OPPO продемонструвала перший в світі смартфон з розсувним дисплеєм

Китайська компанія OPPO провела в Шеньчжені онлайн-конференцію OPPO INNO DAY 2020, в рамках якої вперше представила стратегію розвитку технологій 3 + N + X, а також три концептуальних продукти. Найбільш яскравий з них — смартфон-слайдер з розсувним дисплеєм OPPO X 2021, також було презентовано окуляри віртуальної реальності OPPO AR Glass 2021 і додаток OPPO CybeReal AR.

Під час заходу Тоні Чен, засновник і генеральний директор OPPO, заявив, що компанія планує створювати нові продукти на базі стратегії розвитку 3 + N + X. У цій формулі перша цифра означає три основні технології, зокрема апаратну, програмну та сервісну, що допомагає OPPO забезпечити інтеграцію смарт-життя для користувачів у всьому світі. «N» являє ряд основних можливостей OPPO, включаючи штучний інтелект, безпеку і конфіденційність, мультимедіа та взаємозв’язок. Нарешті, «Х» — це сучасні та диференційовані технології й стратегічні ресурси, такі як технологія швидкої зарядки, що значно покращує користувацький досвід.

OPPO X 2021

Взагалі тема гнучких дисплеїв не нова. Samsung та Huawei випустили комерційні версії своїх foldable-смартфонів ще рік тому. Але пристрій OPPO — дещо інший, тут дисплей не складається як книжка, а магічним чином розтягується, збільшуючи розмір екрану від 6,7 дюйма до 7,4 дюйма по діагоналі. Це дозволяє користувачам регулювати розмір дисплея відповідно до їх реальних потреб.

Концепт-смартфон оснащений трьома основними фірмовими технологіями OPPO, включаючи Roll Motor powertrain, 2-in-1 Plate, а також високоміцним ламінуванням екрану Warp Track. Крім того, OPPO X 202 має AMOLED-дисплей, який може плавно змінювати свій розмір.

Зміна розміру відбувається спеціальним мотопривідним механізмом. Щоб змінити розмір — достатньо провести рукою по боковій грані гаджету, також команду на зміну можна надіслати програмно, через мобільний додаток. Більше того, при перегляді відео смартфон автоматично розширює чи зменшує екран в залежності від роздільної здатності зображення.

OPPO AR Glass 2021

Окуляри доповненої реальності OPPO AR Glass 2021 ілюструють «стрибок» компанії в вивченні Діджитал-середовища. Вони мають новий дизайн, до того ж вони компактні та надлегкі — пристрій майже на 75% легший за свого старшого брата. Мало того, окуляри підтримують взаємодію через смартфон і за допомогою жестів, а також просторову локалізацію. А ще в OPPO AR Glass 2 021 використано рішення оптичної технології Birdbath, яке покращує ефект присутності.

Пристрій OPPO AR Glass 2021 оснащений різними датчиками, як, наприклад, дві стереокамери «риб’яче око» (fish eye), один датчик глибини Time-of-Flight (ToF) і RGB-камера. Окуляри можуть не тільки підтримувати ряд природних взаємодій, куди входить взаємодія за допомогою смартфона, взаємодія на основі жестів і просторова локалізація. Також пристрій здатний розраховувати тривимірну просторову локалізацію за мілісекунди, досягаючи високої точності та пропонуючи користувачам реалістичний досвід просторової взаємодії у світі доповненої реальності. Цього вдається досягти завдяки постійним оновленням і зворотному зв’язку про місце користувача в просторі в реальному часі.

Додаток CybeReal AR, що працює на основі технології просторового обчислення в режимі реального часу, забезпечує високоточну локалізацію і розпізнавання сцен, а також підтримується трьома основними технологіями OPPO. Сюди входить точне зображення світу до сантиметрів, локалізація в режимі реального часу з високою точністю і сховище OPPO Cloud.

Скло, що змінює свою прозорість та колір

Також OPPO показала скло, що змінює свою прозорість і колір — це корисно, наприклад, при застосуванні в якості сонцезахисного ілюмінатора в літаках. Ще одна концептуальна технологія майбутнього під назвою Eye Control з великою точністю визначає, куди саме зараз дивиться користувач. Таким чином, в майбутньому можна буде керувати пристроями, просто спрямовуючи погляд на той чи інший елемент інтерфейсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Читайте также:

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Потужність штучного інтелекту Google стане доступна в новій серії Samsung Galaxy S24

Інтернет майбутнього: як Web дуже скоро змінить нашу реальність

Історія BBK Electronics: як бренди Oppo, Vivo, Realme та OnePlus завоювали світ смартфонів