Чому бездротова зарядка досі ще не стала популярною? (Тест)

Бездротова зарядка — це відносно новий гаджет, який сумісний зі смартфонами на базі iOS і Android. Вона наразі не дуже популярна, але в неї є деякі плюси. Журналіст Брайан Чен (Brian Chen) протестував гаджет вдома, в офісі та машині та детально розповів про всі переваги та недоліки бездротова зарядки.

Крім того, що смартфони збільшується в розмірах, вони стають ніби скляними. Корпуси більшості нових телефонів повністю зроблені зі скла.

Цей тренд не має відношення до якихось конспірологічних припущень про те, що це все для того, аби ви їх частіше розбивали та купляли нові. Скло пропускає енергію через телефон і це дозволяє смартфону заряджатися без проводів. Технологія полягає в електромагнетній індукції — за допомогою електричного току створюється магнітне поле та напруга, яка живить гаджет без кабелю.

Багатьом людям подобається ідея бездротової зарядки. Згідно з дослідженням SurveyMonkeу, ця функція стала найочікуванішою в торішніх айфонах. Проте, згідно з опитуванням IHS, лише 29% користувачів використовують цю технологію.

Можливо це тому, що бездротова зарядка насправді не зовсім бездротова. Людям потрібно додатково придбати аксесуари для підзарядки від компаній Samsung, Mophie та Anker. Хоча вам не потрібно користуватися штекером до телефону, сам зарядний пристрій підключається все одно до розетки.

Крім того бездротова зарядка менш продуктивніша в плані електроживлення, ніж провідна, та й процес заряджання повільніший за звичайну.

В чому тоді сенс?

Чарлі Куонг (Charlie Cuong), віце-президент по розробці продукту в Mophie стверджує, що бездротова зарядні пристрої в місцях, де люди зазвичай проводять багато часу, наприклад, спальня, машина, офіс дозволяють використовувати телефон частіше. Адже їм не треба кожного разу діставати і вставляти провід до телефону. Куонг вважає, що це надто незручно.

Які ж переваги має нова технологія бездротової зарядки?

У спальні

Існує два типу підставок для зарядки: на першу потрібно положити телефон, а на інший – поставити. У спальні мені зручніше було користуватися зарядкою, на яку я ставив телефон. Так я вимикав будильник, не знімаючи його з тумбочки, дивився на час. Вночі поставити телефон на стійку набагато простіше, чим старатися попасти проводом в usb-порт навпомацки. Той факт, що телефон заряджався повільніше, насправді не грав ніякої ролі, адже я спав. Підставка, на якій телефон просто лежав, виявилася не такою корисною. Кожного разу мені доводилося піднімати телефон для того, щоб подивитися на нього.

У офісі

Якщо для вас важлива продуктивність і швидкість виконання завдань, бездротова зарядка буде марною тратою часу в офісі. Також незручно користуватися такою зарядкою через низьку швидкість заряджання телефону. Ще один недолік — в офісі можна спокійно писати повідомлення, не дістаючи проводу з телефона. У випадку з бездротовою зарядкою, його завжди доведеться знімати самому.

В портфелі

Mophie також презентують зарядні пристрої, яким не потрібно під’єднуватися до розетки та можна використовувати в дорозі. Це зручно, особливо під час вечері в ресторанах. Приємно просто положити пристрій на стіл та заряджати телефон, замість того, щоб шукати провід та розетку. В дорозі мені було незручно використовувати бездротову зарядку, я не міг тримати телефон в руках і заряджати його одночасно. Але, наприклад у Mophie є провід та порт для таких випадків.

У вітальні

Ви можете поставити зарядку на стійку для телевізора або на стіл для гостей, аби вони могли заряджати там свої мобільні пристрої. Але все ж таки, краще користуватися проводами. Навряд всі ваші друзі технологічні ентузіасти та скоріш за все, їх старі телефони не зможуть підзарядитися без проводів. Простіше залишити декілька кабелів про запас.

Ще один недолік таких пристроїв у вітальні – ви не зможете використати телефон, коли ви лежите та відпочиваєте.

В машині

Виробники пристрою пропонують для автомобілів спеціальні тримачі, які можуть заряджати ваш смартфон.

Це непрактично. В моїй машині цей тримач постійно падав і заряджав телефон набагато повільніше, ніж від звичайного проводу. Тому я віддаю перевагу звичайному usb-кабелю.

Куонг вважає, що такий пристрій для машин – розв’язання всіх проблем. Більше вам не знадобиться купляти два різних аксесуари для кріплення та зарядки телефону. Але беручи до уваги ціну гаджета в $70, я б порадив вам використовувати звичайний зарядний пристрій, що йде в комплекті до телефону. Адже звичайним проводом все ще можна заряджати всі наявні мобільні пристрої.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Medium

Читайте также:

Як виглядають найменші гаджети у світі

5 технологій, які пішли в минуле через Apple

Портативні зарядні станції: огляд найкращих виробників

Збільшуємо тривалість роботи смартфону: міфи та поради