У Вінниці в жовтні розпочне роботу перший місцевий стартап-інкубатор

Раніше анонсований стартап-інкубатор у Вінниці із мережі iHUB відкриється на початку жовтня 2015 року. Ремонті роботи в будівлі, де буде розташовано заклад, розпочалися 6 липня цього року.

Створюється бізнес-інкубатор для стартапів та ІТ-підприємців на основі спільного проекту місцевої влади та Seed Forum Norway Foundation і Seed Forum Ukraine Foundation.

Подібні центри досить популярні у Європі, тому місцева влада сподівається, що вінницьким підприємцям відкриття окремого закладу в загальній мережі із менторами та інвесторами із 46 країн і 60 міст світу надасть більше можливостей для розвитку ІТ-проектів. Вінницький iHUB буде розташовано в будівлі, яка є історичною пам’яткою. Загальний бюджет проекту – 2,2 млн грн. Більша частина з них, — 1,3 млн грн – грантові кошти від Seed Forum Foundation (Норвегія). Норвезькі партнери також забезпечать технічне оснащення та меблі для центру, де передбачено 44 робочих місця, кухню, душ, кімнати для перемовин, робочі місця для команд та окремих підприємців.

Створення бізнес-інкубаторів для стартапів у невеликих містах України набирає обертів. Так, раніше цього року стало відомо про плани запуску стартап-інкубатору в Білій Церкві.

Фото: MyVin

Читайте также:

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж

12 стартапів з України на CES 2023