Tesla Bot — людиноподібний робот від Tesla

В ході заходу Tesla AI Day Ілон Маск (Elon Musk) представив новий продукт Tesla — ним став людиноподібний робот Tesla Bot.

За словами Маска, Tesla Bot буде доброзичливим, а також досить повільним і слабким, останнє — страховка на випадок робобунту, який так люблять описувати фантасти у своїх книгах. Tesla Bot отримає передову систему штучного інтелекту, яка буде такою ж складною, як і автопілот для електромобілів компанії. Призначення Tesla Bot — виконання різних рутинних, а іноді й пов’язаних з певним ризиком завдань, при цьому робот буде переміщатися по нашому світу без необхідності отримувати покрокові інструкції.

Tesla Bot виконуватиме прості команди, наприклад: «Будь ласка, візьміть цей болт і прикріпіть його до машини цим гайковим ключем». Він також зможе купувати продукти для своїх господарів і виконувати різні роботи по дому. Те, як буде виглядати Tesla Bot, показано на малюнку вище. За словами Маска, висота робота складе 172 см, маса — трохи більш як 55 кілограмів. Корпус буде виготовлений з легких матеріалів, а на обличчі — екран для зображення корисної інформації.

Робот зможе переміщатися зі швидкістю 8 кілометрів на годину і буде здатний переносити вантажі масою до 20 кг. Глава Tesla пообіцяв, що прототип Tesla Bot з’явиться в наступному році.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Engadget

Читайте также:

Ілон Маск: освоєння Марса займе у SpaceX 20 років

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця

Штучний інтелект навчився покращувати смак пива

ШІ музика: як стартап Suno робить створення пісень доступним кожному