В місті-супутнику Києва пропонують створити технопарк для стартапів

Громадська ініціатива «Біла Церква. Завтра» пропонує створити у місті супутнику столиці бізнес-інкубатор – технопарк з розвитку стартап-проектів.

Близькість Білої Церкви до Києва на сьогоднішній день має більше негативний вплив на розвиток міста, аніж позитивний. Але громадські активісти планують змінити такий стан речей.

“Наше слабке місце – близькість до Києва і, як наслідок, перетікання до столиці трудових ресурсів – ми звернемо в нашу силу. В столиці є істотні мінуси – по-перше, жити там дорого, а по-друге, оренда офісів коштує чималих грошей. Біла Церква може запропонувати вигідну альтернативу”.

На думку Костянтина Єфименка, керівника громадської ініціативи, для стартапів робота в технопарку буде не тільки вигідною фінансово, а й корисна з точки зору розвитку та обміну новими ідеями.

«Технопарк має стати тим середовищем, де стартап-команди зможуть обмінюватися ідеями, думками та досвідом. Його учасникам буде надано робочий простір, професійну менторську підтримку, а також фінансування для розвитку проектів. Це дозволить залучити прогресивну молодь і студентів до міста, запропонувати їм вигідні та зручні умови для роботи, а також комфортні умови для проживання. А Біла Церква перетворитися з так званого спального району столиці в робочий офіс Києва, а отже – отримає суттєві ресурси для подальшого розвитку».

Як повідомлялось раніше, «Сід Форум Норвегія», благодійний фонд «Сід Форум Україна» та МЗС Норвегії проінвестують створення бізнес-інкубатору iHUB у Вінниці, а потім — у Львові. В перспективі планується запуск інкубаторів iHUB в Одесі та Івано-Франківську.

Читайте также:

Политическое расфрендживание

Фешн с умом: украинские маркетплейсы с концептом reuse

Анна Зенькова, Talk to Ri: «Мы хотим создать систему обучения, которая станет частью образа жизни, и при этом будет эффективной»

30 низкобюджетных маркетинговых идей для бизнеса