дозволяють шукати шаблони за певним кольором, тривалістю та тематикою.

Цей сайт — найкраще рішення для тих, хто шукає перевірені і якісні шаблони для свого проєкту.

GRAPHICINMOTION.COM

На сайті зберігається досить скромна кількість шаблонів і матеріалів, зате тут втілені ідеї, які виділяють проєкт Graphic IN motion серед багатьох інших.

Всього на Graphic IN motion розміщено близько 100 тем для After Effects, більшість з них платні. Кожен шаблон має чудову якість, надає користувачеві великі можливості для кастомізації та поширюється зі звичайною або розширеною ліцензією. Також ви можете звантажити стокову моушнграфіку і безкоштовні пакети текстур.

Якщо ви тільки почали вивчати відеодизайн і програму After Effects, то цей ресурс стане для вас відмінною навчальним майданчиком. Ви можете подивитися близько 30 відеоуроків, а також пройти великий курс по After Effects для початківців, і все це абсолютно безкоштовно.

Крім готових шаблонів Graphic IN Motion пропонує вам свої унікальні послуги.

Ви можете найняти професійного дизайнера для роботи в вашому проєкті. Чим це відрізняється від звичайного фрілансу? Тут ви на 100% впевнені в професіоналізмі фрілансера і гарантовано отримаєте крутий проєкт.

Адміністратор сайту пропонує послуги по віддаленому налаштуванні та рендеру вашого шаблону для After Effects. Якщо у вас немає After Effects або ви не знаєте, як з ним працювати, це може стати відмінним рішенням.

ROCKETSTOCK.COM

На RocketStock зберігається багато якісних і крутих шаблонів для After Effects. Більшість з них коштують від 39 до 59 доларів, проте деякі можна звантажити безкоштовно. Безкоштовні шаблони розміщені в особливій ​​категорії «Freebies».

Ви також можете підписатися на розсилку сайту, так ви дізнаєтеся про всі важливі новини світу дизайну і раз на місяць будете отримувати додатковий безкоштовний шаблон.

RocketStock дуже схожий на проєкт hunterae.com в плані лояльності до своїх користувачів, він надає розширену ліцензію на свій контент. Купивши шаблон, ви можете не тільки використовувати його безліч раз, а й перепродувати його. Таких умов не надає більше ніхто!

Багато хто приходить на ресурс не для того щоб завантажити шаблони, а заради професійного блогу, де дизайнери розповідають про роботу з моушн графікою і створення спецефектів. Це не просто посібники, тут професіонали діляться своїм особистим досвідом, підкріплюючи його прикладами робіт.

MOTIONELEMENTS.COM

MotionElements — це маркетплейс, на якому зберігається понад 3 мільйони матеріалів: стокові відео, теми для After Effects та інших програм, музика і 3D-елементи.

Родзинкою проєкту став розумний пошук, який дозволяє легко знайти потрібний проєкт серед багатьох інших. Ви можете завантажити фото, відео або gif, а штучний інтелект знайде схожий на них шаблон. Це відмінне рішення в ситуаціях, коли сподобався якийсь шаблон, але відчувається, що в ньому чогось не вистачає, і потрібно знайти щось схоже.

Всі шаблони мають лояльну ліцензійну угоду. Ви можете використовувати їх необмежену кількість разів в будь-яких проєктах. Ніяких додаткових зборів і обмежень на показ в якихось країнах. Єдине, що забороняє ліцензія, перепродувати шаблони третім особам.

Сайт безкоштовно надає користувачам понад 4000 тисяч тем і стокових матеріалів. Щоб отримати доступ до всієї бібліотеки, потрібно купити підписку.

Якщо придбати підписку на цілий рік, то можна завантажувати необмежену кількість шаблонів, хоч 100 штук в день.

BLUEFX.NET

Bluefx.net — невеликий проєкт, створений, щоб ділитися крутими матеріалами й знаннями для After Effects. Сайт існує вже понад 10 років, за цей час він встиг зарекомендувати себе серед багатьох відеодизайнерів.

Тут ви знайдете понад 120 тем для After Effects, які коштують від 37 до 197 доларів. Також ви можете безкоштовно звантажити 13 крутих шаблонів, які нічим не поступаються платним. Можна заощадити багато грошей, якщо купувати спеціальні набори, а не шаблони окремо. Ви можете вибрати один з 13 наборів, який відповідає певній тематиці (логотипи, бізнес і т. д.). Кожен набір дозволяє заощадити близько 50% від вартості.

На сайті є спеціальний блог, де розміщено понад 120 статей з порадами, новинами та посібниками по After Effects. Якщо ви початківець відеодизайнер і хочете створювати спецефекти самостійно, вам сподобається розділ «Tutorials». Він містить понад 80 коротких відеоуроків, які розповідають, як створювати різні спецефекти та композиції.

Хоча тут не так багато шаблонів, проєкт по праву заслужив місце в списку. Кожен шаблон тут розповсюджуються з розширеною ліцензією, за яку нічого не потрібно доплачувати.

MOTIONARRAY.COM

Цей ресурс безумовно заслуговує на увагу. Він являє собою величезну торгову площадку, на якій можна знайти більше сотні тисяч тем для різних відеоредакторів, таких як After Effects, Premiere Pro, Davinci Resolve і Final Cut Pro. Крім того, на Motion Array розміщено багато стокових відео, фотографій, звукових ефектів та безкоштовної музики.

Частина шаблонів можна завантажити безкоштовно. Щоб отримати доступ до всіх проєктів, потрібно купити підписку за 49 доларів. Вона дозволяє завантажувати до 20 шаблонів в місяць. Це дуже вигідно, по суті за один шаблон платиш всього близько 2 доларів.

Якщо на сайті немає потрібного шаблону, ви можете відправити заявку, і він обов’язково з’явиться. Інші користувачі можуть підтримати вашу заявку, це дуже зручно, якщо багато людей хочуть отримати певний шаблон, його зроблять і викладуть набагато швидше.

Хочете освоїти After Effects і створювати свої власні шаблони? На сайті ви знайдете багато навчальних статей, з яких дізнаєтеся про основи роботи з After Effects і навчитеся створювати власні теми.

Окремо варто виділити безкоштовний конструктор сайту-портфоліо. З його допомогою дизайнер може легко і швидко створити собі сайт, на якому буде виставляти свої роботи та залучати клієнтів.

POND5.COM

Тут ви знайдете велику бібліотеку матеріалів, якої буде достатньо будь-якому відеодизайнеру:

  • відео (анімація, 3D, зелений фон, фільмування з висоти пташиного польоту);
  • музика;
  • спецефекти (шаблони для After Effects);
  • фотографії;
  • 3D-моделі.

Сайт має зрозумілий інтерфейс і розділений на безліч категорій і підкатегорій, тому знайти потрібний проєкт не складе труднощів. Крім того, ви можете скористатися пошуком по фото або відео.

Якщо ви не плануєте часто користуватися сайтом, можете купувати шаблони окремо. Але вигідніше придбати підписку, яка дозволяє завантажувати до 10 тем на місяць, причому невикористані звантаження переносяться на наступний місяць.

Pond5 пропонує великим компаніям і студіям індивідуальні умови. Компанія може домовиться про таку угоду, яка ідеально підійде для реалізації поточного проєкту.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

OpenAI представила революційну нейромережу SORA, що генерує відео за текстом

7 трендів в UX- та UI-дизайні у 2024 році

Інструмент на базі ШІ який допоможе втілити будь-які дизайнерські фантазії

6 програм для проектування будь-якого інтер’єру