7 очікувань від презентації Apple, що відбудеться 9 березня

За добу в Купертіно відбудеться довгоочікувана подія — буде представлено смарт-годинник, який вже з’являвся на публіці. Йдеться про Apple Watch.

Вже у квітні ми побачимо перші продажі цього гаджета. А на початку травня можна буде придбати цей смарт-годинник в усіх країнах, де Apple продає свою офіційну продукцію. Чого чекати від презентації?

Яким буде дизайн

Годинник матиме 2 розміри — 38 та 42 мм. Дизайн загалом буде однаковим, а відмінність полягатиме у тому, які матеріали використовують для виробництва. Захисне скло для звичайної версії смарт-годинник та преміум-версії буде виготовлене із сапфіру, корпус преміум-моделі — з золота, решта зразків — з алюмінію. Ремінець буде зніматися, обирати можна буде серед доступних стандартних варіантів (десь по $49 за один ремінець).

Що буде на екрані Apple Watch

Лише одна кнопка Home + коліщатко Ditigal Crown для прокрутки змісту на екрані. Сам екран використовуватиме технологію Force Touch, при якій користувач може відчути силу натискання. Екран буде зроблений на основі технології Retina з повним кутом огляду.

Screen Shot 2015-03-07 at 23.46.56

Очікувані функції Apple Watch

Основних напрямків три — економити час, допомагати у спостереженнях за здоров’ям та фітнес-вправами і користуватися новими способами комунікації.

Всі оповіщення будуть приходити на годинник (включно із інформацією із соцмереж та повідомленнями про пропущені дзвінки). В годинникові буде мікрофон, тому можна користуватися Siri, а також розмовляти із абонентом. Додамо ще можливість передавати ритм серцебиття та підтримку спеціально адаптованих смайлів — і отримаєте повну картину можливостей для комунікації.

Основна функція — показ поточного часу — реалізована за рахунок доступних шаблонів відображення циферблатів різного виду + набір функцій для відстеження часу (секундомір тощо).

Щодо спортивних функцій, тут теж все просто: стеження за кількістю кроків, витраченими калоріями, даними про пробіжки та силові навантаження при різних видах тренувань. Буде реалізовано підтримку коротко- та довгострокових цілей для тренувань, датчик пульсу та набір сенсорів для моніторингу фізіологічних показників.

Які додаткові можливості будуть у «яблучного» годинника

Також користувач Apple Watch зможе керувати музичними файлами, запускати карти, переглядати зображення та головні новини. Анонсовано підтримку платежів за допомогою Apple Pay та доступ до паролів у Passbook, керування файлами на платформі iTunes для Mac та Apple TV.

До кінця року очікується до 100 тис адаптованих додатків для «яблучного» смарт-годинника плюс тісна співпраця компанії із розробниками.

Автономність Apple Watch

Передбачено 2 режими роботи: в одному буде автономність близько доби (це так званий «змішаний» режим), в іншому — до 5 годин (якщо не вимикати екран).

Кажуть, що в економному режимі будуть частково вимикатися деякі функції (окрім показу часу), що продовжить автономність до 2 годин без заряджання.

Скільки коштуватиме Apple Watch

Спочатку вважалося, що вартість Apple Watch складе $1 тис, а в золотому корпусі гаджет коштуватиме близько $20 тис. Тепер йдеться про $600 за звичайну модифікацію, мінімальний цінник для спортивної версії складе $349, а в золотому корпусі $5–7 тис.

Головні моделі

Screen Shot 2015-03-07 at 23.47.17

Apple Watch Sport стануть найдешевшим варіантом, на який припаде близько 60% усіх майбутніх продажів, ціна складе від $349 до $419 при вартості ремінця близько $49.

Apple Watch — модель із сапфіровим склом та більш дорогими ремінцями, із середнім цінником близько $600.

Apple Watch Edition — іміджева дорога модель, на декілька тисяч доларів за екземпляр, без окремого продажу ремінців та із золотим корпусом. Вважається продуктом, який буде випущено лімітованою партією.

Читайте также:

Що таке Apple Vision Pro – кому потрібний цей гаджет і чи варто його купувати

7 техногігантів із США зрівнялися з 5 країнами за часткою в індексі ACWI

Apple назвала номінантів на звання найкращих додатків App Store Awards 2023

Прем’єра iPhone 15 та інших новинок Apple. Усі подробиці з презентації