Кращі віртуальні світи для подорожей

Літні плани багатьох людей в цьому році зірвалися, через обмеження, які були встановлені з огляду на пандемію COVID-19. І хоча країни почали послаблювати їх умови, відпустка у більшості буде відкладена, деякі пляжі можуть залишатися закритими, а великі зібрання людей все ще вважаються небезпечними. Ніщо не може замінити реальний досвід перебування поза чотирьох стінах, або в іншій країні, але деякі відеоігри можуть надати схожий досвід і стати альтернативою на цей час.

Наука також підтримує цю ідею. Відповідно до звіту The Washington Post, віртуальна природа викликає почуття подиву і розслаблення, подібні до тих, що люди відчувають перебуваючи серед справжньої природи. Ігри можуть дозволити людям відчути оточення, за яким вони можуть нудьгувати, або побувати на такій місцевості, де вони ще не були. А щось ви можете побачити тільки в іграх.

Наступні проєкти можуть заповнити цю прогалину. У цих іграх вам точно захочеться погуляти.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Ця гра здатна викликати у будь-якого гравця почуття подиву та хвилювання. Проєкт від Nintendo має значний відкритий світ. Розмір території, яку ви можете досліджувати та обсяг контенту і секретів для знаходження гравцем приголомшує. Ви можете збирати загадкові інгредієнти, які можна вивчати, і вирішувати безліч головоломок.

Ну і головне що є в цій грі — це захоплива природа, тому вона здається очевидним вибором для цього списку. Велика частина природи в грі, безумовно, натхненна земним природним світом, але в ній є багато фантастичних і дивних істот, з якими можна зіткнутися.

Гра доступна для приставки Nintendo Switch.

Red Dead Redemption 2

У продовженні серії вестернів від Rockstar Games є сотні тварин і птахів та інших представників дикої природи. Серед істот, які мешкають в цьому ігровому середовищі, ви можете зустріти алігаторів, які переховуються в болотах, і звичайну собаку, яка буде слідувати за вами по фермі. А вашим вірним супутником буде кінь. Сідлайте його та вирушайте в подорож по численних стежках.

Деякі гравці навіть використовують онлайн Red Dead Redemption 2 для спілкування і проведення щотижневих сесій верхової їзди.

Red Dead Redemption 2 доступна на: PlayStation 4, Xbox One і Windows.

Wide Ocean Big Jacket

Wide Ocean Big Jacket — це коротка гра про похід у вихідні. Сім’я з чотирьох осіб подорожує пішки по дикій місцевості. Вони сидять біля багаття і підсмажують зефір, розповідають страшні історії або спостерігають за птахами. У грі є всі елементи, щоб провести кілька хороших вечорів. Вона не може похвалитися реалістичною графікою і різноманітним геймплеєм, але володіє цікавою історією і справжньою похідною атмосферою.

Wide Ocean Big Jacket доступна на: Windows, iOS і Nintendo Switch.

Death Stranding

Останній проєкт Хідео Кодзіма — це гра, в якій ви постійно переміщується по вигаданій версії Сполучених Штатів. Велика частина подій відбувається зовні, де головним завданням героя стає взаємодія з навколишнім середовищем і її елементами та прокладка найкращого маршруту. Ви будете перетинати глибокі річки, стрибати по камінню і підійматися на скелі.

Попри надприродні елементи сюжету, це один з найбільш реалістичних симуляторів пішого туризму, доступних на віртуальному ринку. Гравець повинен точно контролювати рухи головного героя Сема Портера Бріджеса, коли той пересувається по складній місцевості. Це ускладнюється тим, що він постійно носить різні вантажі, які йому заважають.

Death Stranding дозволяє гравцям просто зануритися в атмосферу, послухати гарну музику, насолоджуватися краєвидами та відпочити.

Death Stranding доступна на: PlayStation 4 і з’явиться на ПК з Windows в липні цього року.

Eastshade

В Eastshade ви буквально берете відпустку. В цьому випадку, герой вирушає на дивний, сільський острів, щоб займатися живописом. Плани зриваються, коли човен зазнає аварії на березі, але віртуальний острів сповнений доброзичливими ведмедями, совами, оленями та мавпами, які допоможуть вам у вашій відпустці-квесті.

Природні зелені пейзажі Eastshade надають безліч можливостей для малювання в вашій подорожі. А щоденне затемнення омиває землю безліччю відтінків ночі, дня і сутінків, що тільки підсилює ефектність видів. У цій грі немає битв або небезпек, тому ви можете досліджувати природні скарби в неквапливому темпі.

Eastshade доступна на: PlayStation 4, Xbox One, Windows, Linux і Mac.

Відьмак 3: Дике полювання

Крім монстрів в грі є безліч гарних і спокійних місць, з прекрасним опрацюванням звукового супроводу. Іноді можна відволіктися від квестів і, наприклад, просто погуляти по лісі.

The Witcher 3: Wild Hunt доступна на PlayStation 4, Xbox One, Windows і Nintendo Switch.

ABZU

Abzu – це гра, яка показує барвистий водний світ, де є багато істот, які вам знайомі, наприклад, акули, восьминіг або риба-сонце. У глибинах віртуального світу є ще багато чого, що може вас здивувати. Візьміть, наприклад, сцену, в якій ви поринаєте у відсік з кашалотами. Головним завданням гри стає споглядання підводного світу.

Abzu доступна на: PlayStation 4, Xbox One, Windows і Nintendo Switch.

Assassin’s Creed: Odyssey

В останній грі з серії Assassin’s Creed можна витратити багато часу на блукання по давньогрецькій сільській місцевості, плавання по Егейському морю або проводити час на агорах і спілкуватися з NPC. Ви завжди можете повернутися до сюжетної лінії гри та закінчити її пізніше.

Пейзаж в грі представлений в яскравих і історичних деталях і ви можете ретельно досліджувати цей втрачений часом світ. А якщо ви віддаєте перевагу більше фактам, ніж боям, режим Discovery Tour дозволяє вам досліджувати стародавню Грецію по освітніх станціях.

Assassin’s Creed Odyssey доступна на: Windows, PlayStation 4 і Xbox One.

Firewatch

Дії Firewatch відбуваються в лісах Вайомінгу, і ключовою особливістю гри є дослідження мальовничої місцевості. Гравець в ролі дозорного відправляється на природу з картою і компасом. Гра використовує ці два ключові елементи, карту і компас, що забезпечує реалістичну навігаційну систему.

Вашим єдиним зв’язком із зовнішнім світом буде рація, по якій герой зв’язується зі своєю начальницею. Їх діалоги та оточення розповідають неоднозначну історію.

Firewatch доступна на: PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch і ПК з Windows, Mac і Linux.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Epic Games назвала топ-20 ігор 2023 року

Криза геймдева в Японії та вихід китайських інвесторів на ці терени

Як донат погіршує ігри, руйнує життя людей і що з цим робити

Спосіб відволіктися: Hogwarts Legacy — наймасштабніша гра по всесвіту Гаррі Поттера