«Прагнемо зробити Україну кращою для бізнесу» — CEO Unlimit Ukraine

Європейська Бізнес Асоціація розгорнула програму підтримки малого та мікробізнесу в Україні. Ми вирішили з’ясувати деталі про Unlimit Ukraine безпосередньо у керівника проекту Катерини Дерменжі і дізнались, які компанії можуть розраховувати на підтримку Асоціації, скільки триватиме програма та що отримають малі підприємці:

— Почати розмову хотілося би з того, що таке Unlimit Ukraine…

Європейська Бізнес Асоціація багато років працювала і продовжує працювати для великого бізнесу, європейського, міжнародного та українського. Ми допомагали та допомагаємо компаніям побудувати відкритий та партнерський діалог з урядом, захистити свої інтереси в рамках правового поля, налагодити тісні партнерські відносини в рамках бізнес-спільноти, розширити свою базу контактів, та багато чого іншого. Тепер ми вирішити допомогти також і малому, мікробізнесу України.

Для нас Unlimit Ukraine — це новий челендж, абсолютно новий досвід. Наша нова ініціатива – це платформа для молодих підприємців, тому ми будемо будувати свою активність на основі їхніх запитів та побажань. На даний момент в рамках проекту ми пропонуємо два напрямки – це освітні програми та інформаційна, промо підтримка.

На наших освітніх заходах ми пропонуємо молодим бізнесменам розібратись в таких питаннях, як експорт товарів та вихід на нові ринки, маркетинг та відносини зі ЗМІ, просування бренду та продукту, продажі, оподаткування та інше. Кожен учасник, який пройшов реєстрацію на нашому сайті, має змогу безкоштовно отримати саме ту інформацію, яка йому найбільш необхідна.

Також для популяризації товарів наших українських виробників ми запустили спеціальний конкурс «Заяви про свій бізнес». Це унікальна можливість безкоштовно отримати рекламу в інтернеті. Серед учасників проекту ми обираємо 20 компаній. Протягом року ми готуємо ще декілька цінних акцій.

— На кого розрахована Ваша програма і які умови участі у ній?

Проект розрахований на сегмент мікробізнесу, а саме: молодих, амбітних та перспективних підприємців, які виготовляють якісний товар на території Україні, ведуть прозорий та офіційний бізнес, готові та прагнуть працювати за європейськими стандартами в Україні та які хочуть підвищувати якість та масштаб українського підприємництва.

Щодо умов участі, то вони доволі прості. Підприємці, які виготовляють товари на території України і працюють не більше 7 років, ведуть діяльність офіційно, і можуть це підтвердити відповідними документів – запрошуються. Звичайно, ми орієнтовані на товари сучасні та інноваційні.

Одразу, хочу випередити питання щодо участі підприємців, які надають послуги. Так, на даний момент учасниками можуть стати виключно компанії, які виготовляють товари, проте згодом ми розраховуємо запустити опцію і для компаній, що надають послуги. Про це будемо обов’язково інформувати.

— Чи є певні вимоги до сфери діяльності учасників?

Ми запрошуємо різних товаровиробників, головне, щоб це був саме товар. Звісно, ми очікуємо, що це буде щось нове, креативне, оскільки, на нашу думку, саме це передбачає мікробізнес.

— Яка глобальна мета стоїть перед Unlimit Ukraine?

Ми хочемо підтримати мікро- та малий бізнес в Україні, дати їм поштовх до розвитку та допомогти «вижити» в сучасних непростих бізнес-реаліях. Почати справу важко, але мабуть не так важко, як її розвивати. Тому, ми сподіваємось стати надійним помічником нашим підприємцям. Якщо говорити про глобальні цілі, то вони подібні на цілі діяльності Європейської Бізнес Асоціації в цілому: зробити Україну кращим місцем для ведення бізнесу.

— Програма триватиме довго?

На даний момент проект розрахований на рік. Тому у нас дуже багато завдань та роботи 🙂 Зараз ми отримуємо багато листів та відгуків про актуальність проекту та готовність наших членів підтримувати таку ініціативу, тому вже зараз думаємо над можливістю його продовження.

KOR_2163

— Ви орієнтуєтесь виключно на столицю, чи інші міста також будуть задіяні?

Так, поки плануємо охопити Київ. Ми стартували 14 січня 2016-го, тому говорити щось на 100% про регіони рано, але так як наші філії є у Львові, Харкові, Одесі та Дніпропетровську, ймовірність залучення і їх до проекту дуже велика. І ми працюватимемо в цьому напрямку.

— Скільки підприємців вже подали заявку на участь в проекті? І хотілося би знати щодо очікуваного числа учасників…

На сьогодні ми отримали більше 200 заявок від компаній, але як я і казала, ми робимо певний відбір учасників, тому наразі до каталогу потрапило 82 компанії. Скільки очікуємо? Ми очікуємо бачити усіх, хто відповідає критеріям проекту та кому це може бути корисно. Обмежень в кількості учасників ми ніяких не ставимо.

— Значна частина проблем українських підприємців пов’язана із корумпованими чиновниками. Чи є плани подолання корупції в рамках Вашої програми?

Ці питання зараз критично важливі не тільки для малого бізнесу, а й для всього бізнесу загалом в Україні. Тому Європейська Бізнес Асоціація завжди займалась і буде займатись цими питаннями. А щодо проекту Unlimit Ukraine, то перше наше правило участі у проекті – це офіційне ведення бізнесу. Кожен наш учасник — офіційно зареєстрований підприємець. Таким чином ми стимулюємо мікробізнес з самого початку працювати офіційно та прозоро.

KOR_4688

— На Вашу думку, який кінцевий результат можна вважати успішним?

Кінцевий результат – важко сказати, для кожного підприємця він буде вимірюватись у різних показниках. Хтось з нашою допомогою знайде партнерів по бізнесу, хтось стане більш популярним серед споживачів, хтось вийде на закордонний ринок, хтось налагодить роботу свого підприємства від А до Я. Головне, щоб наші учасники продовжували свою діяльність, щоб їхній бізнес розвивався та виходив на якісно новий рівень.

— Дякуємо за розповідь. І завершити хотілося би побажаннями для тих, хто прагне розпочати власний бізнес

Ми бажаємо всім сміливості почати втілювати свої мрії та ідеї в життя, у власну справу. Бажаємо не лякатися труднощів і вміло їх долати! І звичайно, починайте бізнес правильно – чесно та офіційно. Ваша репутація – це також певний ресурс, який на вас відповідно працює, і вже ви вирішуєте в плюс чи в мінус. Ми сподіваємось, що наш проект буде корисним вашим читачам. Приєднуйтесь!

Читайте также:

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж

12 стартапів з України на CES 2023