Новий суббренд ThinkBook від Lenovo: у фокусі мілленіали та покоління Z

Компанія Lenovo представила в Україні нову лінійку ноутбуків для молодого покоління працівників — ThinkBook. За словами Тараса Джамалова, генерального директора Lenovo в Україні, створенню нового пристрою передувало тривале дослідження запитів бізнесу і робітників щодо того, яким вони уявляють собі ідеальний робочий лептоп.

Як показало опитування, переважна більшість співробітників різного віку бачить свій робочий інструмент тонким і легким, в стильному металевим корпусі, здатним швидко включатися і входити в систему (login за один крок). Також важливу роль відіграє швидка реакція на команди користувача, тривала робота від батареї та постійна готовність до підключення — аналогічно смартфону.

В ході презентації гостей спитали, що більше всього вони цінують в робочому лептопі. Як виявилося, більше всього їх цікавить потужність, надійність та сучасний дизайн

В ході презентації гостей спитали, що найбільше вони цінують в робочому лептопі. Як виявилося, понад усе їх цікавить потужність, надійність та сучасний дизайн

Водночас, покоління мілленіалів і покоління Z внесли свої коррективи в характеристики робочого пристрою. Нагадаємо, що частка мілленіалів (покоління, яке народилося в період від 1980 до 1995 року) зараз становить 35% від загального обсягу робочої сили. Частка покоління Z (дата народження після 1995 року) — першої цифрової генерації — вже сьогодні наблизилася до 24% і безперервно зростає. Ці люди звикли працювати з різними цифровими пристроями, вони дуже мобільні й досягають цілей швидко та оригінальними способами. Саме тому їх дуже турбує зовнішній вигляд та автономність пристрою, вони очікують, що робоче місце з підтримкою технологій для спільної роботи будуть доступні тільки на одному пристрої. Замість схеми BYOD (принеси свій власний пристрій — Bring Your Own Device) вони надають перевагу CYOD (обери собі пристрій — Choose Your Own Device). В останньому випадку користувачам забезпечується вибір між кількома пристроями, наданими компанією.

Тарас Джамалов

Тарас Джамалов

Разом з тим у бізнесі дещо інші критерії. Компанії мають потребу в багаторівневій вбудованій системі безпеки, зручній в адмініструванні навіть для неспеціалістів, в автоматизованій конфігурації й діагностиці, надійності та невисокій сукупній вартості володіння. Для деяких організацій також важлива преміум-підтримка. Тому лінійка ThinkBook була створена з урахуванням як вимог бізнесу, так і запитів нового покоління робітників, заявив Тарас Джамалов.

«Чи помічали ви, що нове покоління працівників — новатори? Креативні й сміливі, мілленіали та покоління Z досягають цілей інноваційно і швидко. Вони очікують, що саме компанії-роботодавці нададуть їм робочі інструменти — стильні, швидкі й одночасно досить потужні ноутбуки. До чого в той самий час прагнуть компанії? Щоб пристрої, які вони надають працівникам, були захищені й мали низьку сукупну вартість володіння. Ми представили в Україні новий суббренд — ThinkBook, який втілює цей баланс. Він об’єднав наш досвід в інженерних розробках і рішення безпеки, які раніше були доступні тільки в ноутбуках бренду ThinkPad з майже 27-річною історією».

Отже, суббренд ThinkBook — лінійка ноутбуків, розроблена для малого і середнього бізнесу, які ще не готові інвестувати в більш дорогі лептопи ThinkPad (середня ціна яких починається з позначки в $ 1000). По суті пристрої Lenovo ThinkBook пропонують функціональність і характеристики рівня ThinkPad за нижчою ціною.

Lenovo ThinkBook 13s відрізняється стильним дизайном

Lenovo ThinkBook 13s відрізняється стильним дизайном

Дизайнери дуже добре попрацювали над зовнішнім виглядом ThinkBook: елегантний алюмінієвий корпус, великий тачпад, повнорозмірна клавіатура з підсвічуванням. Функція Modern Standby здатна вивести ноутбук зі сплячого режиму менш, ніж за пів секунди, також дозволяє переглядати електронну пошту і слухати музику, навіть коли ноутбук знаходиться в режимі очікування і з закритою кришкою. За допомогою модуля розпізнавання відбитків пальців, інтегрованого в кнопку вмикання/вимикання, можна активувати пристрій і входити в систему простим дотиком пальця, як це відбувається на смартфоні.

В кнопку вмикання живлення інтегрованний біометричний датчик

В кнопку вмикання живлення інтегрований біометричний датчик

Сьогодні суббренд ThinkBook представлений двома лінійками: 13S і 14S. Пристрої серії 13S оснащені 13,3-дюймовим Full HD IPS-дисплеєм з покриттям антивідблиску і яскравістю підсвічування 300 ніт, вони працюють на базі процесорів Intel Core 8-го покоління (від i5 8265U в найдешевшій конфігурації до i7-8565U в найдорожчій). Нагадаємо, що ці процесори були випущені в 3-му кварталі минулого року, вони оснащені вбудованим графічним адаптером UHD Graphics 620, виконані по 14-нанометровому процесу, в режимі Turbo Boost працюють на частоті до 4,6 ГГц. Користувачам доступні варіанти з 16 ГБ оперативної пам’яті в максимальній конфігурації та SSD-накопичувачем M.2 PCIe розміром до 512 ГБ для швидкої роботи системи й додатків. До комп’ютера можна під’єднати до 2 незалежних додаткових моніторів з максимальною роздільною здатністю 4К (3840х2160 пікселів). Габарити моделі 13S: 307,6 x 216,4 x 15,9 мм, вага — 1,34 кг. Місткість батареї становить 45 Вт-ч, в перспективі ці пристрої будуть поставлятися з батареєю 57 Вт-ч. Час автономної роботи — до 11 годин.

Повнорозмірна клавіатура має фонове підсвітлення

Повнорозмірна клавіатура має фонове підсвітлення

Ноутбуки серії ThinkBook можуть розкриватися на 180 градусів

Ноутбуки серії ThinkBook можуть розкриватися на 180 градусів

Модель 14S за своїми характеристиками дуже схожа на 13S, проте оснащена 14-дюймовим FHD IPS-дисплеєм і містить дискретний графічний адаптер AMD Radeon 540X 2 GB. Оскільки тут встановлена ​​ідентична батарея на 45 ВТ-ч, то час автономної роботи зменшилася до 10 годин. Розміри новинки — 322,5 x 222,8 x 16,5 мм, вага — 1,52 кг.

В обох лінійках присутній модуль TPM 2.0 (Trusted Platform Module), в якому зберігаються криптографічні ключі для захисту інформації. Такий модуль шифрує дані та забезпечує апаратну аутентифікацію, надаючи додатковий рівень безпеки. Ноутбуки можуть розкриватися на 180 градусів, щоб ними було зручно користуватися для колективної роботи над проектами, а також в домашніх умовах.

Старші версії Lenovo ThinkBook 13s постачаються з встановленою ОС Windows 10 Pro, бюджетні конфігурації — з Windows 10 Home

Комп’ютер оптимізований для роботи з Skype: мікрофони отримали сертифікат Skype for Business. Виділені гарячі клавіші істотно спрощують дзвінки: наприклад, одна клавіша може використовуватися для відповіді на дзвінок, а інша — для закінчення виклику. Lenovo ThinkBook оснащується двома динаміками HARMAN з підтримкою технології Dolby Audio. Кількість портів також приємно дивує: 1 х USB-C 3.1 Gen 2 (с DisplayPort), 2 х USB 3.1 Gen 1 (в т.ч. один Always On), HDMI 1.4b, комбінований конектор аудіо-мікрофон 3,5 мм.

Розташування вентиляційних отворів на зворотньому боці пристрою

Розташування вентиляційних отворів на зворотному боці пристрою

Живлення здійснюється від компактного адаптера потужністю 65 Вт, здатного забезпечити швидку зарядку батареї. Новинка підтримує бездротові з’єднання 802.11 AC в діапазонах 2,4 і 5 ГГц, а також Bluetooth 5.2.

Ноутбуки ThinkBook вже доступні на українському ринку за ціною від 24 698 грн. Відзначимо, що за поточним курсом це складає майже $950, в той час як на глобальному сайті  Lenovo найдешевша модель 13S коштує від $735.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Читайте также:

Прозорий ноутбук, смартфон-браслет та машина Xiaomi: що показали на виставці MWC 2024?

Новинки геймерської індустрії з виставки CES 2024

5 технологій, які пішли в минуле через Apple

Пристрої, які допоможуть розширити функціональність вашого ноутбука