Відеомаркетинг у 2021 році. Які канали використовувати?

86% компаній в цьому році будуть використовувати відео як маркетинговий інструмент, і при цьому зменшать кількість платформ для його публікації. А ще, схоже, маркетологи недооцінюють важливість відео для підвищення продажів. Розповідаємо основні висновки з дослідження Wyzowl.

Агентство відеомаркетингу Wyzowl опублікувало сьомий щорічний звіт про використання відеомаркетингу компаніями. Опитування проводилося в грудні 2020 го серед 813 унікальних респондентів. Учасниками були як маркетологи, так і онлайн-покупці — кожній групі задавалися лише релевантні її досвіду питання.

Відеомаркетинг і пандемія

Відеомаркетинг зберігає свою популярність серед компаній третій рік поспіль: у 2021-му його використовуватимуть 86% бізнесів (у 2020 цей показник дорівнював 85%, у 2019 — 87%).

Серед західних компаній різке зростання популярності відео сталося у 2018 — тоді його стали використовувати 81% компаній у порівнянні з 63% роком раніше. По українському ринку точних даних для порівняння немає, але здається, що нам до цих показників поки далеко, особливо якщо розглядати системне застосування.

91% опитаних маркетологів вважають, що через пандемію використання відео стало для брендів ще більш важливим. Багато відзначили, що використовували відео частіше, ніж планували спочатку.

Відео — для іміджу і комунікації, а не для продажів?

За словами маркетологів, компанії найчастіше створюють такі типи відео:

  • експлейнери (роз’яснювальні ролики) — 73%;
  • відео для соцмереж — 67%;
  • відеопрезентації — 51%;
  • відео, що продають — 41%;
  • відеореклама — 41%.

Тобто відео сприймається перш за все як спосіб комунікації з аудиторією, підтримання образу бренду — а як інструмент продажів вже в другу чергу.

Це підтверджують метрики, за допомогою яких відеомаркетологи оцінюють ступінь успішності відео. На перших двох місцях — показники залученості (шери, коментарі, лайки) і охоплення: вони важливі для 63 і 58% маркетологів відповідно. І тільки 29% — вдвічі менше — кажуть, що оцінюють успішність відео по зростанню продажів.

Парадоксально, що для покупців перегляд відео — важливий етап в ухваленні рішення про покупку продукту. 84% клієнтів зазначили, що були переконані в необхідності покупки після перегляду відео бренду. Для цифрових програм і додатків цей показник склав 79%.

Тут можливі два варіанти: або люди некоректно оцінюють свій шлях до покупки, або відеомаркетологи вимірюють успішність своєї діяльності тим, що міряти найпростіше за допомогою вбудованої аналітики платформ.

Популярні платформи для відеомаркетингу 2020 року

Тут без сюрпризів: беззаперечне лідерство залишається за YouTube. 87% маркетологів використовували його у 2020 році.

Зі зрозумілих усім причин 2020 рік став роком вибухової популярності вебінарів. Якщо ще рік тому цей формат використовували 46% компаній, то у 2020 році їх стало вже 62%. Вебінари збережуть популярність: 53% маркетологів повідомили, що включать їх у свою стратегію відеомаркетингу на 2021 рік.

Також цей рік став роком різкого зростання для TikTok, хоча абсолютні показники його використання поки залишаються низькими. За рік кількість маркетологів, які використовують TikTok як інструмент просування, зросла рівно вдвічі — до 20%. При цьому 67% з тих, хто його використовують, відзначають його ефективність.

Які платформи маркетологи включили в відеостратегію на 2021 рік

Примітка: дані наведені для закордонного ринку, і потрапляння в список деяких платформ, на зразок LinkedIn і Twitter, може виглядати дивно.

  • 89% — YouTube (+1% з минулого року);
  • 70% — Facebook (-6%);
  • 64% — LinkedIn (-3%);
  • 58% — Instagram (-7%);
  • 31% — Twitter (-7%);
  • 28% — Facebook Live (-4%);
  • 27% — InstagramTV (-1%);
  • 20% — TikTok (+5%).

У 2021 році YouTube зберігає лідерство, зростає тільки TikTok, інші платформи будуть втрачати популярність у компаній. Здається, що канал компанії на YouTube став вже практично необхідністю, а всім, хто не навчився працювати з TikTok, найближчим часом доведеться це зробити.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Wyzowl

Читайте также:

OpenAI представила революційну нейромережу SORA, що генерує відео за текстом

10 найкращих генераторів відео зі штучним інтелектом

$1 000 підтримки для кожного підприємця від Meta

Як інструмент My Ad Center від Google дозволяє керувати рекламою