Торговий автомат з продажу, обміну та переробки телефонів

RE-Rerefurbished Smartphones Revolution пропонує універсальний засіб для скорочення електронних відходів, виробничої енергії, виснаження природних ресурсів та збитків, пов’язаних із видобутком корисних копалин.

У багатьох людей вдома є колекції старих смартфонів, що вийшли з вживання, тому що вони не знають, що з ними робити.

Тепер ізраїльська компанія вигадала рішення: торговельний автомат, який дозволяє споживачам переробляти, продавати чи оновлювати до покращеної моделі. Він спрямований на економію енергії, природних ресурсів та екологічних збитків, пов’язаних із видобутком корисних копалин, пов’язаних з виробництвом смартфонів, а також на скорочення електронних відходів кінцевого використання.

Компанія RE-Refurbished Smartphones Revolution, заснована у 2015 році, надає універсальний автомат, який наразі доступний у трьох магазинах у Тель-Авіві та 14 у Європі – у Фінляндії, Німеччині та Іспанії.

Торговий автомат ізраїльського виробництва був представлений на конференції та фестивалі «Кліматичні рішення», організованому Start Up Nation Central, Єврейським національним фондом KKL-JNF та JNF Canada та компанією центральний ізраїльський ліс Хульда.

Щоб користуватися автоматом треба ввести серійний номер телефону, щоб система могла перевірити, чи належить він вам, чи не був викрадений і чи повністю сплачений.

Відзначивши кілька галочок, треба покласти свій телефон на сенсорну панель, де система штучного інтелекту перевіряє правильність заяв, які ви зробили про свій телефон, та дає вам ціну.

Примітно, що ця цифра може бути значно нижчою — наполовину, а іноді й меншою, ніж та, яку можна продати на вторинному ринку. Але це, звичайно, зручно.

Так, наприклад, iPhone 12 репортера було оцінено в 1090 шекелів (308,50 доларів США). За додаткові 2010 шекелів (600 доларів) його можна було обміняти на новий відремонтований, повністю протестований та розблокований iPhone 12 Pro Max об’ємом 128 ГБ із 12-місячною гарантією.

Автомат Smartphone Revolution на конференції та фестивалі з кліматичних рішень у компанії ліс Хульда, центральний Ізраїль, 26 жовтня 2022 рік

Оновлений автомат Smartphone Revolution на конференції та фестивалі з кліматичних рішень у компанії ліс Хульда, центральний Ізраїль, 26 жовтня 2022 року. Зліва направо: директор з маркетингу Карміт Лев Солах, генеральний директор Іцик Чаюн, менеджер з розвитку Малі Хадар та відділ постачання. Менеджер мережі Ідо Маор. (Сью Серкс/Times of Israel)

Згідно з сайтом порівняння цін Zap, нова модель цього iPhone зараз коштує від 3805 шекелів (1077 доларів) до 4689 шекелів (1327 доларів).

Варіанти: обміняти телефон на кращу модель – у цьому випадку кришка відкривається, проковтне телефон і замінить його оновленням – або продати його, і в цьому випадку автомат проковтне телефон і відразу заплатить за нього. банківським переказом, PayPal або — на вибір клієнта — подарунковою карткою.

За словами Малі Хадара, який відповідає за розробку, всі телефони, «проковтнуті» машиною, відправляються до лабораторії, де вміст піддається «криміналістичному очищенню» відповідно до Загального регламенту ЄС із захисту даних.

Телефони в хорошому стані перевіряються та пропонуються до перепродажу.

Якщо потрібно ремонт, вони продаються гуртовику, який їх ремонтує.

Якщо вони надто старі або зламані, щоб мати будь-яку цінність, вони продаються для перероблення або ізраїльській компанії з перероблення металів та електроніки Gaia, або компанії з перероблення в Польщі.

Якщо клієнт пошкодує про покупку, RE поверне телефон протягом 14 днів або поверне гроші «без запитань» згідно веб-сайту фірми.

Отримайте гроші за старий смартфон та допоможіть врятувати планету. І все автоматично – всього за 5 хвилин

Хадар сказав, що в той час, як інші компанії раніше розробляли машини, які приймають старі мобільні телефони для перероблення, RE є першою, яка також включила їх купівлю та продаж.

Автомати Тель-Авіва можна знайти в магазинах вранці та ввечері на вулицях Нордау та Алленбі, а також у вежі Шалом Меїр (Кол Бо Шалом) на вулиці Герцля.

За оцінками компанії, щорічно у всьому світі викидається від 100 до 200 мільйонів телефонів, і лише кожен десятий вирушає на перероблення. На кожен мільйон перероблених смартфонів може бути вироблено 34 кг (75 фунтів) золота, а також 350 кг (772 фунти) срібла, 15 кг (33 фунти) паладію та 16 000 кг (35 274 фунти) міді.

Смартфони виготовлені з 62 різних металів, які потрібно видобувати.

За даними ЮНІСЕФ, понад 40 000 дітей працюють на шахтах з видобутку кобальту – основного компонента акумуляторів мобільних телефонів та інших електронних пристроїв.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Виростити котедж: як виглядатимуть приватні будинки з живих дерев

Потужність штучного інтелекту Google стане доступна в новій серії Samsung Galaxy S24

Британський стартап обіцяє відновити льодовики Арктики

Як штучний інтелект погіршує екологічну ситуацію на планеті. Дослідження