Високотехнологічній туалет від Білла Гейтса

Здавалося, що може об’єднувати Білла Гейтса з екскрементами? Ну крім того, що він в якійсь мірі їх сам виробляє. Нічого. Але це не так. Нещодавно підприємець філантроп презентував в Пекіні високотехнологічний туалет, над яким працювали доволі багато часу.

Презентація розпочалася з представлення публіці баночки з людськими екскрементами та озвучення проблеми забруднення навколишнього середовища ними в мало розвинутих країнах. Пристрій не потребує води або системи каналізації, використовуючи хімічні речовини для перетворення людських відходів в добрива.

За словами співзасновника Microsoft, високотехнологічний туалет вже готовий до продажу після багатьох років розробки.

«У цих туалетах немає каналізації. Вони переробляють речовини як в рідкому, так і у твердому стані за допомогою хімічних речовин, в більшості випадків – спалюють їх », – розповів Білл Гейтс.

Він порівняв перехід від традиційних туалетів для використання моделей без води з розвитком обчислювальної техніки в середині 1970-х років, коли була створена Microsoft.

Розробка входить в число дослідних проектів, що фінансуються найбільшою у світі приватною благодійною організацією – фондом Bill & Melinda Gates Foundation.

За даними фонду, через погані санітарні умови щорічно вмирають до півмільйона дітей у віці до п’яти років, а витрати на охорону здоров’я і втрачені доходи перевищують $ 200 млрд на рік.

Саме тому організація виділила близько $ 200 млн на проект по розробці туалету і може витратити ще стільки ж, перш ніж пристрої стануть доступні для масового використання.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Reuters.

Читайте также:

Виростити котедж: як виглядатимуть приватні будинки з живих дерев

Британський стартап обіцяє відновити льодовики Арктики

Загадковий стартап довголіття в який інвестує Сем Альтман

Як штучний інтелект погіршує екологічну ситуацію на планеті. Дослідження