ТОП-5 платних VPN сервісів для вашої безпеки в інтернеті

VPN-сервіси корисні не тільки можливістю отримати доступ до ресурсів, недоступних у певних регіонах, як можуть думати деякі користувачі. Основна їхня функція – забезпечувати захист ваших даних при використанні мережі інтернет. Яким чином це робиться, на яку ступінь приватності ви можете розраховувати – розглянемо на прикладі п’яти найпопулярніших сервісів VPN.

Питання захисту та шифрування особистих даних загострилось у зв‘язку з війною в Україні. Ніхто не хоче, щоб його персональна інформація потрапила «не в ті руки». Тому використання VPN-сервісу може вирішити одразу низку питань із гарантування безпеки:

  • Зміна розпізнавання країни перебування – заборона відстеження або отримання доступу до локальних сайтів.
  • Приховування IP або присвоєння окремого IP.
  • Сучасні протоколи захисту для шифрування даних.
  • Анонімізація активності в інтернеті – відвіданих сайтів, пошукових запитів тощо.
  • Політика відсутності логів активності користувачів у VPN сервісів.
  • Безпечність користування публічними Wi-Fi мережами.

Практично кожен VPN сервіс має в своєму арсеналі низку технологій, які варто вважати must-have. Перш за все йдеться про протоколи, за якими встановлюється зв’язок. Від них залежить складність шифрування та швидкість передачі даних. На сьогоднішній день є три найпоширеніших протоколи – OpenVPN, WireGuard та IKEv2, кожен з яких має свої переваги. В першому випадку це перевіреність та поширеність, в другому – зручність використання на мобільних гаджетах та висока швидкість завантаження даних, а в третьому – адаптивність роботи мережі.

Далі важливою є кількість серверів та їхнє розташування, для того, щоб ви могли отримувати швидке та надійне з’єднання з будь-якого місця.

Варто згадати про корисну функцію kill switch – можливість відключати ваш девайс від мережі у випадку вимкнення VPN. Більшість авторитетних сервісів VPN надають цю функцію, подекуди навіть активуючи її автоматично.

У сьогоднішній добірці ви знайдете ТОП-5 платних VPN сервісів. Певна річ, можна спробувати пошукати безкоштовні альтернативи, цілком можливо що серед них знайдуться гідні уваги конкуренти, але жоден з них не надає користувачам такого рівня безпеки, захисту даних, зручності інтерфейсу та стовідсоткової конфіденційності. Оскільки це і є основними критеріями використання VPN, компроміси стають недоречними. Але і серед платних сервісів можна натрапити на дуже прийнятні цінові пропозиції, про які ми поговоримо у кожному конкретному випадку.

NordVPN

В першу чергу NordVPN подобається своєю кросплатформовістю – застосунок може працювати з Windows, macOS, iOS, Android, Linux та навіть Android TV. Одночасно може підтримуватись до 6 девайсів.

Серед однозначних переваг варто відзначити вбудований антивірус, який захищатиме ваші девайси від кіберзагроз. Тому навіть якщо ви у подорожі підключаєтесь до відкритої мережі Wi-Fi – можете бути спокійним за безпеку свого трафіку, даних та девайса.

Користувач отримує можливість відмовитись від договору впродовж першого місяця використання з гарантією повернення коштів, а також можливість легко та зручно встановити розширення для браузерів Chrome, Firefox та Edge.

Розташовані у більш ніж 60 країнах сервери, дозволяють працювати із сервісом комфортно та безпечно з будь-якої точки, з можливістю звернутися до онлайн-підтримки, яка доступна 24/7. Додаткова безпека даних гарантується завдяки багатофакторній авторизації у своєму акаунті.

Слід відзначити, що навіть попри високий ступінь захисту та надійне шифрування даних, користувач отримує стабільно високу швидкість передачі даних, так що навіть стримінг потокового відео проходитиме без суттєвих затримок.

Коштує NordVPN 100 доларів на рік, проте новим користувачам пропонується 40% знижка. Крім того, якщо вам не сподобається сервіс, впродовж перших 30 днів ви можете відмовитись від нього та отримати повне повернення коштів.

Розширення для браузерів: Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox

Застосунки: IOS, Android

Surfshark VPN

Крутою фішкою Surfshark є можливість підключення необмеженої кількості девайсів. Смартфони всієї родини, планшет дитини, робочі ноутбуки та домашній ігровий ПК – кожен гаджет отримує свій надійний рівень безпеки. Зручності у використанні на ПК додає можливість встановлення розширення безпосередньо у браузери Chrome та Firefox.

Особливістю Surfshark виступає режим Камуфляжу, в якому навіть ваш інтернет-провайдер не дізнається про те, що ви використовуєте VPN. За виникнення будь-яких проблем, завжди можна звернутися до 24/7 служби підтримки та отримати швидку консультацію по своєму питанню.

Surfshark має усереднену за ринковою нішею ціну – 60 доларів на рік. Протестувати можливості сервісу можна впродовж тижневого безкоштовного періоду, а також впродовж 30 днів можна отримати повернення коштів, якщо вам не подобається сервіс.

Також на даний момент покупців Surfshark чекає приємний сюрприз – на додаток до підписки на сервіс VPN ви можете отримати безкоштовний антивірус.

Розширення для браузерів: Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox

Застосунки: IOS, Android

AtlasVPN

Основною фішкою AtlasVPN, на якій роблять акцент розробники продукту, є швидкість. І дійсно, передача відео навіть у високій роздільній здатності 4К відбувається без затримок та переривань.

Цей сервіс, так само як і попередній, може похвалитись необмеженою кількістю підключених девайсів. Це може суттєво зекономити кошти при використанні у сучасній родині, коли на кожну особу приходиться в середньому по п‘ять гаджетів.

AtlasVPN серед іншого надає користувачам функцію блокування реклами, так що ваш браузинг буде не лише безпечним, але й комфортнішим. При цьому ви можете обрати один з більш ніж 750 серверів, розташованих по всьому світу, а за необхідності скористатися цілодобовою службою підтримки.

Цінова політика AtlasVPN націлена на гру «в довгу» – ціна за місяць складає 10 доларів, при річній підписці ви отримуєте знижку у 70% та сплачуєте 35 доларів, а при оформленні підписки на три роки – аж 82% та сплачуєте всього 65 доларів.

Застосунки: IOS, Android

ExpressVPN

Сервери ExpressVPN розташовані у більш ніж 94 країнах, таким чином ви можете бути певними у тому, що знайдете найшвидший сервер для підключення без жодних ускладнень.

Користувачі сервіса отримують перші 30 днів використання для розуміння усіх переваг VPN та у випадку незадоволення можуть забрати оплату у повній мірі.

Застосунок працює з усіма найбільш популярними платформами, а також має зручні розширення для браузерів Chrome, Firefox та Edge. На акаунт можливо підключити лише до 5 девайсів, тому слід ретельно обирати гаджети, які потребують захисту.

На жаль, ExpressVPN не має функції блокування нав‘язливої реклами, чим програє іншим конкурентам з нашого сьогоднішнього переліку.

Місячна підписка на ExpressVPN коштує 13 доларів, а максимально можлива по часу пропозиція складає 15 місяців та коштує 80 доларів.

Розширення для браузерів: Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox

Застосунки: IOS, Android

CyberGhost VPN

Із CyberGhost ви можете підключити до 7 девайсів одночасно. При цьому перелік платформ, для яких існує застосунок, справді вражає – Windows, macOS, iOS, Android, Android TV, Amazon FireStick та Linux.

Також вражає кількість та розташування серверів для підключення – можна обрати один з майже 8000 серверів у 91 країні.

Серед різноманітних переваг використання VPN CyberGhost пропонує своїм користувачам розширення до браузерів Chrome та Firefox, яке забезпечить високу швидкість роботи, надійну безпеку та відсутність надокучливої реклами.

При купівлі доступу на місяць ви мусите сплатити 13 доларів, в той час як річна підписка обійдеться в 52 долари. Програма на 2 роки обійдеться в 78 доларів, а найвигідніша пропозиція коштує 80 доларів та надає користувачам три роки та чотири місяці підписки на сервіс.

Розширення для браузерів: Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox

Застосунки: IOS, Android

Висновки

Як ми бачимо, кожен із популярних сервісів VPN добре справляється з основними задачами – захистом та шифруванням ваших даних. На додачу ви можете отримати функції на кшталт необмеженої кількості підключень або максимальну кросс-платформенність. Тому навіть найприскіпливішому користувачеві буде з чого обирати.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Як користуватися Artbreeder — нейромережею, яка вміє «схрещувати» зображення та створювати нові

Сім ідей технологічних подарунків на день всіх закоханих

15 гаджетів, які було б приємно отримати в подарунок на Новий рік

10 інструментів, які допоможуть знайти та видалити найбільші файли на диску